GREIT Å VITE OM TRENING

VANNMELON GJØR DEG STERK
En spesiell aminosyre i frukten skal gjøre at musklene ikke blir så fort slitne når du trener styrke. Det betyr at du kanskje kan trene med tyngre vekter eller i lengre tid om gangen med «vannmelon i blodet». Forskerne foreslår at du ahr vannmelon i en smoothie som du drikker før trening

Kilde : American Journal of Health Promotion

LEI AV KJEDELIGE TØYEØVELSER ?
Hvis du har tøyd ut på samme måte de siste årene, har du ikke bare kjedet deg. Du har også vennet musklene til samme belastningen, så da er det på tide å vekke dem med nye variasjoner av øvelsene. Prøv f.eks å tøye fremsiden av låret på en ny måte. I stedet for å ta tak med venstre hånd når du strekker venstre lår, kan du ta tak med høyre hånd. Da blir strekken større og gir bedre effekt. Du kan også velge å fornye tøyingen av låret ved å ligge ned mens du gjør det. Da er det enklere for muskelen å slappe helt av. …

DU ER GLAD I 12 TIMER ETTERPÅ …
Alle løpere vet at man bokstavelig talt kan løpe fra dårlig humør og andre irritasjoner. En forskningsgruppe fra University of Vermont har da også dokumenteret at kretsløpstrening, som løping, påvirker humøret positivt i ikke mindre enn 12 timer etter at du er kommet hjem og har tatt av deg joggeskoene. Forskerne undersøkte humøret hos 48 forsøkspersoner, og deretter ble halvparten av dem satt til å drive med kretsløpstrening i 20 minutter. Forskerne målte hele gruppens humør de neste 24 timene, og den positive treningseffekten viste seg å vare i hele 12 timer. Forklaringen er at kretsløpstrening øker nivået av lykkehormoner i hjernen, og motvirker samtidig det daglige stresset som for mange kan få hverdagen til å fortone seg som et hinderløp … (iform.nu)

NYBEGYNNER ? HOLD UT DE FØRSTE 6-8 UKENE
Har du aldri løpt før, eller har et par mislykkede forsøk bak deg, kan det virke helt uoverkommelig og nærmest ubehagelig å skulle begynne. Hvor gøy kan det være å halse av gårde på ukristelige tidspunkter når hjertet hamrer, beina gjør vondt og lungene gisper etter luft ??

Svaret er at det IKKE er gøy å løpe, i hvert fall ikke de første 6-8 ukene. Den første fasen handler om å venne kroppen til de nye utfordringene. Her er det utelukkende viljen som holder deg gående, for hjernen prøver for enhver pris å slippe, og overbevise deg om at det er mye bedre å bli liggende på sofaen hjemme.

Hvis du holder fast ved forsettene og kommer deg gjennom de første strabasene, begynner imidlertid et helt nytt kapittal. Du vil få en fornemmelse av hva mer erfarne løpere mener når de sier at de er avhengig av løpeturene sine.

Sakte, men sikkert åpenbarer det seg mange små ting som til sammen gjør løpingen til en helt ny erfaring.

Du opplever naturen på en ny måte, elsker å kjenne at kroppen jobber og at tankene strømmer fritt, og slipper alle små og store bekymringer. Og viktigst av alt :  Humøret får en vitamininnsprøytning som du kjenner i timesvis etter løpeturen. Du blir ganske enkelt en bedre utgave av deg selv, og det blir lettere å takle utfordringene i hverdagen med et smil.

Og DET er i virkeligheten hemmeligheten ved å løpe og kanskje den viktigste grunnen til å fortsette (iForm.nu)

TRENINGSFORMEN SOM HAR ALT
CrossFit er en av de mest allsidige treningsformene som finnes. Selv om den er relativt ny i Norge, er den blitt svært populær på kort tid, nettopp fordi den både får opp pulsen, slik at du får trent kondisjonen, samtidig som vekttreningen styrker musklene og skjelettet. Du blir altså både utholdende, sterk og får definerte muskler, og det er en sjelden kombinasjon….

Dette skal jeg legge inn mer av i løpet av uken i tillegg til løpingen. Blir gøy å prøve 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.