TREDJE DAG I KETOSE

Nå har jeg hatt 3 dager i denne for meg underlige tilstanden som kalles ketose. Når kroppen for alvor har begynt å bruke av fettcellene som brensel. Jeg kjenner stort sett ingen forskjell på kroppen annet enn at jeg fort kan bli kvalm og da må jeg få i meg vann. En halvliter vann så er kroppen i balanse igjen. Så det regulerer seg helt av seg selv.

Jeg som er den Colasuperen har plutselig LYST på vann. Det er akkurat som om kroppen forlanger å få det servert. Det er det beste jeg kunne tilført kroppen nå kjenner jeg. Merkelige greier. En forklaring er vel at i dag lyste keto stixen mørk lilla og det skal visst tyde på at man er dehydrert. Men så mye som jeg drikker, så skjønner jeg ikke det helt, men har hørt rykter om at 5 liter om dagen må til, så jeg får bare fortsette å supe på vann  et par liter ekstra for dagen 🙂

Matlysten har nesten forsvunnet. Og det gjør INGENTING !! Klarer 2 bittesmå skiver til frokost og lunsj, men da har jeg til gjengjeld haug på begge med god Krepsehalesalat (Martas Krepsehalesalat inneholder lite karber). Middag ble litt eggeomelett med skinke og pølse laget i form i stekeovnen og jeg ble stappa mett!

Så jeg tror neppe jeg klarer å spise kvelds fremover (gud så dumt .. not)

Vekten i dag var gått ned enda 400 gram, så alt ser ut til å gå den rette veien så langt.

Blir nok sykelig opptatt av vekt og keto stix i ukene fremover men det får heller stå sin prøve, er jo så spennende dette, når noe endelig fungerer 🙂 🙂

9 kommentarer til «TREDJE DAG I KETOSE»

 1. Har det akkurat på samme måten her. Tørster etter vann 🙂
  Vekten min går jevnt å trutt nedover og klarer jeg å holde fokus og ketose i 4 uker, så regner jeg med å ha nådd 60 tallet (Ohhh for en lykke det skal bli 😉 )
  Tips til gode karbonader : Prior sine kyllingkaronader. Selges i pakke med 4 stk. Inneholder 2,6g karbohydrat pr 100 gr. Selges bla på Kiwi 🙂

  1. Rart det der. Har aldri hatt det sånn før at kroppen rett og slett gir beskjed at den VIL HA VANN, men det er helt greit det, jeg skal drikke litervis jeg om det er det som må til 🙂 Så bra at vekten stuper da, da er jo ikke målet ditt langt unna 🙂 Ja, skal bli herlig å hive på seg akkurat de klærne som en har lyst å gå med, uten å måtte skjule en bunk her og en bunk der, det er MITT store mål. Å føle seg vel. Så får vi se hva vektnålen må ned på for å oppnå det 🙂 Hørte snakk om de karbonadene ja. Traff Bjarte på Kiwi, tok et kjapt overblikk på Kiwi, men regnet ikke med å finne dem der. Skal prøves, tusen takk for tips 🙂

 2. Min erfaring er at jo mer dritt jeg spiser jo mer dritt får jeg lyst på, og omvendt.
  Hvis man spiser sundt, er det DET kroppen vil ha, og man får lyst på noe som gir næring og ikke bare et fyllstoff. Lykke til!! Følger spent med 😉

  1. Helt sant det. Om jeg har hatt sjokolade perioder, så må jeg ha sjokolade. Klarer jeg å kutte det ut en liten stund, har jeg ikke noe hunger etter det i det hele tatt lengre. Jeg har vært usunn omtrent hele livet mitt og nå ser det ut som om kroppen setter pris på å få ordentlig «fòr». Blir spennende å se fremover hva som skjer med kroppen. Jeg synes dette er kjempepennende 🙂

  2. Skal forresten ta å sjekke ut bloggen din en dag jeg får tid. Var såvidt innom og kikket i dag. Ser du har prøvd mye produkter, det liker jeg. Jeg prøver ting og blir som regel misfornøyd og gir meg. Så ender jeg opp med å bruke kun de standard produktene som jeg alltid har brukt. Kjekt med en «på egen alder» som anbefaler ting/fraråder produkter og ikke bare fjortiser som kan bruke all verdens produkter. Skal som sagt få studert den nærmere om litt, spennende 🙂

 3. Hei,
  noe som er svært viktig når man skal ned i vekt og spesielt om du skal raskt ned, er å holde øye med fettprosenten i kroppen. Når du er i ketose vil kroppen bruke fett som brennstoff, men den vil også tære på muskelmassen. Og det er ikke spesielt heldig for den som skal ned i vekt. Den eneste måten å beholde muskelmassen, er å pumpe jern og da på en slik måte at det kjennes. Det skal/må kjennes at du har trent! Det er ikke nok å gå, jogge, løpe osv. Det er bra for kondisjon, men du tar ikke vare på muskelmassen din på den måten. Dessuten: jo mer muskler, jo høyere forbrenning.
  Fettprosenten din, og da spesielt viceralfettet (det som ligge rundt organer), kan du få målt på et noenlunde brukbart treningsstudio.
  Jeg er selv i ketose på 7. uken og skal gå en liten uke til. Jeg går på Easy Life, et 18 ukers kursopplegg med kurs en kveld i uken, personlig trener og grundig gjennomgang av kosthold og hvordan kroppen din fungerer. Jeg har så langt gått ned 17 kg og skal i slutten av neste uke gradvis gå over til å spise normalt, men da være veldig fokusert på hva jeg spiser, at jeg spiser minimum 5 måltider pr dag (frokost, lunch, middag, 2 mellommåltider) og at jeg drikker nok vann. Uten vann stopper forbrenningen.
  Easy Life bruker tallerkenmodellen i fh til måltider: Del tallerken i 2 og deretter den ene halvdelen i 2. På den ene halvdelen skal du ha mineraler og vitaminer: Grønnsaker, frukt. På den ene fjerdedelen skal du ha stivelse (karbo): Ris, pasta, brød (vær forsiktig med poteter som har veldig høy GI). På den andre fjerdedelen skal du proteiner: kjøtt, fisk, fugl.
  Hvis man i tillegg er kritisk til halvfabrikata, farseprodukter, mineralvann (sukker generelt), usunt fett osv, kan man komme langt :-).

  Men altså: Vektnedgang uten å kompensere for muskeltapet, noe som ikke er til å unngå, er uheldig.

  Lykke til med livet!

  1. Jeg har lest flere steder at muskeltapet er redusert når man går på lavkarbo kontra normal «slanking» der man kutter kalorier og ikke karbo. Men jeg er da ingen ekspert og uten at kroppen holdes vedlike og trenes så vil man jo uansett miste muskelmasse. Tap av muskelmasse er negativt uansett, det er jeg helt enig i, så trening må til. Jeg er «gammel» konkurranesvømmer og har levd på opparbeid muskelmasse derfra i åresvis, men nå merkes det at det er noen år siden jeg var aktiv svømmer ja.. 😉 17 kilo er jo imponerende da. Du har virkelig gått inn i dette med liv og sjel 🙂 Jeg har heldigvis bare noen få kilo å slite med, så jeg trenger ikke holde på med streng lavkarbo så lenge, men målet er å få et kosthold og en livsstil som holder vekten der, så da kan jeg ikke pøse på med karbohydrater etter at den strenge perioden er over, så noen raske karbohydrater må jeg gi avkall på, f.eks Cola og sukker som jeg har gitt avkall på nå. Easy Life sin tallerkenmodell høres jo fornuftig ut og kan være en grei leveregel å følge. Er nok viktig å lage mat fra bunn, ferdigprodukter inneholder alt for mye av det vi ikke har bruk for. Takk for lykkeønskninger og lykke til med ditt prosjekt videre, ser ut som du er fullt på vei til å nå dine mål og vel så det. Godt jobbet 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.