NYTT LAVKARBO BRØD PÅ MENYEN

Fikk en oppskrift på et godt grovt lavkarbo brød anbefalt av Anne-Kristin mens vi satt i badstuen i Askøyhallen (av alle ting) her om dagen 🙂

Oppskriften ligger ute på bloggen Lenabeatrice

Men jeg kan gjengi den her til dere


Jeg fulgte den til punkt og prikke, med unntak av steketiden, tok det vel ut etter 1 time og 45 minutter og da synes jeg det var godt stekt. Skal prøve med litt kortere steketid neste gang jeg baker det.

300 gram cottage cheese
7 egg
1 1/2 dl smeltet smør
90 gram sesamfrø
90 gram kruskakli
150 gram linfrø (KNUST!)
50 gram soyamel
Litt natron (1 ts er mer enn nok)
Litt salt

Fant alle ingrediensene på ICA Kleppestø og Sunkost i Kleppestø (soyamel)

Cottage cheesen må ikke være klumpete, bruk evt stavmikser
Eggene piskes til eggedosis konsistens
Bland de andre ingrediensene oppi det våte
Du får en seig deig som du har i en bakepapirkledd brødform som rommer ca 1,5 liter
Bruk bakepapir ellers henger brødet fast

Brødet stekes på 190 grader i 2 timer etter oppskriften, men prøv deg frem på tiden.

Når brødet er ferdig hvelves det over på  rist, og det kan med fordel stå sånn natten over uten å dekkes til.

Brødet er ganske fuktig, men det skal ikke forveksles med at det er dårlig stekt.
Liker du det tørrere er det fritt frem å eksperimentere, kanskje ha i litt mindre smør?

Brødet oppbevares i kjøleskap, gjerne i en papirpose eller noe annet som ikke er helt tett. Det holder seg fin i en uke i kjøleskap.

Brødet er kjempegodt. Akkurat etter min smak.

Karbohydrat innhold:  4,5 gram karbohydrater/100 gram brød
Til sammenligning har “Mesterbakerens hjemmebakte” 43 gram karbohydrater/100 gram

6 kommentarer til «NYTT LAVKARBO BRØD PÅ MENYEN»

    1. Det var faktisk veldig godt, men følg med steketiden, mitt ble litt mye stekt. Men nå hadde ikke jeg i all deigen. Holdt unna 2 «klumper» som jeg lagde rundstykker av, da jeg ikke hadde brød igjen i går morges og ville ha frokost fort 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.