UKENS INNVEIING

Ja, så var det fredag igjen da og tid for å oppsummere uken som har gått….

Vel, den har vel ikke vært så aller verst tatt i betraktning noen løpehindere som har vært satt ut for meg ..  Løpehinderne har denne uken ikke bestått i dårlig vær, det kan jeg ikke skylde på, men derimot et hersens kne som ikke ville være helt med på laget, en «skliulykke» og en forbaska tann som fant ut at den ville spille førstefiolin igjen …

Denne uken har jeg altså nok en gang hatt  ett kinn som har sett ut som dette – heldigvis bare på en siden da men dog …

Bare det at jeg har ikke hatt noe lagret «inni der», jeg har visst en betent rotspiss som tannlegen så fint forklarte meg på onsdag. Så,  kallenavn som bolla for eksempel, har jeg måtte tåle. Å trene med dette er ikke noe særlig, så torsdagen ble denne uken gjort om til hviledag her hos meg. Ingen hopp og sprett overhode ….

Men, dagene før torsdagen ble brukt flittig, så da gjorde det ikke så mye

Mandagen : Skikkelig økt hjemme på stuegulvet med løping på stedet, salsa, zumba, kickboksing, froskehopp, utfall, grunntrening, mooves, heseblesende can can og lang stretchingøkt til slutt. Alt dette utført med persiennene godt blendet og kun meg til stede, ikke en flue på veggen engang når jeg holder på med disse øktene mine 😉

Tirsdagen : Ble brukt til å bevege seg ut i det fri igjen. Jeg skulle slettes ikke løpe, nei nei, til det var kneet for ustabilt enda. Men etter å ha gått i 15 minutter, ble det så kjedelig og langtekkelig at jeg først begynte å løpe i oppoverbakkene. Fant ut at det var sikkert mest skånsomt for kneet… Det gikk jo greit. Så fant jeg ut at kneet tålte nå sikkert å løpe litt bortover en stund også… Og til slutt endte jeg opp med å løpe hele resten av veien. MED brodder, PÅ is og det gikk faktisk helt fint. Så var det bare å skyndte seg hjem igjen for å strekke ut og tøye og bøye til spagaten før kroppen ble for kald. Litt repetering/gjenoppvarming  hjemme på stuegulvet og så en halvtime med stretching. Siste delen skulle jeg utføre med en fot på kjøkkenbenken og en fot på gulvet. Jeg hadde (takk og lov for det) tatt av joggeskoene og var nede i en dyyyyyp stretch omtrent som dette  (dårlig bilde å illustrere med, men noe sånt, bare litt mer «spagataktig»)

Point is : Jeg stod ikke støtt på asfalten (som hun her gjorde før jeg begynte å «klø» med bildet). Jeg stod på et teppe fra Ikea UTEN sklimatte under og det dere tenker nå, AU, ja det skjedde. Teppet skled, jeg skled og det ble en høyst ufrivillig stretch der som kunne gått adskillig verre om det hadde vært en joggesko der som hadde holdt igjen foten min på kjøkkendisken. Men, når stretchen ble for stor, skled heldigvis foten ned på gulvet den også og begrenset på den måten skaden fra å bli katastrofal og jeg gikk i gulvet med hyl og  brak.  Og der satt jeg da, på gulvet, i en merkelig positur,  med en godt strukket muskel og kunne ikke annet enn å le av meg selv. «De fleste ulykker skjer i hjemmet»  Dumskapen lenge leve sier nå jeg …

Ett klokt hode sa til meg her en dag :

«Problemet er vel ikke å komme ned i spagaten – det har bare noe med fart og innsatsvilje å gjøre… Problemet – sånn jeg ser det – er å komme opp igjen …. «

Hun kan ha litt rett i det tenker nå jeg, men jeg skal nå komme meg både ned i spagaten og opp igjen og, om jeg bare får tatt tiden til hjelp 😉

Onsdagen :  Her ble det igjen en god økt hjemme på stuegulvet før MISTER tann bestemte seg for å gå amok inne i munnen min. Så torsdagen ble som sagt holdt hellig. Ingen trening den dagen nei, kun spise antibiotika og holde seg mest mulig i ro.

Har smugtittet litt på vekten i løpet av uken…. Rart med det, fristende å dra ut den vekten fra under baderomsskapene og bare ta en bitteliten sjekk. Hvordan ligger vi an mon tro ???   Og det har vært oppløftende tall, bokstavelig talt. Midt i uken hadde jeg «mistet» en kilo, og i dag tidlig når jeg trippet oppå vekten, så var det jammen meg «forsvunnet» 1,2 kg. Hallelulja !!! Det går på ned igjen !!!

Og med det resultatet friskt i minnet skal jeg ut og løpe meg en tur på snøføre før jeg gir meg helgen i vold, eller hva det nå heter ..

God helg folkens 🙂

4 tanker om “UKENS INNVEIING

 1. Sprek og flink som vanlig! 😉
  Nå har jeg snart ikke flere unnskyldninger igjen for ikke å trene, så nå tar jeg frem hoppetauet – snart. hehe – Har du kanskje noen gode råd for hvordan begynne å trene en stiv og kondisjonsløs kropp? Tenkte hoppetau, vil kanskje styrke de tynne pipestilkene mine. Det trengs. Også er jeg så heldig å ha en elipsemaskin, nesten pinlig å si det. For der var enda en unnskyldning borte 🙂

  Ellers, ha en riktig god helg!

  • Takk 🙂 He he, unnskyldningene er ofte de som står i veien ja 😉 Beste rådet jeg har er : Å KOMME I GANG 🙂 uansett hva du vil holde på med. Men du må «tvinge» deg selv i starten, til kroppen og hodet skjønner at dette er noe den har lyst til å holde på med og har godt av 😉 Begynn forsiktig og finn noe du har lyst til å gjøre (vet at hodet ikke har lyst til noe som helst i starten, men da får du ihvertfall elliminere bort det som du absolutt IKKE har lyst til … ), så vil nok «lysten» til å trene og det å holde seg i form komme etterhvert som både kondis og styrke siger på. Sett deg små mål i starten. Masse masse lykke til 🙂

   Bedring av kondis FORT : gå – løpe – gå DVS : Gå i normalt hurtig tempo – løpe maks gjerne opp en bakke så langt du orker og gå så igjen så lenge det trengs før du orker å løpe maks igjen (får igjen pusten). 2-3 slike økter på ca 30-45 minutter i uken vil gjøre underverker allerede etter første uken. Du vil bli sjokka over hvor bra det fungerer 🙂

   Ha en strålende helg 🙂

   • Takk for inspirerende svar! 🙂 Jeg gikk faktisk og fant frem hoppetauet, tok 100 hopp. Og ble både andpusten og svett. eh. litt pinlig å si det kanskje til en så sprek dame, hehe, men man må jo begynne i det små 😉 Og 100 hopp her, og hundre hopp der..
    Ja jeg vet du har rett i at det er kroppen og hodet som protesterer i starten. Jeg kan huske at da jeg var mer i gang så kriblet det etter å trene. Det er DIT jeg vil.
    Så takk til deg for inspirerende blogg! 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.