Hjemmelaget Baileys

Hjemmelaget baileys

Jeg har laget «hjemmelaget» Baileys i sikkert 10 år nå, men det har blitt skjeldnere og skjeldnere de siste årene, mye fordi det har blitt vanskeligere å få tak i essensen nå enn før. Så de senere årene har det blitt vanlig Baileys og Amarula for min del. Veldig godt det også i kaffen ..

Dette er jo litt sånn hysj hysj, siden det inneholder (krrremt) alkohol, men jeg lar den passere likevel. Det er mange som har smakt den og lurer på hvordan man lager den, men det har stort sett vært i festlig lag og jeg regner ikke med at de som har fått oppskriften «husker» den etter at den ble fortalt… 😉

Men så enkelt er det altså :

Nøytral Vodka uten tilsatte smaker (gjerne den billigste du får tak i på vinmonopolet)
Irish Cream essens
Kaffefløte

Essensen var enkel å få tak i tidligere, da stort sett alle dagligvareforretninger hadde den i sortimentet sitt sammen med Fjellbekk, San Fransisco osv som stod i hyllene. Men, nå er det ytterst skjeldent man finner den i vanlige butikker, og når jeg har trengt den, har jeg måttet gå på Europris for å få den. Du får den nok også i spesialbutikker (vinbutikker osv.)

Det er så enkelt at du følger blandingsforholdet på essensflasken, og så har du en deilig mild baileys (minner kanskje mer om Irish Cream som navnet på essensen jo antyder, men jeg synes den er mye bedre enn både original Baileys, Amarula og Doodleys og alle de andre man nå får tak i på vinmonopolet)

Spesielt synes jeg den er bedre om den skal drikkes ren med bare en isbit. Men den er himmelsk sammen med kaffe også (oppi altså)

Vel bekomme 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.