LAVKARBO OPPSKRIFTER

Jeg må bare få lov til å legge ut oppskriften til det beste lavkarbobrødet som jeg har bakt, en gang til. Tror det er solsikkekjernene jeg liker smaken av aller best. Det kan virkelig anbefales :

Brødet gir ca 1 karb pr skive

4 egg

1/2 boks mager kesam

1.5 ts bakepulver

4 ss linfrø

60 gr kruskakli

50 gr sesamfrø

45 gr solsikkekjerner

3 ss olje
(når jeg nå lagde dobbel deig, nøyde jeg meg med 4 ss olje totalt og for mine brød ser det ut til å være passe – mulig det ikke blir like fuktig når det er noen dager gammelt, men det er smak og behag)

Pisk eggene lett og bland inn kesam og olje. Tilsett det tørre. Deigen skal vere “kladdete” konsistens. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la det steke på 180 grader i 55 min på nederste rille.

Hvelv brødene på rist og avkjøl etter steking

Oppevares i kjøleskap (Jeg har oppbevart mine i plastpose i brødboksen og de har holdt seg helt fine i dagesvis. Jeg vil ikke ha fuktig brød, men det blir opp til hver enkelt hvordan de vil ha brødskivene sine)

PIZZABUNN

Jeg har lett lenge etter en pizzabunn i lavkarbo som duger. Som dere kanskje husker, så laget jeg en som var helt pyyyyton, den hadde masse soyaprotein i seg. Den prøver jeg meg aldri mer på.

I forrige uke prøvde jeg meg på en ny variant, etter en oppskrift jeg fikk fra Lisbeth Floen. Den var mye bedre, men det ble litt sånn omelettbunn, så det ble ikke den helt vanlige pizzaopplevelsen. Men, er du glad i egg, er dette en bunn jeg kan anbefale :

4-5 egg
4,5 dl revet ost
Ca 30 gram kruskakli
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
0,5 dl fløte
Litt salt
Litt olje

Forstek bunnen på bakepapirkledd plate/langpanne på 200 grader i ca 20 minutter. Ha på fyllet og osten og stek videre i ca 10 minutter eller til osten har fått den fargen du ønsker.

Jeg må kanskje bare innse at det ikke går å lage en pizzabunn som ligner mye på den vanlige uten å lage med mel. Men jeg har EN oppskrift igjen å prøve ut før jeg gir meg. Denne fikk jeg av en leser av bloggen (May Britt) og oppskriften finner du her

Om noen har noen veldig gode oppskrifter, enkle ting til lavkarbodietten, alle mulige tips, så må dere gjerne legge dem inn i kommentarfeltet. Har bl.a. hørt rykter om noen veldig enkle «knekkebrød» som lages i mikro på noen sekunder Birgitte, det tipset vil jeg gjerne ha. Gjerne tips om småsnacks også som er lovlige når man er i ketose, siden jeg endelig skal være det fremover. Jeg tar imot alle tips med åpne armer.

Gjør meg klar til en ny lavkarbouke, og denne gangen i ketose da jeg endelig har funnet mitt substitutt for Cola med sukker og det er Tab X-tra (skal også prøve meg på Cola Zero denne uken) så nå skal det gå så det suser nedover med vekten 🙂 Det er bare å begynne å glede seg til innveiingene fremover for de skal bli lystbetonte 🙂

7 tanker om “LAVKARBO OPPSKRIFTER

 1. Her kommer oppskrift på noen veldig gode knekkebrød
  Knekkebrødene inneholder ca 1 g karbohydrat pr stk 🙂

  3,5 dl solsikkekjerner
  1 dl linfrø
  1 dl sesamfrø
  2,5 dl kruskakli
  2 ss fiber husk
  1 ts salt
  1/2 ts sukrin (flytende eller pulver)
  5 dl vann

  Rør alt sammen til en deig. Smør/klem deigen ut på to stekebrett med bakepapir.
  Del opp med pizzahjul til 16 knekkebrød pr brett.
  Stek begge platene i ovnen på 160 grader varmluft. Nest nederst og nest øverst i ca 1 time og 10 min.
  Etter 30 min ta ut brett snu rundt slik at de fremste knekkebrødene kommer bakerst og bytt plass på brettene.
  Pass på at de ikke blir svidd. I noen ovner holder det med 1 time steking.

  Legg hele bakepapiret med knekkebrød opp/ned på rist når de er ferdig og dra av papiret. Avkjøl

  Skal også få fatt i oppskrift på noen «sjokolader» (kokosa og 70% sjokolade, tror jeg) biter som lages og legges i frysen. Disse skal være gode som alternativer til søtsug hvis det melder seg 🙂

 2. Tusen takk 🙂
  Bounty bitene skal lages (og helt sikkert spises) denne uken. Er jo et sjokoladevrak
  av dimensjoner, så greit å ha litt lovlig snop å tygge på innimellom 😉

 3. Tilbaketråkk: UKENS INNVEIING | Lindas Lille Verden

 4. Tilbaketråkk: MEST BESØKTE INNLEGG SISTE 8 MÅNEDER | Lindas Lille Verden

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.