TIPS TIL FERDIGKJØPT LAVKARBO MAT

Jeg er selv lite flink til å tråle matvarebutikken for ting jeg kan spise av lavkarbo. Jeg har mine oppskrifter og faste ting som jeg vet jeg trygt kan innta. Men jeg er selvsagt åpen for nye ting og når jeg får tips fra de rundt meg, så tar jeg selvsagt det til meg og utvider utvalget.

Siste tipsene jeg har fått er Prior sine kyllingkarbonader. Tipset fikk jeg fra Liv og disse var kjempegode. 2,6 karber pr. kake, så det kan vi leve med. På prior sine sider finner du også oversikt over alle produktene deres med innholdsfortegnelse, så kan du sitte hjemme i fred og ro og studere innholdet i stedet for å bruke tid på dette i butikken.

De fleste leverandørene har slike greie oversikter på sine sider.

Ut av snacks, har jeg funnet to ting som går an å gomle på om trangen blir for stor

Baconsvor inneholder 0,5 karbohydrater pr. 100 gram
Bacongull inneholder 2,5 karbohydrater pr. 100 gram

Kom gjerne med tips om andre ting du har kommet over i din søken etter lavkarboprodukter. Jeg er som sagt lite flink til å bruke tid på dette 🙂

17 kommentarer til «TIPS TIL FERDIGKJØPT LAVKARBO MAT»

 1. Så flink du har vært Linda, har du husket belønning?? 😉

  Kims Baconsnacks er også et alternativ. Inneholder 1,6 karbohydrater pr. 100 gram.

  For dem som er avhengig av sjokolade er sukkerfri sjokolade søtet med maltitol og laktitol et alternativ. Dette er karbohydrater som ikke påvirker blodsukkeret og finnes i bl.a. Cavalier sjokolade og Sukkerfritt sjokolade. Ta en titt på http://www.cavalier.be , http://www.vandergeeten.no og http://www.sukkerfritt.com

  Og Linda, jeg så en gang at du henviste til en side på FB, hvilken?

  Lykke til videre

  1. Takk Britt-Wenche. Belønningen gikk hen i kålen når jeg sprakk sist, men skal prøve å huske det. Akkurat nå er det å være i ketose og at vekten går nedover belønning nok. Synes ikke det er noe hard liv egentlig når jeg er blitt vant med det. Så når det går så greit, så har jeg ikke tenkt på belønningen, men den kommer 🙂 Tusen takk for tips, sikkert mange som blir glad for å finne en sjokolade som kan spises, eneste jeg har hørt om Cavalier og andre lavkarbosjokolader er at de ikke bør inntas i store mengder, da de kan gi vannvittig mageknip (har visst noe med om man tåler sukkeralkoholer å gjøre …) Så i små mengder er det sikkert helt ok. Jeg har tenkt å kjøpe meg en, vil bare ha smaken, så en bit eller to fordelt over tid, spiller sikkert ingen rolle. Hvilken siden tenkte du på, hva inneholdt den ? Hukommelsen min er av og til som en gullfisk så her må du hjelpe meg 😉

   1. Har vist «gullfiskhjerne» jeg og… Fant ikke igjen der du skrev om det, men tror du henviste til en side du og en vennine hadde felles. Jeg har søkt på div sider på FB, en det er mange å velge mellom….

    Har forresten en kompis som lurer på om vi skal danne en Lavkarbo klubb/forening her på Askøy. Gå tur/trimme en dag i uken ol. Jeg har nå tatt på meg mange nye oppgaver, men ser at det kan være energigivende å være med på noe sånnt 🙂

   2. Skjønte hva du mente nå, jeg har lagt deg til i gruppen på FB, der er en del info og hente og sikkert mye du kan bidra med også 🙂 Sikkert lurt med en Lavkarbo klubb/forening, men jeg for min del er litt for «lonesome rider» til å være med på noe sånt, jeg faller fort ut og styrer på for meg selv, men for mange kan nok det være en flott ide 🙂

 2. Takk for bra tips! Gøy å lære om dette her, og merker de positive virkningene når jeg klarer å holde karbohydratene til et minimum. For meg handler det ikke om slanking, men å holde blodsukkeret på et jevnt nivå. Også liker jeg tips for de dagene jeg ikke orker å lage maten fra bunnen. Thank u!

 3. Fikk også et tips i dag om Coop tomatsuppe. Den har 1 karb pr. 100 gram (1 dl) så det kan jo være et greit alternativ til Toro sin ferdig suppe som inneholder 5,5 karber pr. 100 gram

 4. Atkins sin sukkerfrie sjokolade inneholder netto 1,8 g karbo pr bar. De andre karbohydratene er fra sukkeralkoholder, men da kroppen vår ikke tar de opp gjør de ingenting med ketosen. Smakte i går, og var grei i smak for oss som liker sjokolade 🙂
  Madam Bergen sine hjertekaker inneholder 4,2 g (1 kake veier ca 50 gr)

 5. Har hatt noe magevirus denne uken, så tanken på å lage noe med kokosmelk bød meg rett og slett i mot 😉 Har kjøpt alle ingrediensene til Bounty (absolutt den letteste å lage i forhold til Troika) Skal få laget de denne uken så får du en tilbakemelding.
  Madam Bergen sine fiskekaker er hjerte fiskekakene som selges varme i kjøttdiskene på butikkene. Jeg spiser mye av de til lunsj. Tror noen butikker (Meny og Rema) selger dem i frysedisken også 🙂

 6. Legger inn neste tips jeg fikk også utenfor bloggen fra Anette: Pølser på Meny (Jacobs) Mulig de har de andre steder også, 3 ulike varianter med 0 – NULL karbohydrater og de skal visstnok være kjempegode også i tillegg. Løp og kjøp 🙂

 7. Meny har også næringsinnhold pr 100 g stemplet på prislappen til alt i varmedisken. Veldig greit hvis man er usikker på karboinnholdet i maten de tilbyr. Vekten står også på prislappen, så da er det lett å regne ut 🙂

 8. Hei, har et tips her viss du har en android tlf som jeg har, så må installere programmet næringsinnhold du kan bruke det uten internett og finn veldig masse varer og du har jo alltid tlf med deg.

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.