NYTT LAVKARBOBRØD – ENKEL LUNSJRETT – RASK OG ENKEL REKESALAT

Gjennom Britt-Wenche og Facebookgruppen For oss som ønsker å endre livsstil – og skal klare det!!! har jeg funnet en ny brødoppskrift som passet meg mye bedre enn de andre brødene jeg har spist meg lei på frem til nå.

Sier som Britt-Wenche : dette brødet er det nærmeste «normalsmak» på lavkarbobrød jeg har kommet til nå 🙂

LAVKARBOBRØD

8 egg
1 boks creme fraiche, kesam eller matyoughurt
6 ss kaldpresset olivenolje eller rapsolje
2 ss bakepulver
1 ts salt
100 g linfrø
120 g havrekli
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø

 1. Pisk eggene lett og bland inn matyoughurt (eller kesam/creme fraiche) og olje

2. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt. Deigen skal ha en bløt konsistens, som tykk grøt. (jeg tilsatte 3-4 ss med bakemix i tillegg, da jeg synes min røre ble litt bløt)

3. Legg bakepapir i en vanlig brødform. ( evt Tupperware sin form uten noe i) Ha røren oppi og stek brødet på nederste rile ved 180*C i 55 min.

Brødet avkjøles på rist. Oppbevares i kjøleskap i matpapir eller plastpose. Kan også fryses helt eller i skiver. Jeg fryser som regel ned 3-4 skiver i hver pose og tar opp porsjoner etterhvert som jeg trenger.

Det er et mektig brød men kjempegodt  🙂

 

ENKEL LUNSJRETT

Dette er en svært mettende liten rett!

Bildet er lånt fra Fristende Lavkarbo

I en plastboks blander du 3-4 store spiseskjeer med tyrkisk eller gresk yoghurt sammen med litt fløte (1/2 dl cirka) og 1/2 teskje vaniljepulver. Deretter drysser du noen frosne bringebær over, og strør over litt sukrin. Noen ganger får retten også et dryss av gojibær eller nøtter.

Når du skal spise lunsj  er bringebærene tinte, og du rører det hele sammen til en rosa, søtsyrlig yoghurt med bringebær i.

Kjempegodt 🙂

Lunsjtipset er hentet fra Fristende Lavkarbo

 

Her er også oppskrift på en rask og enkel rekesalat fra Fristende Lavkarbo

Bildet er lånt fra Fristende Lavkarbo

2 kommentarer til «NYTT LAVKARBOBRØD – ENKEL LUNSJRETT – RASK OG ENKEL REKESALAT»

  1. Takk for flotte tips! Men reagerte på at det er Havrekli i brødet, dette har jo 53gram karbo pr 100 gram? Er det riktig at det skal være med?
    Jeanette 🙂

    1. Det er nok riktig i denne oppskriften. Ikke helt lavkarbo dette brødet, for å få en litt annen smak (har gått meg lei på de vanlige lavkarbobrødene) Det vil nok være rundt 5-6 g med karbo pr. brødskive i dette brødet. Det laveste jeg har kommet ned i er 1-2 tidligere. Men da spiser jeg bare litt mindre brød av dette 🙂 Håper du finner masse nyttig innpå her 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.