SAMVITTIGHETEN TOK MEG

Etter å ha følt på all den dårlige samvittigheten utover dagen i dag etter innleggen om NULL trening den siste uken, var veien kort opp på Ergometersykkelen i ettermiddag.

Her var det bare å trø til. Lastet ned en App på iPhonen her om dagen etter tips fra Fristende Lavkarbo. Den heter Gymboss og er gratis 🙂

Så jeg kjørte først i gang med oppvarming (heftig sådann) i 10 minutter med både pedaltråkk og vekter i hendene. God og varm OG svett satte jeg i gang med en SPRINT OG JOGG økt først Hit 6-9 sekunders økt,  så en Hit 30-30 sekunders økt og til slutt en Hit 60-60 sekunders økt. Dette er sprint i første sekundene og rolig neste, annenhver (intervall) Avsluttet med en Tabata økt og så var grensen min nådd og jeg gikk over til tråkk og kun vekttrening på armene siste 10 minuttene, og da snakker vi skyggeboksing med 2 kilos vekter, sinnsykt tungt til tider … 😉

For de som ikke har hørt om Tabata, så er det 20 sekunder med sprint så 10 sekunder hvile, nye 20 sekunder med sprint og sånn fortsetter det i åtte intervaller. Totalt holder en på i 4 minutter. Det høres utrolig lett ut, men med oppvarming først, Tabata økten og nedtrapping skal jeg love at du kjenner det. Hele poenget er at du gir ALT under sprintene. Og da mener jeg ALT.

Tabata trening kan utføres med alle typer trening : sykling, løping, styrkeøvelser (utfall, mage mm) osv. Hele poenget er å få hele kroppen eller ihvertfall alle de største muskelgruppene involvert.

En solid økt der altså, og samvittigheten er igjen ren som gull 🙂

4 kommentarer til «SAMVITTIGHETEN TOK MEG»

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.