HISSIG I TRAFIKKEN JEG NEI…

Jeg ser ikke på meg selv som noen spesielt hissig sjåfør i trafikken.
(det er mulig andre kan oppfatte meg som det, men JEG regner meg ikke som en hissig sjåfør..) I dag endret det seg.

Det har i løpet av natten falt sånn ca 15 cm med nysnø, det er null grader ute, dårlig brøytet og det ER glatt. Så langt er vi enige. Men at det på grunn av dette skal bli fullstendig kaos på veiene bare her ute på Askøy er et stort mysterie…

Eller, det vil si, etter å ha vært ute og kjørt på Askøyveiene i dag så er det ikke så veldig mystisk likevel. Når folk presterer å sette seg fast 50 meter etter rundkjøringen opp mot Øvre kleppe der det var brøytet helt fint, så er det ikke så rart at trafikken står i stampe.

Der stod det en nyere Volvo (av alle ting) midt i veien på tverre og køen stod så langt øyet kunne rekke. Kom verken frem eller tilbake «stakkars». Kunne ikke en eller annen gått ut av bilen sin, åpnet døren til denne føreren og vennligst anmodet ham eller henne om å tre ut av bilen og flyttet Volvoen ut av veien ?  Sånn som her :


(Ære være tålmodigheten til denne karen, jeg hadde antakelig vært ute av bilen etter fjerde forsøk…)

Vedkommende sjåfør i Volvoen, var tydeligvis ikke i stand til å manøvrere bilen verken opp eller ned. Veien har minst 6 meters bredde, så det skulle ikke være så vanskelig å få snudd bilen og kjørt ned igjen.  Nå kan det jo selvsagt ha vært dårlige dekk inne i bildet, men jeg velger å gå for min første innlysende forklaring, udugelig sjåfør.. som her :

Jeg forlot køen og fortsatte min ferd mot Erdal. Ved Florvågsvannet tok jeg igjen «kolonnen» med Pelle Politibil bakerst i køen faktisk. Den holdt ikke akkurat følge med kolonnen kan man si.. Og etter å ha sneglet meg avgårde etter Pelle Politibil nesten helt frem til bestemmelsesstedet som var Skogvik, så var det bom stopp.

Bildet er hentet fra nettstedet nedsig.no

Der møtte vi nemlig TO brøytebiler som var elskverdige nok til å stoppe for å slippe forbi motgående trafikk. Veiene er smale bortover her, så det var snilt gjort tatt i betraktning det breie brøyteskjæret de har foran på bilene. Men, tror du Pelle Politibil klarte å komme forbi da? neeeeeida. Han svingte seg fint inn på den eneste møteplassen som var der og der ble HAN stående. Drit i at det kommer en bil til bak likssom… Så når jeg kom kjørende som nummer to, så ble det ikke akkurat god plass for brøytebilene å komme seg forbi, men med millimeter klaring til bakskjermen min kom den første seg forbi. Brøytebil nummer to var faretruende nær både for og bakskjermer idet den skulle prøve å foreta samme manøver som førstemann. Nå var imidlertid begeret mitt fullt og jeg la meg på fløyten alt det Audien var god for.

Samtidig gestikulerte jeg på ekte Italiensk vis (for de som ikke vet hva det betyr, så er det rett å slett å bruke armene OG mimikken så KLART og TYDELIG at folk på lang avstand ikke kan UNNGÅ å skjønne hva du mener). Det eneste jeg unnlot å gjøre var å vise fingen (man har da litt dannelse), og da hadde jeg vel blitt lagt bak gitteret i Pelle Politibil (litt oppegående må man være selv om man er et hissig «fly» på fire hjul..)

Og som ved et trylleslag (eller kanskje det var hornet som vekket Pelle? mest sannsynlig) så kunne Pelle Politibil kjøre, det var plass LIKEVEL  viste det seg plutselig.. Og nå fikk han fart på seg, nå gikk det i rene rallycross stil ned Skogviksbakken (kom ikke her og kom her.. tute på Pelle Politibil du likssom..), før det var bom stopp igjen når han møtte neste bil…

Men jeg skulle jo inn til Mølledalen, så jeg var fremme jeg. Hmm, jeg har faktisk fløytet på OG gestikulert til Pelle Politibil i dag, tøft…

Så nå er det bare å holde seg hjemme resten av dagen, for etter å ha vært så kjepphøy som jeg har vært nå, så er fallhøyden desto større og så står jeg vel i en eller annen grøft før jeg vet ordet av det …

3 kommentarer til “HISSIG I TRAFIKKEN JEG NEI…”

  1. haha, elsker å høre historiene dine, og du forteller utrolig godt også:) Nei, i disse snøtunge tider så er det kanskje best å la bilen stå, så sant det er mulig da, og heller ta bussen eller bena fatt 😉

    God helg til deg! 😀

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.