SPRAY DINE GAMLE PYNTETING SOM DU IKKE BRUKER LENGRE

Min mormor og min mor ville antakelig skreket over seg om de så at jeg drev og sprayet messig og kobber med bilspray.

Men, jeg gjør nå en gang det. Denne aktiviteten tok helt av før forrige jul, da jeg og Birgitte (en venninne) sprayet omtrent alt som kunne sprayes i sølv. Rammer, pyntegjenstander, lysestaker, speilrammer osv osv.

Dette er en aktivitet som er kjempeenkel å utføre og som ikke krever noen annen innføring, annet enn dekk til, spray og la tørke. Det siste er egentlig det viktigste, da tålmodigheten ofte ikke holder mål når det kommer til å la gjenstanden tørke ordentlig før jeg vil ha gjenstanden på sin rettmessige plass. Vil jo gjerne se hvordan resultatet ble så fort som mulig 🙂

Fortsatt går det i sølv, og jeg tenkte jeg skulle vise dere sluttresultatet av noe som har fått seg en omgang med sølvsprayen her på siden :

Rammen her var i gullfarge, lampefoten var i messing. Bordet som lampen står på har fått seg en ansiktsløftning og litt sortmaling (opprinnelig et oljelampebord fra USA som jeg fikk av moren til en venninne – Laila)

Lampen har foruten å ha fått seg et lag med sølvspray også fått ny lampeskjerm. Lampen hadde aldri kommet frem i lyset igjen om jeg ikke hadde sprayet den i en farge jeg liker, så da har jeg ikke så veldig dårlig samvittighet for å ha sprayet over en gammel messinglampe …

 

Dette røykebordet har vært i familien i en årrekke og var i kobber. Det har også fått seg noen strøk med sølvspray. Nå er det blitt litt slitt i lakken i front på grunn av at vi alltid legger fra oss bilnøkler osv der som har skrapet bort lakken. Det skulle antakelig fått seg et strøk med grunning før spraying eller en form for heft. Det får få seg et strøk til med lakk, så blir det så godt som «nytt». Treverket er også mattet ned og malt sort, var originalt mørkebrunt.

Og så vil jeg bare si om gangen at den skulle egentlig ha vært hvit for lenge siden, men så langt har jeg ikke kommet. De gamle stolene som såvidt kan skimtes på hver side av bordet har jeg også planer om å få trukket om (evt prøve meg selv) i sort. Har det perfekte møbelstoffet i hodet, men det gjelder bare å finne det rette i virkeligheten 🙂

Denne urnen/vasen i keramikk var opprinnelig i en «spygrønn» farge og hadde aldri sett dagens lys hos meg, hadde den ikke blitt sprayet i sølv. Men nå er den så fin at jeg synes den kan stå fremme. Nå gleder jeg meg bare til vår så den kan bli fyllt med fargerike blomster

5 kommentarer til “SPRAY DINE GAMLE PYNTETING SOM DU IKKE BRUKER LENGRE”

 1. Utrolig hvor langt man kommer med en sprayboks! En slags interiør-tagging, tenker jeg… Synes urnen din her er vanvittig fin & eksepsonelt lurt, for hvem tenker vel på å spraymale keramikk??!!

  1000 takk igjen for gjenbruks-deling hos meg! Det gjør seg etterhvert som flere deltar, er jo veldig spent på hvordan dette går, sånn egentlig.

  Et lite tips til deg når du deler via Add-your-link: I feltet for «navn» bør du skrive en kort beskrivelse av ideen, derved får du mange flere til å klikke på lenken & havne hos deg.

  Om du vil endre noen av lenkene du har lagt inn, må du først fjerne den som allerede er lagt ut, på min side altså (klikk på det røde krysset).

  Men altså: tusen takk for tre herlige delinger 🙂

  Ha en fin dag!

 2. Tuuusen takk for det, akkurat denne urnen ble jeg veldig fornøyd med selv også.
  Ikke alt som blir like fint, men utrangerte ting som likevel står i mørket i kjelleren er det jo verdt å prøve seg på 🙂
  Interiør-tagging var et greit ord.
  Synes bare det er kjekt å dele sånt som andre kan få ideer av, er jo ofte sånn jeg får ideer selv også.
  Og takk for tips om deling, er rimelig ny på dette, så det setter jeg umåtelig stor pris på.
  Lykke til med gjenbruks «prosjektet» ditt, håper du får inn massevis av tips, sånn at også jeg kan titte innom igjen og få inspirasjon

  En riktig fin dag til deg også 🙂

 3. Har brukt litt forskjellige sølvsprayer, alt etter hva som har vært tilgjengelig. Men som regel har jeg «hamstret» på Rema 1000 av de som de har til jul til kr. 20,- pr boks. De heter Decoration Spray og finnes i gull og sølv. Har også kjøpt på Europris og Nille. Holdt meg til de rimelige sprayene for at ikke prosjektene skal bli så alt for dyre 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.