10 TING JEG SKAL GJØRE I 2011

 

Drømmetur med kajakk

Årets siste dag har vi som regel masse nyttårs forsetter som vi ønsker å gjennomføre i det nye året. Som regel er det :

1. Å slutte å røyke (ære være dem som klarer det)
2. Trene mer
3. Spise mindre

Og så følger en hel liste ned igjennom over ting man skal gjøre mer av og mindre av i året som kommer. Mange klarer å gjennomføre det og mange gjør det ikke. Sånn er det bare, forandring skal ikke alltid være enkelt.

Jeg har egentlig ingen nyttårsforsetter ut over de vanlige som jeg har hele året og det er å få trent mer og spise mindre, altså både nr. 2 og nr. 3 på den vanligste listen. Men, som sagt har jeg dette på minnet hele året igjennom ellers, så det er ikke noe spesielt at det står på agendaen også nå ved nyttår.

Jeg har i stedet bestemt meg for en helt annen liste for 2011 i tillegg til de to mest opplagte. Det er ting som jeg lenge har tenkt på å gjøre og som jeg i år virkelig har tenkt å sette ut i livet :

1. Jeg skal fra og med 20 januar legge om kostholdet helt og holdent for en to måneders periode, og se om det kan ha innvirkning på vekt, velvære og helse. Jeg har fått anbefalt en diett som skal være helt fantastisk for mange, og dette har jeg tenkt å prøve ut. Dietten er lavkarbo og er noe jeg har hørt om i lang lang tid, men som jeg aldri har prøvd ut. Jeg har alltid sverget til sunn og lite mat når jeg har prøvd å gå ned i vekt tidligere i kombinasjon med mer trening. Men nå har jeg prøvd dette så mange ganger at jeg ser ikke poenget med å gjennomføre en ny runde med den «dietten». I stedet har valget falt på en diett som jeg har fått anbefalt via en venn og som for meg virker helt genial. Det geniale er ikke bare at det er en lav karbo diett, det er at du kjøper en 14 dagers full pakke med mat som du trenger disse to ukene. Se mer på Spis deg slank.no . Jeg skal ihvertfall prøve og se om det er noe som fungerer for min del, så kan jeg dele erfaringene mine med dere her på bloggen.
Her var mye god info for en nybegynner i lavkarboverdenen.

2. Trene mer : dvs. at jeg skal gå masse turer i 2011 og jeg gleder meg allerede 🙂

3. Jeg skal kjøre Go-cart på bane minst en gang.

4. Jeg skal lære meg å sminke meg en gang for alle

5. Jeg skal på havrafting

6. Jeg skal spille paintball

7. Jeg skal reise på minst en jentetur (camping og tur i fjellet)

8. Jeg skal sykle Rallarvegen

9. Jeg skal skyte på leirduer

10. Jeg skal leie kajakk, campe på en øy ute i havgapet og se på solnedgangen minst en gang i sommer

Dette var de 10 «skal gjøre» tingene mine for 2011 og de SKAL jeg gjennomføre i år, nå har jeg tenkt på og hatt lyst til dette så lenge at nå skal det gjennomføres.

Har selvfølgelig mange andre ting jeg har lyst å gjøre, men vi får nå se hva vi får puttet innimellom i løpet av året, begrenset hvor mye man får gjort i løpet av et år, det høres så lenge ut, men dager, uker og måneder fyker avgårde uten at vi nesten merker det, så det er vel bare å sette i gang planleggingen nå tenker jeg, skal det blir noe av 🙂

Og så har jeg EN ting til på agendaen min i år, dette er året da jeg skal bli LYKKELIIIIG, og hvordan jeg har tenkt å få det til, se det får bli en godt bevart hemmelighet enn så lenge, men kanskje jeg kan ta det med i oppsummeringen av 2011 🙂

Om noen har tips til noen av punktene over, har du vært å gjort noe av dette og har tips til hvor, hva eller hvordan så gi en lyd i kommentarfeltet. Det blir jeg takknemlig for, da blir det kanskje litt lettere å få satt det ut i livet

12 kommentarer til “10 TING JEG SKAL GJØRE I 2011”

 1. Hei. Kjempe intressant. 🙂

  Ang slanking : Spis jevnt hver 3 time hele dagen. Beste råd fra en som har prøvd alt. Da klarer kroppen og forbrenne etterhvert. Går det for lang tid mellom måltider så lagrer kroppen inntaket. Og alt hoper seg opp.

  LYKKELIG ?
  Punkt 1 er å akseptere seg selv og like seg selv ubetinget. Uansett indre og ytre feil en selv føler en har. Det er en grundig jobb, som handler om å gå inn i en selv og starte og sortere og få hengt ting på knagger. Man finner ikke lykken i andre mennesker. Men kan føle seg lykkelig med andre mennesker for en kort stund. Lykken må en finne i seg selv. Starte med å sortere og sanere bort det i livet som gir negativ virkning på deg. Spør hver eneste dag: Hva ønsker Linda seg i livet?. Hva ønsker Linda å gjøre? Hvem ønsker Linda å ha i sitt liv? Dette er ikke ego handlinger. Det er ett must for å skape et lykkelig liv med seg selv. Skriv ned i en bok. Det vil gi mening senere. Det som butter i mot som en ikke ønsker gir negativ utslag på kroppen som form av fysisk skade. Når det skjer så kjenn etter om årsaken til problemet kom av noe du ikke likte.Få bort alt som ikke gjør deg godt, da først åpner nye dører seg. Alt som kan få deg til å smile er en styrke for sjelen. Bruk tid på å se for deg episoder som får latterdøren åpen. Le godt :-)) Dra frem alle positive minner som får deg til å smile. Start om morgenen. Det gjør dagen så uendelig bedre. En negativ opplevelse kan snues . Tenk . Okei Det var den negative tingen Men hva har den negative tingen lært meg? Sånn at jeg kan se det positive i det. Hva lærte jeg av dette? Hvilke erfaring ga dette meg? Hva kan jeg ta med å bruke videre. :-))) Lykke til.

   1. Var litt kjapp der, så bare svaret om maten 😉 Masse gode råd der om hvordan bli lykkelig, skulle ønske jeg kunne følge absolutt ALLE de stegene du beskriver her. Kanskje en dag.. 🙂

 2. Kjøp Ketostick’s på apoteket, så kan du følge med selv når kroppen inntreffer ketose. Veldig motiverende når resultatene kommer fort 🙂

   1. Fant dette på lommelegen (og det hørtes jo fornuftig ut)
    For friske mennesker er det overhodet ikke skadelig å bruke denne metoden, snarere tvert imot. Det finnes mange urfolk som tradisjonelt har levd på ketotisk kosthold permanent, som f.eks. eskimoer (før) og masaier.
    Sannsynligvis er det naturlig for mennesket å gå inn og ut av slik benign ketose, ifra naturens side, hvor vi opprinnelig hadde vekslende næringstilgang, og ikke den svært uheldige overflod av dårlige matvarer vi utsettes for idag.

    Du spør hva slags matvarer som er aktuelt.
    Dette er meget enkelt:
    Ubegrenset av rent kjøtt, fugl, fisk, egg, skalldyr.
    Ubegrenset av alle nesten alle grønnsaker, eksl.rotfrukter.
    Sunne oljer kan man bruke.
    Krydder og urter ubegrenset.

    Drikke:
    Vann, kaffe, te, sukkerfri brus, alt som inneholder ingen eller få karbohydrater.
    1 glass tørr vin går, men ikke søte viner eller øl.

    Dette er «ekstrem-kortversjonen». Forøvrig så kan man lese etiketter og innholdsfortegnelser på matvarer, og følge med på at man ikke overstiger maxinntaket på 30-50 g karbohydrat pr dag. Man kan også kjøpe «ketostix» på apoteket og sjekke i urinen at man er i ketose, om man ønsker det.

    Grunnen til at man kan spise ubegrenset av overnevnte matvarer, er at de inneholder ingenting eller svært lite karbohydrater. Man må innta mindre enn 30-50 gram karbohydrater pr dag for å oppnå denne typen fettforbrenning som vi her omtaler, dvs «komme i ketose». Det tar 1-3 dager fra man reduserer karbohydratinntaket til dette nivået, til man kommer i ketose og den raske fettforbrenningen starter. Og den fortsetter så lenge man er i ketose, men avbrytes straks man øker karbohydratinntaket igjen.
    Man kjenner seg alltid veldig mett og tilfreds på dette opplegget, både grunnet svært stabilt blodsukker som følge av at kroppen omgjør kroppsfett til blodsukker jevnt, og som følge av at ketonlegemene virker på både humør- og apetittsenteret i hjernen.
    Når det gjelder trening, som du spør om, så vil man merke at man har noe redusert toppytelse når man er i ketose, og det er derfor ikke egnet for personer som vil delta i konkurranseidrett m.v., forøvrig både kan og skal man trene med moderat intensitet, f.eks. rask gange. Styrketrening i tillegg er særs bra, men ikke med 100%; intensitet, la oss heller si 80 %;.

    Du spør om hvor lenge man kan gå på minimum karbohydrater før kroppen evt vil ta skade av det. Det vil den ikke, forutsatt selvfølgelig at man ikke har noen av de tilstandene jeg nevnte ovenfor hvor man overhodet ikke skal benytte metoden. Mange mennesker lever bevisst på slikt kosthold livet gjennom, fordi de føler seg bedre med det, for å holde kroppsvekten, for å regulere sin diabetes 2 uten medisiner osv. Og som sagt er det også normalkosten opprinnelig for en del urfolk.

    Rent praktisk så gir denne type kosthold en nærmest ubegrenset mulighet for variasjoner av lekker mat. Tenk «koldtbord». Hva gjør de fleste av oss på en lekker hotell-lunsj / koldtbord..? Tar rikelig med røkelaks, eggerøre, skinke, koteletter, reker, kreps, salater m.v., og til nød en halv skive brød på siden av tallerkene for syns skyld 🙂 Dette er god mat, husk dette !
    Tenk også wok, uten ris. Alt du kan finne på å hive oppi en wok, er stort sett i denne kategorien mat.

 3. Lavkarbo fungerer !!

  Startet med lavkarbo i begynnelsen av august og tok av 11 kg og reduserte livvidden med 10 cm frem til mitten av desember. Hadde noen små utskeielser underveis, men dette virket lite inn på resultatet.

  Lånte bøker på biblioteket, søkte på nettet og prøvde meg frem. Brukte ikke stiks, men merket på kroppen når den var i ketose.

  Det gikk rimelig fort i starten og stoppet litt opp i november, men gikk likevel jevnt nedover. Leste nøye på innholdsfortegnelser, fant sjokolade som ikke var «farlig». har laget lavkarbobrød og kost meg underveis.

  Tok meg en pause i forbindelse med julen, men merket at jeg spiste mindre av «høy» karbo mat enn jeg hadde trodd.

  Jeg har en sterk motivasjon i at jeg skal kunne bruke bunaden min i september 🙂 så fra i dag er det på an igjen. Er god og mett selv om jeg har spist «lite» mat.

  Har kopier og oppskrifter du kan få hvis du er interessert.

  Synes du har en spennende «Skal gjøre liste»

  Støtter Marianne når det gjelder Lykke, har tatt mangen av de samme grepene for å komme dit jeg er i dag.

  Masse lykke til
  Britt-Wenche

  1. Dette hørtes skikkelig motiverende ut Britt-Wenche. Kanskje det er håp om at mine siste 6-7 kilo forsvinner med denne metoden da. Har aldri prøvd før og er veldig spent på om dette er det som skal til for å få bukt med de 12-14 margarinpakkene som «henger» igjen 😉 Det blir sikkert en «livsstil» etterhvert, man tenker sikkert over etterhvert hva man putter i munnen. Tar gjerne imot en liste over det du har «forsket» deg frem til, så slipper jeg å finne opp kruttet på nytt. Oppskrifter også, ja takk begge deler :-9
   Tusen takk skal du ha :-))

   1. Synes forresten du har vært super flink. Utrolig bra jobbet da, det var mange kilo borte på kort tid. Flinkis 🙂 Den bunaden kommer nok til å henge og slenge på deg når du finner den frem i skapet. Masse masse lykke til videre 🙂

 4. Lager deg en liten mappe jeg i løpet av uken 🙂 Ellers var det en ny blogg for meg ja, takk for tips 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.