UKAS LAVKARBO MENY

Ja, så er det gått 1 uke i mitt nye lavkarbo liv og det har faktisk gått overraskende bra, selv om kroppen har gitt små beskjeder til hjernen at noe mangler … – les sukker og cola.

Denne uken var uken da jeg skulle slutte med colaen og begynne å eksperimentere med lavkarbo retter. Og det kan jeg bare si med en gang, det har ikke vært laget så mye ny mat i dette huset på veeeldig lenge. Til og med kjøkkenmaskinen har fått kjørt seg og jeg har brukt deler av den som aldri før har vært i bruk. Ikke verst. Så jeg har jo faktisk lært litt i løpet av denne uken som har gått også.

Dvs. uken som gikk bra var mandag til og med fredag kveld. Så ble det noen cider og noen irish coffee fredag kveld og fullstendig utskjeiing søndag med en halv liter cola (som forøvrig ikke smakte noe godt men som jeg bare måtte drikke) og en snickers. Følte det nesten som det var mitt «siste måltid» siden jeg nå skulle over på den strenge lavkarboen de neste 14 dagene. Litt sprekker må man ha lov å ha innimellom 😉

I dag er jeg gått over på ferdig mat fra SpisDegSlank, men jeg tenkte likevel jeg skulle oppsummere uken som har gått slik at de som vil ha oppskrifter på de lavkarborettene jeg til nå har laget selv, får disse :

Frokoster og lunsjer har jeg som regel holdt meg til kjøttpålegg og enten omelett eller eggerøre. Drikke har vært vann eller Fun light saft.

Middag mandag ble kylling med blomkålpure ved siden av. Blomkålpureen var veldig god og kylling er jo også godt så det var alt i alt et helt greit middagsmåltid.

Slik lager du blomkålpure (samme oppskriften kan brukes også til brokkoli)

1 blomkålhode
Surret dette i panne sammen med litt smør og hvitløk og pepper til det ble mørt
Tilsatte 1,5 dl fløte
Kjørte alt med stavmikseren

Man kan evt tilsette litt løk/løkpulver om man ønsker litt løksmak, men dette er en grønnsak som man skal bruke begrenset mengde av og kan godt sløyfes på de strengeste lavkarbodiettene

Så er det klart til servering

Tirsdag prøvde jeg meg på lakseburger med solsikkeruter som jeg fant oppskrift på hos FRISTENDELAVKARBO . Solsikkerutene var kjempegode. Ikke så begeistret for lakseburgerne, men det hadde ingenting med oppskriften å gjøre, det er nok fordi jeg har gått meg litt lei på laks og kunne sikkert med fordel brukt et annet fiskeslag, det skal jeg gjøre neste gang jeg lager dem, for konsistens og alt var kjempebra med denne oppskriften.

Middagen om onsdagen «kom til meg» via Facebook og Anette som delte denne oppskrifte på lavkarbo pai fra matmonsteret

Nå blir ikke dette en direkte pai, men mer en omelettpai, men den var kjempe kjempe kjempe god og jeg anbefaler alle å lage den enten du går på lavkarbo eller ikke 🙂

Torsdag gikk jeg litt tom for ideer, eller det vil si at jeg hadde vel ikke planlagt godt nok, så da ble det bare å frese noen svinekoteletter i stekepannen og så legge dem i en form i stekeovnen i 20 minutter med en god klatt med kryddersmør på hver. Mmmm. Tilbehør ble litt blomkål og litt brokkoli som ble til en pure denne dagen også. I tillegg litt fetaost og grønn oliven og noen salatblader. Gjorde susen det.

Fredag til søndag snakker vi ikke så høyt om, da det som kjent ble nytt både det ene og det andre disse dagene.

Du finner masser av oppskrifter på lavkarbo rundt omkring på nett og i blogger, så det er bare å søke seg frem så popper de opp. Lykke til de som vil prøve seg 🙂

9 kommentarer til «UKAS LAVKARBO MENY»

 1. Du er flink!! 🙂
  hvordan merker du det på vekten etter en uke da?
  morsomt å lese om sprekken, jeg hadde en helt lik fredag, glefset i meg en stratos på vei hjem fra byn uten å få det med meg , og drakk brus som faktisk smakte py 😀

  1. Takk du 🙂 Vekten var gått ned 2,4 kilo fra mandag morgen til fredag morgen. Veide meg på gøy siden jeg visste at alkoholen på fredag kveld ville ødelegge mye. Og etter vanlig middag, snickers og en halvliter cola på søndag var vekten tilbake til det samme, men regner med det var fordi jeg var «proppa» i morges 😉 He he du gikk på en liten «smell» du og ja, godt det ikke bare var meg da 🙂 Cola er IKKE godt når du ikke har drukket det på noen dager, merkelige greier det der 😉 Noen sprekker underveis regner jeg med å få, men disse 14 dagene skal jeg være skikkelig «nazi» med meg selv, da jeg jo nå skal prøve ut hva en lavkarbo kur gjør med kroppen min, og da nytter det jo ikke akkurat å lure seg selv underveis 😉

  1. Må jo pinges og deles når vi finner noe bra 🙂 Masse bra på dine sider, du er jo et skikkelig forbilde når det kommer til lavkarbo, jeg er en skikkelig nybegynner. Men etter de første 14 kick off dagene med ferdigmat, gleder jeg meg til å finne nye ting å lage som kan gå inn i den vanlige hverdagen. Håper jo selvsagt at jeg kan innføre bittelitt karbo innimellom sånn litt etter litt, men tror dette er veien å gå i begynnelsen. Første uken var ikke så verst den, med unntak av de to «sprekkene» på fredag og søndag, men de visste jeg ville komme, så da var det likssom greit, hovedstart var i dag så nå er det go for it ! Takk for det 🙂

 2. Heia Linda

  Flott start, dette klarer du 🙂 Paien skal prøves her i huset og, ser på oppskriften at jeg vil like den 🙂

  Lykke til videre

  1. Føler jeg er godt i gang ja, joda disse 14 dagene fremover skal gå greit tror jeg. Første dagen har ikke vært ille i det hele tatt, verre for han hin her, voksne mannen som skal leve på samme dietten som meg, blir nok litt verre. Men, han skulle jo ikke være noe dårligere enn meg, så jeg håper han får lønn for «strevet» han og etter 14 dager 🙂 Paien var veldig god, så den anbefaler jeg deg virkelig å lage. Skal få laget mer av «dine» oppskrifter også når jeg er ferdig med disse 14 første dagene, gleder meg til det 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.