UKENS INNVEIING

Har funnet ut at mandag er en veldig dum dag å veie seg på, siden «sprekkene» stort sett kommer i helgene, så nå er veiedagen endret til fredager.

Vektnedgang siden mandag (som var forrige veiedag) har vært på 2,2 kg og det var jo gledelig. Kom et lite YES fra badevekten i dag tidlig. Det er faktisk DEILIG å se at innsats gir resultater og at lavkarbo er det som virker for min del. Nå merker jeg stor forskjell på klær, beltene begynner å bli for store og alt begynner generelt å bli mer rommelig. Den følelsen kan vi like 🙂

Nå blir det litt roligere dager fremover, så da kan jeg kanskje få konset på å lage litt mer mat fra grunnen av, ikke bare velge lettvindte løsninger rett fra butikk, selv om det jeg har spist til nå har vært kjempegodt. Mer brød må jeg bake også, men denne gangen skal jeg få most alle de store frøene i foodprosessor først, så jeg slipper alle «klumpene». Jeg har gått meg litt lei på lavkarbobrødet, selv om det smaker godt og vil se om dette kan gi en ny opplevelse. Kanskje jeg blander inn litt gresskarkjerner og nøtter også, har hørt at det skal være veldig godt.

Skal også prøve å få bakt det andre lavkarbo brødet som jeg bakte aller først som ikke var så «fuglemat» som noen kaller det 😉 Oppskriften til det finner du her.

Og så skal jeg også få laget knekkebrødene som Liv kom med oppskrift til. De finner du oppskrift til i kommentarfeltet her.

Kjøpte forresten etter tips Fedon Lindberg sitt brød i går (på Rema 1000) 

Det har en smule mer karbohydrater enn hjemmelaget lavkarbobrød, men en brødskive i ny og ne av dette brøden kan ikke skade. Brødet var veldig godt. Så jeg har delt det opp i brødskiver og lagt i frysen, så kan jeg ta opp en brødskive av det brødet også når jeg får lyst på. Brødet er 450 gram og er oppgitt til å gi 18,2 karbohydrater pr. 100 gram. Du får ca 4 brødskiver av 100 gram og da blir det ca 4,5 karbohydrater pr. skive.

Til sammenligning inneholder det lavkarbobrødet jeg baker ca 1 karb pr skive og vanlig butikkbrød inneholder mellom 40-50 karbohydrater pr. 100 gram. Så det blir litt forskjell, begge veier.

Da gjenstår det bare å ønske alle sammen en riktig flott helg og for de som går på lavkarbo også en riktig fin lavkarbouke fremover 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.