RASIST ELLER BARE IMOT FOLK SOM ER FREKK SOM FY ?

I dag fikk jeg en e-post henvendelse fra en oppdragsgiver som jeg har gjort en jobb for via mitt firma.

I e-posten stod det :

«Når du var hos …………………………,var du borte i bordet slik att bordbeinet ble ødelagt ??»

Jeg er en meget rettferdig person og reagerer like mye på urettferdighet mot andre som meg selv. Dette var rettet mot meg, da jeg var den eneste til stede med unntak av husets «frue» da jobben ble utført.

Oppdraget ble utført hos en utenlandsk familie for noen uker siden og når jeg skulle ta en del av stuen, måtte stuebordet flyttes på. «Fruen» var da rask med å påpeke at hun måtte hjelpe meg å flytte dette bordet, da det ene benet på bordet var løst. Så jeg holdt i foten og bordplaten og vi flyttet det sammen. Det samme gjentok seg når vi skulle flytte det tilbake på plass.

«Fruen» er den samme som jeg omtalte  som den koselige damen i innlegget her.

Nå har denne » koselige fruen» altså smidd mens jernet var varmt og vært kjapp i tankegangen om at her skal vi utnytte situasjonen til det maksimale. Der fikk hun en sjanse til å få seg et nytt bord, trodde hun. Jeg kjøper ihvertfall ikke noe nytt bord til henne. Hva oppdragsgiver velger å gjøre får bli opp til ham/henne. Snakk om frekkheter !!

Nå er dette småtterier, men jeg er sikker på at om hun hadde et vindu med sprekk i, så hadde jeg sikkert også knust det mens jeg var der. Heldigvis så bor de i en rimelig ny leilighet med få feil og mangler, så der var jeg nok heldig …

Og det er da jeg sitter igjen og stiller meg spørsmålet «Er det rasistisk av meg å reagere på denne måten siden det gjelder en bosnisk «koselig frue» eller hadde jeg reagert på samme måte om det var en norsk familie?» Jeg hadde nok reagert på samme måte om de var så helnorsk som det gikk an å bli, men jeg kjenner samtidig at det irriterer meg enda mer fordi det er «våre nye landsmenn» det er snakk om.

Nå kunne jeg satt meg ned og skrevet om alt jeg har hørt og sett gjennom mitt virke opp igjennom årne. Om alle som utnytter, snylter og bedrar både kommunen og staten, men der stopper taushetsplikten meg, så det kan jeg ikke gjøre. Men, med det jeg har sett av snylting,  forklarer det gjerne den forutinntatte holdningen jeg har når det gjelder mange av våre «nye landsmenn»  …

Hva mener dere, er det rasistisk av meg å tenke sånn ??

8 kommentarer til “RASIST ELLER BARE IMOT FOLK SOM ER FREKK SOM FY ?”

 1. Overhode ikke!! Ville reagert på akkurat samme måte, og jeg er ikke rasist heller. Forstår utrolig godt irritasjonen. Om det så hadde vært en nordmann ville jeg blitt irritert om h*n prøvde å snylte på andre eller systemet.

  1. Ja, jeg ble skikkelig provosert over at det går an å være så frekk, selv om det selvsagt her var snakk om «småpenger». Jeg mener det bare beviser tankegangen hos mange uansett hvor de kommer fra, utnytte folk maksimalt for å sitte igjen med mest selv. Dårlig holdning som jeg liker like lite uansett hvor man kommer fra i verden ..

   1. Kunne ikke vært mer enig med deg.
    Og det er frustrerende også at «nye landsmenn» ser ut til å få flere muligheter til å gjøre dette av og til. Det er overhodet ikke rasistisk, men har opplevd stor forskjellsbehandling på samme ting på NAV på grunn av «bakgrunn» om man kan si det slik.

   2. Forskjellsbehandling er ikke riktig enten det går den ene eller den andre veien. Men det er nok «systemene» våre i dette landet som gjør det så forlokkende å lure. Antakelig er det lett å lure seg til også, siden så mange klarer det, hva vet jeg ..

 2. Jeg forstår hva du mener her… Jeg er helt sikker at DU hadde reagert slik uansett hvor de var fra. Det er bare slik at det er folk som vil utnytte en hver situasjon til deres fordel. At være “nye landsmenn” kan være de som det legges mest merke til er ikke så lett og svare på, har det med der de kommer fra eller ser de for mye TV nå? Uansett er det ikke riktig av andre og utnytte slike ting. Neste gang for du ta bilder før og etter når det er noe skader… Det er veldig trist at tingen blir slik, men du må «dekke» deg selv..

  1. Jeg håper du har rett Laila, for jeg følte meg litt rasistisk nå .. Som Mette skriver så er det snart Amerikanske tilstander, kan bli gjort erstatningspliktig og saksøkt før du vet ordet av det for den minste ting. Slike ting som dette går det dessverre ikke an å sikre seg mot, da måtte jeg ha sjekket alle gjenstander i rommene for å se om de var lilke hele, og det går jo ikke 😉

 3. Blir litt redd for att man i det hele tatt skal behöve og stille seg spörsmålet!!
  Tror heller ikke jeg hadde tenkt annerledes om det var en norsk familie, frekkhet som frekkhet…!!!Spiller ikke noen rolle om personen var russisk,norsk,svensk,bosnier eller av annen nasjonalitet.Frekkhet finns i alle nasjonaliteter!

  Föles jo litt sann som att man ikke våger yttre seg om noe når det gjelder «de nye landsmennene»,man blir jo en rasist med en gang…!!
  Nei stå på ditt!! De skal ikke ha noen särbehandling,de har valgt og bosette seg her pga en eller annen grunn og da får de fölge det som gjelder!!

  Må poengtere att jeg er ingen rasist overhode men blir litt provosert over att man hele tiden må tasse på tå og tenke på hva man sier og gjör ovenfor disse nye landsemennene.
  Men spörsmålet er jo,hvem har gjort så att det har blitt sann her??De eller media??
  Jeg tror jo på det siste alternativet.
  Spör man 1000 utenlandske borgere tror jeg mesteparten vill bli sammenlignet med landets opprinnelige borgere,de vill nok ikke bli särbehandlet.

  1. Takk for din mening 🙂 *Det er jo dessverre sånn det er blitt, at man må «tasse på tå» mener jeg. Har man med en «utlending» å gjøre så blir man redd for å virke rasistisk. Bare når jeg skulle skrive ordet «utlending» nettopp så måtte jeg se på ordet flere ganger for å se om jeg virkelig kunne kalle innvandrere og mennesker med annen bakgrunn enn norsk akkurat det. Hvem som har skylden for det, er ikke så godt å si. Diskusjonen der er lang og kronglete føler jeg og meningene er mange og ulike. Det jeg ble mest skremt over var min egen reaksjon, som ikke regner meg selv som rasistisk. Men at handlingen i seg selv er frekk, ja se det er det ikke tvil om uanett nasjonalitet.

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.