EN SABLA TANKEVEKKER

Selv om jeg innleder dagens innlegg med et hjerte, så har det langt i fra noe med Valentine dagen eller alles hjerters dag som den også kalles. Fokus i dag er på helt andre hjerter etter å ha lest et innlegg som jeg tilfeldigvis fant på blogglisten hos WordPress.

Det ble rett og slett en så solid tankevekker, at alle tanker om Valetine ble bare kliss og ubetydelig.

Det finnes mange kampanjer mot mobbing i disse dager. Avisene har sågar satt av spalteplass til dette viktige temaet. Disse kampanjene og artiklene er oftest rettet mot barn og gjerne vinklet på barn som mobber andre barn.

Men, tenker vi voksne over våre ord og handlinger overfor andre barn ?

I dette blogginnlegget som jeg har lyst å lenke til her hos meg, setter blogger søkelys på en veldig viktig ting, nemlig hvordan vi voksne oppfører oss overfor andre barn. Søkelyset hans er rettet mot en barnehage som har gitt avdelingsledere i oppgave å tildele hjerter til de barna de liker.. Og å være ærlige. Den oppgaven utførte de ansatte i barnehagen, og resultatet er ganske skummel lesning.

Det er som han også sier, en helt uutholdelig tanke at noen kanskje ikke liker dine egne barn. Tenk om mitt barn er ett av de barna uten hjerte i margen ??

Blogginnlegget som han har kalt Hjertebarna kan du lese her

4 kommentarer til «EN SABLA TANKEVEKKER»

  1. Det som er mest trist er vel egentlig at de barna som ikke får »hjerte» i margen ikke blir sett hjemme heller.. De går kanskje for lut og kaldt vann og aner ikke hvordan de skal være blant andre og driver heller fantestreker? Ikke vet jeg, men jeg tror det er slik… Men skremmende lesning som viser hvordan det er..

    1. Det kan godt være Sølvi. I så fall er det kjempetrist. Når vi tenker oss om litt alle sammen, så er det jo alltid noen barn rundt deg i livet som ikke er så lett å forholde seg til som andre. Det er fælt både å si det og tenke det, men sånn er det bare om de fleste graver dypt nok. Om skylden da kan legges på foreldre eller andre er jo ikke godt å si. I bunn og grunn så kommer det jo til væremåte og oppførsel hos barna. Jeg hadde aldri funnet på å vise dette barnet at jeg mente dette, men man trekker seg gjerne ubevisst litt unna. Uansett så tror likevel at barn «senser» sånt. Gjerne ikke fra meg som er en utenforstående og en som barnet ser skjelden og aldri, men i barnehage og skole situasjon vil nok barne merke dette godt, selv om de blir behandlet både rettferdig og profesjonelt. De merker nok at det ikke ligger følelser bak den omsorgen de får. Så dette håper jeg nesten at alle barnehager OG skoler gjør, så det kan bli satt fokus på de barna som ikke får hjerte i margen og at ansatte tenker over hvordan de faktisk forholder seg til disse barna. De fleste ansatte takler sikkert dette profesjonelt, men ansatte i skoler og barnehager er jo også bare mennesker akkurat som oss andre, men må p.g.a. sin arbeidssituasjon forholde seg litt annerledes. Det kan like godt være at det er mitt barn eller ditt barn som ikke har hjerte i margen. Selv om vi får tilbakemeldinger fra skole og barnehage at alt går fint, barnet gir uttrykk for at alt går fint og alt ser ut som å være i skjønneste orden, så kan dette være hverdagen for barnet. Synes i alle fall at det er supert at det blir satt fokus på og at det blir brukt i barnehager for å fange det opp.

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.