Her kommer nok en oppskrift på et godt lavkarbo brød
Oppskriften fikk jeg av Kathe Langfjell Tvedt gjennom en lavkarbo gruppe på FB som vi begge er med i.
Disse brødene er jo en drøm å «bake», da det ikke er heving, knaing eller elting inni bildet. Bland sammen og stek. Så enkelt og greit. Nå blir brødene ganske lave og skivene er ikke av de største, men det er et mektig brød
Brødet gir ca 1 karb pr skive
4egg
1/2 boks mager kesam
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 gr kruskakli
50 gr sesamfrø
45 gr solsikkekjerner
3 ss olje
(når jeg nå lagde dobbel deig, nøyde jeg meg med 4 ss olje totalt og for mine brød ser det ut til å være passe – mulig det ikke blir like fuktig når det er noen dager gammelt, men det er smak og behag)
Pisk eggene lett og bland inn kesam og olje. Tilsett det tørre. Deigen skal vere «kladdete» konsistens. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la det steke på 180 grader i 55 min på nederste rille.
Hvelv brødene på rist og avkjøl etter steking
Oppevares i kjøleskap
Håper det smaker 🙂
Dette skal jeg prøve. Fint at du har lagt ut oppskriften 🙂
Brødet var kjempegodt. Men det er jo lavkarbo og de blir jo ikke akkurat som «vanlige brød», men godt og saftig 🙂
Bare til opplysning så var brødet kjempegodt i dag også 🙂 Har oppbevart det i kjøleskap
Kjempegodt.
Jeg syntes først det var litt vel mye «meisebolle», så jeg dro blandinga gjennom foodprocessoren.
Syntes resultatet ble bedre da…
Kjekt at du likte brødet 🙂 Ja, det kan bli litt sånn «fuglemat. Jeg likte det veldig godt i starten men spiste meg lei på det etter en stund. Har også hatt planer om å få «most» ingrediensene i foodprosessor, men ikke kommet så langt enda. Det skal jeg få prøvd en dag siden du synes resultatet ble bedre da 🙂
Ótrúlega gott brauð , verðið að prófa!
Nå er jeg ingen kløpper på islandsk, men jeg tolker det dithen at du likte brødet og det var jo kjekt 🙂