LAVKARBO BRØD

Her kommer nok en oppskrift på et godt lavkarbo brød

Oppskriften fikk jeg av Kathe Langfjell Tvedt gjennom en lavkarbo gruppe på FB som vi begge er med i.

Disse brødene er jo en drøm å «bake», da det ikke er heving, knaing eller elting inni bildet. Bland sammen og stek. Så enkelt og greit. Nå blir brødene ganske lave og skivene er ikke av de største, men det er et mektig brød

Brødet gir ca 1 karb pr skive

4egg

1/2 boks mager kesam

1.5 ts bakepulver

4 ss linfrø

60 gr kruskakli

50 gr sesamfrø

45 gr solsikkekjerner

3 ss olje
(når jeg nå lagde dobbel deig, nøyde jeg meg med 4 ss olje totalt og for mine brød ser det ut til å være passe – mulig det ikke blir like fuktig når det er noen dager gammelt, men det er smak og behag)

Pisk eggene lett og bland inn kesam og olje. Tilsett det tørre. Deigen skal vere «kladdete» konsistens. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la det steke på 180 grader i 55 min på nederste rille.

Hvelv brødene på rist og avkjøl etter steking

Oppevares i kjøleskap

Håper det smaker 🙂

10 kommentarer til «LAVKARBO BRØD»

  1. Kjempegodt.
    Jeg syntes først det var litt vel mye «meisebolle», så jeg dro blandinga gjennom foodprocessoren.
    Syntes resultatet ble bedre da…

    1. Kjekt at du likte brødet 🙂 Ja, det kan bli litt sånn «fuglemat. Jeg likte det veldig godt i starten men spiste meg lei på det etter en stund. Har også hatt planer om å få «most» ingrediensene i foodprosessor, men ikke kommet så langt enda. Det skal jeg få prøvd en dag siden du synes resultatet ble bedre da 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.