VERKSTEDSBESØK MED KOMPLIKASJONER

Alle vet at det å ha bilen på verksted, kan være en dyr affære. Bare man setter foten inn forbi dørene på et bilverksted, kan du kjenne at Visakortet krymper seg i lommeboken.

Min eldste datter ble eier av en den gang kul Golf når hun tok sertifikat. Nå 3 år senere har denne akk så kule Golfen kostet meg og faren hennes adskillige tusenlapper. Summen har jeg fortrengt, men dyrt har det blitt.

Det har vært det ene etter det andre, om det ikke har vært EU-kontroll med påfølgende reperasjoner så har det vært et eller annet som har konket ut og som måtte repareres.

Siste hendelsen var at bilen kubbet i 80 km/t. Det kan som kjent være livsfarlig, da rattlåsen kommer på, så bilen ble satt på verksted ganske pronto etter dette skjedde.

Nyere biler har hjerne det visste jeg. At denne 98-modellen også hadde hjerne, visste jeg faktisk ikke. Men, verkstedet hadde søkt og funnet feilen og det hele kom på rundt firetusen kroner. Alt vel så langt. Helt til bilen kom ut fra verksted. Da var den like harkete og gikk like dårlig fremdeles. Inn igjen på verksted med bilen. Nye feilsøkinger og nå fant de selvsagt en feil laaaangt der inne i motoren. En eller annen føler som selvsagt lå bak registerreimen, og langt inn i det helligste. Bare du hører mekanikeren si det, skjønner du på tonefallet hvor dyrt det kommer til å bli. Her kommer det til å gå mange arbeidstimer. Og, ganske riktig.

Summa summarum ville dette komme på mellom ti og tolv tusen kroner, da iberegnet ny registerreim som de likevel kunne skifte ut når de var der inne og rotet. Bilen blir reparert og var klar til å hentes ut, men på vei ut verkstedsporten så harket den like ille fremdeles. Så bilen ble rygget rett tilbake til startstreken, inn i verkstedshallen igjen.

Nå er det far til eldstedatteren som har tatt seg av verkstedsaffæren denne gangen og takk og lov for det. Han begynte å ane «ugler i mosen» og begynte å stille spørsmål rundt omkring. Nå er det visst slik at man kan lese av hva som er gjort med en bil hos andre bilverksteder. Og slik jeg har forstått det, så har de der funnet ut at alt arbeidet som til nå var gjort med bilen hadde lite og ingenting å gjøre med den feilen som bilen ble diagnostisert med. Så da måtte pappaen ta den korteste veien til bilverkstedet og slå hardt i bordet.

Da fikk pipen plutselig en annen lyd, og jada, neida, han skulle selvsagt ikke betale noe for alle de delene og det arbeidet som var gjort. Han kunne bare ta bilen med seg …..

Men hva skulle han med en bil som ikke fungerte ?? De fikk værsågod se å få bilen i orden. Han er ikke ty når han først setter i gang, og takk og pris for det nå.

Så etter nye feilsøkinger, kommer verkstedet frem til at det er hjernen på bilen det er noe galt med …. Når jeg får beskjed om det, så skjønner jeg raskt at hjernekirurgi ikke akkurat lar seg gjøre på en bil, her må vi inn med en ny hjerne. Tenk om det var så enkelt for oss også …

Så, en ny hjerne koster den nette sum av kr. 9.000,-, men de kan prøve å få tak i en brukt til ca halve prisen … Dette ble gjort, hjernen blir skiftet MEN det var ikke det som var feilen heller. Bilen var fortsatt like ubrukelig …

Nå har bilen stått på verksted i omtrent 2 uker når vi er kommet så langt. Pappa tropper igjen opp på verkstedet etter eks antall telefoner på forhånd, og NÅ har de funnet feilen. Denne må dere bare høre : De hadde skiftet plugger, pluggledninger og en liten billig dings i tillegg (som jeg ikke husker hva het for noe ..) ER DET MULIG ????!!!!!!!

Hva var det med å begynne i riktig rekkefølge da ?? Du har ett stykk gammal Golf som ikke går som den skal, kanskje en burde sjekke sånne bagatellmessige ting FØRST, før man begynner på hjernekirurgibiten ??

Men i alle fall, kr. 3000,- fattigere, kunne papsen hente ut bilen til eldstejenten og nå gikk bilen som en klokke. Så nå kjører den gamle kjerren rundt med ny hjerne, en haug med nye motordeler og ny registerreim. Tenker både Golfen og eldstejenten blir fornøyd da 🙂

Men, seriøst : Innsikt i hva bilverkstedene faktisk gjør og ikke gjør, burde være en menneskerett for alle bilverkstedskunder. De kan jo lure oss opp i stry uten å blunke engang ! Det har jeg forresten mistenkt dem for mange ganger før når jeg har betalt i søkk og kav for en bil som har vært inne på service eller reparasjon, men nå er det faktisk bevist en gang for alle.

Det er faktisk store muligheter for at du blir lurt TRILL RUNDT !!

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.