DEILIG OSTEKAKE

Denne oppskriften fikk jeg etter å ha smakt denne herlige kaken hos en god venninne en gang for noen år siden. Jeg var til da helt ukjent med ostekaker, men har etter det fått VELDIG sansen for alle typer ostekaker, kjempedeilig og ikke minst enkelt å lage.

Her kommer den jeg liker aller aller best :

Himmelsk ostekake

INGREDIENSER

Bunn :
250 g bisquit kjeks
100 gr smeltet margarin

Fyll :
1 kremfløte
120 gr melis
2 ts vaniljesukker
1 rømme
2 pk naturell ost (Tine eller Snøfrisk)
2 pk sitrongele
2 dl vann

Fremgangsmåte bunn :
Kjeksene knuses (smuldres) og blandes med den smeltede margarinen og legges i bunnen på kakeformen. Du må gjerne trykke det litt utover, da det ikke er flytende.

Fremgangsmåte fyll :
Stivpisk kremfløten og blande inn rømme og ost. Sikt i melisen og vaniljesukkeret. Alt skal blandes til en «krem». Når du skal lage geleen er det viktig å ikke bruke like mye vann som det står på pakken (du skal kun bruke 2 dl vann til sammen til de to pakkene) Rør ut som anvist på pakken og avkjøl. Dette blander du nå sammen med «kremen» og så legger du den ferdige kremen oppå kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet og la det stivne helt (dette er veldig viktig)

Som topplag kan du velge jordbær (den liker jeg best), kiwi eller annen gele etter smak (bruk like lite vann her i gelepulveret for å få en «tykk» nok gele som ikke renner gjennom kakebunnen). Du kan også tilsette frukter i geleen men IKKE kiwi da geleen ikke blir stiv da (uvisst av hvilken grunn).

Sett så kaken i kjøleskapet igjen og la topplaget stivne. Så er den klar for servering.

Kjempeenkelt og den smaker himmelsk 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.