JEG HAR SPESIELLE EVNER

Ha ha, der lurte jeg dere godt. En skikkelig lureoverskrift der …

Deres første tanke nå kan jeg tenke meg var noe sånt som «å nei, ikke hun også»…
Men jeg kan berolige dere med at jeg ikke har sett lyset denne gangen heller ..

Med spesielle evner så mener jeg at jeg har minst en spesiell evne som er veldig god å ha iblant. Og det er å sovne på kommando 

Det er faktisk (nesten) sant. Ikke på sekundet, men det er ikke så langt unna.

For å nevne de positive sidene ved denne evnen først, så er den veldig kjekk å ha om du ønsker å unngå noe ubehagelig. Jeg er for eksempel ikke nevneverdig glad i å fly, så om sjansen byr seg, så sover jeg meg gjerne gjennom hele turen og så var det over.

Eller om du for eksempel, rent hypotetisk selvsagt,  har vært i Tyskland og har LITT (faktisk veldig mye) mer enn du har lov til bak i bilen. Da er det bare å få vite når vi skal over grensen og så lukke øynene 10 minutter før det (må ha litt sikkerhetsmargin, i tilfelle AV-knappen ikke virker med en gang). Og så bli vekket 10 minutter etter at alt er over, grensen er passert og alt er gått bra. Sånn kan jeg unngå ubehagelige situasjoner og ting jeg ikke liker. Veldig greit.

Bakdelene er at hjernen er innstilt på akkurat dette og at det ikke alltid passer seg å sovne, selv om ting er uinteressant eller kjedelig. Det var tidt og ofte i min forrige administrative jobb at jeg sovnet under møter. Dette var møter som jeg selvfølgelig ikke var særlig aktiv deltaker (da hadde det vel gått under sovesyken) men heller passiv tilhører til hva de andre satt og messet om. Det hører med til historien at jeg jobbet i Fylkeskommunen (no offence) og det var ikke alltid at disse møtene var så himla matnyttige i mine øyne.

Så jeg fikk en del albuer fra sidenmannen når hun eller han så at jeg holdt på å sovne. Jeg begynner først å himle/glippe med øynene, hodet faller ned et par ganger (dupping) og så knips, borte vekk. Og dette vet jeg fordi jeg har fått det fortalt av mine kjære medarbeidere …

De hadde også en annen måte å vekke meg på i disse møtene. Når det var gått en 30-40 minutter ut i møtet visste de at nå måtte de begynne å følge med.  Det ble jo som regel servert kaffe i møtene. Antakelig derfor de andre holdt seg våken og ikke jeg, siden jeg ikke drakk kaffe. Så, da var det alltid en barmhjertig sjel som satte koppen ekstra HARDT ned på tefatet, og det fungerte effektivt som vekkerklokke for meg, ihvertfall for en liten stund.

Har også sovnet sittende på en stol på et almannamøte i kantinen med sånn ca 200 mennesker til stede (med ansiktet vendt mer eller mindre mot meg) Fylkesrådmenn er ikke alltid like interessante å høre på ….

Når det var som mest hektisk på jobben og på privaten og det hadde vært lite søvn over en lengre periode, kunne jeg også komme til meg selv foran PC’en og bare sitte og stirre vantro på skjermen. Hva skjedde ??? Hva er det jeg har skrevet her ??? Ingen skal si at jeg ikke kjemper imot ihvertfall, jobber og skriver selv om jeg dupper av …

Har også et par venninner som har blitt litt «fornærmet» på meg, en og annen sen kveld midt i en samtale, når de har fortalt meg noe og når de så forventer svar, så sitter jeg der og henger med hodet …

Det har blitt ganske mye feilstrikking opp igjennom tidene også av at jeg har sovnet. Kan sovne midt i et mønster og fortsette og strikke. Dagen etter blir det en himla jobb å rekke opp alt igjen og det er IKKE vanskelig å se hvor jeg sovnet hen for å si det sånn …

Men, jeg kan ikke noe for det altså, har arvet det etter min far har jeg skjønt …

En noe spesiell evne altså, med både positive og negative sider.

Noen andre som kan dette ??

4 kommentarer til «JEG HAR SPESIELLE EVNER»

 1. Min eneste erfaring med denne «evnen» er nok alle mine opplevelser med deg. Alle de gangene jeg har sittet å pratet med meg selv foreksempel…. :-). Sett tv alene. spilt ferdig et spill alene osv. Og i dag synes jeg det bare er himla morsomt å se tilbake på.
  :-)) 🙂 . Den som sover synder ikke .

 2. Eneste erfaring jeg har med dette var min beste kompis som sovnet i tide og utide…
  en gang sovnet han mens han kjørte bil, med kjerring og barn i og alt…
  Da var det rett til legen, fikk en eller annen form for operasjon sa han.. nå er det bedre…
  men var en lettere form for narkolepsi…

  Min spesielle evne er vel ig ligge og stirre i taket i fire timer uten og få sove selv om jeg har sovet lite natten før og stått opp farlig tidlig..
  kjedelig, for jeg ELSKER og sove!

 3. Uff da, det var litt verre å sovne i sånne situasjoner. Godt det endte bra da 🙂
  Jeg er sååå glad for at jeg slipper det med å ligge å stirre i taket og ikke få sove, kjedelig for deg da. Du får finne noe grådig kjedelig å lese på, det pleier å virke veldig bra 😉

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.