HAIREXTENSIONS OG DIKKEDARIENE RUNDT DET

Jeg har, som sikkert de fleste som kjenner meg vet, hatt hairextensions de siste 8 årene.

Det har fra dag EN blitt en besettelse og noe jeg har blitt helt avhengig av. I perioder var håret veldig langt og veldig stort. Nå er det ikke fullt så stort og ikke fullt så langt lenger.

Det kommer både av naturlige årsaker fordi påsveiset extension sliter voldsomt på eget hår. Dvs. at håret ryker godt inn mot hodebunnen hver gang et feste løsner og når du er så uforsiktig som jeg og «sliter» av festene, så ryker det ihvertfall inn mot hodebunnen. Dvs. at jeg har masser av småhår som ikke får vokst seg ut i hel lengde og som dermed gjør at mitt eget hår nå er veldig tynt. Åtte år eldre gjør også sitt til at det ikke er like «passende» lenger med svært langt hår (synes nå jeg ihvertfall) 🙂

 

Det er IKKE et alternativ for meg å fjerne alle festene og gå kun med mitt eget hår. Det skjer kun akkurat i 2-4 dager der håret er på vei av og nytt er på vei på igjen. Stort sett er det kun Birgitte som ser hvor lite hår jeg egentlig har igjen, for det er hun som setter på meg nytt. Takk og pris for Birgitte som gidder å stå der time etter time for å sette på meg nytt hår med jevne mellomrom 🙂

Men, over til selve extensionen. De finnes i ufattelig mange utgaver og kvaliteter nå etterhvert. I starten når jeg begynte med extensions, så var det kun hos frisør man fikk dette, til den nette sum av 6-8000,- for påsetting av en full extension.

Det sier seg selv (ihvertfall for min lommebok) at det ikke lar seg gjøre 3-4 ganger i året, slik som kreves for mitt bruk.

Så da begynte leten etter hårleverandører og muligheten for å få satt det på privat, altså uten å gå til frisør. Jeg går selvsagt til frisøren for å få det tilklippet, men en slik klipp koster ikke mange hundrelappene og er gjort i en fei.

Jeg har vel vært borti det meste av typer og kvaliteter opp igjennom årene. Fra det perfekte SoCap håret som bare er en drøm når det kommer til kvalitet og holdbarhet og i andre enden av skalaen hår som er som barbiehår når du har vasket det noen ganger og all silikonen er vasket ut (tips : for å finne ut om extensionhåret du har kjøpt er fullt av silikon, prøv strakeren/flatjernet på det, freser det kraftig da, så er det FULLT av silikon..)

Jeg har hatt extensions som blir flokete bare en «ser på det». Om det var i hestehale så floket det like forb…  Jeg har prøvd klips, tape, fletting, cold fusion og you name it. Men nå har jeg endelig funnet DET PERFEKTE HÅR.  Jeg var like skeptisk til denne leverandøren som jeg har vært til de andre før bestilling, for etter at jeg mistet muligheten til å kjøpe SoCap sitt hår, har det stort sett vært bare boss å få tak i både på det norske markedet og det utenlandske.  Jeg har ALDRI funnet et hår som tilfredsstiller mine krav til extension hår. Og kravet er rett og slett at det skal være som mitt eget hår. Dvs. at det ikke skal floke, det skal holde seg friskt, det skal ikke falle av unormalt mye hår, festene skal sitte godt og være minst mulig synlige.

Men NÅ har jeg som sagt funnet det og det heter LUXUS HAIR

Man merket allerede ved påsetting at dette var et fantastisk hår. Det lå nesten ikke hår igjen på badegulvet. Vanligvis ligger det dunger igjen bare ved påsettingen og der går det allerede mye hår til spille. Her var det helt minimalt. Men, selv det var ikke nok til å overbevise meg. Etter påsetting gikk jeg bare å ventet på at silikonen skulle bli vasket ut og dette håret skulle bli like flokete som de andre merkene jeg har prøvd (det tar normalt halvannen uke) Men, ukene har gått og håret har fortsatt å være like fint. Jeg har ikke tall på hvor mange merker med shampoo, balsam og hårkurer jeg har kjøpt både til extension hår og til normalt hår for å se om det kunne få de andre extension hårtypene til å oppføre seg normalt uten at det har hjulpet det minste. Når silikonen er vasket ut kommer det for en dag at håret er lagt hulter til bulters, dvs. at det er lagt med topp og bunn om en annen når de har laget festene og det gjør selvsagt at håret filtrerer seg inn i hverandre og gir bare floker

Med dette håret her kan jeg bruke hva som helst av shampo og balsam, akkurat som mitt eget hår. Fantastisk. De andre tingene som også viser at dette er et høykvalitetshår er at det ikke «drysser», dvs at det ikke faller av unormalt med hår når man børster, tar fingrene gjennom håret eller dusjer. Med andre hårtyper/merker kunne man lett se om jeg hadde vært inne i et rom, det lå alltid hår igjen etter meg. Men det er det slutt på med dette håret. Også det at festene sitter og ikke sklir ut av håret har vært fantastisk med dette håret her. Tror jeg har mistet to fester nå på 6 uker og det er ny rekord. Selv ikke SoCap håret satt like godt på plass.

Så det er bare å gjenta seg til det kjedsommelige her : FANTASTISK FANTASTISK FANTASTISK 🙂

En annen ting som jeg vil ta med her er børster til extension hår. Disse har jeg prøvd en god del av også. Naturbørster, spesialbørster til extensions og alle mulige andre børster. Jeg endte opp med LINDEX sin billigbørste og var superfornøyd med denne inntil vi fikk Tangle Teezer i hus for noen uker siden. Da er det ikke noen  tvil lenger. Jeg har aldri hatt en hårbørste som kan børste gjennom extension festene som denne. Åtte år uten å kunne børste hodebunnen gjør noe med deg. Med denne kan jeg dra igjennom både mitt eget hår, festene og extension håret uten at det løsner fester (man må selvsagt uansett være forsiktig) og HELT inn til hodebunnen. Også det fantastisk å endelig kunne få «hodebunnsmassasje» samtidig som man børster håret. Mmmmm ….. 🙂

 

Det ble mye fantastisk her, men det er ikke annet å si.

To skikkelig gode anbefalinger herfra i dag altså :

Hairextensionen : LUXUXHAIR og Hårbørsten : TANGLE TEEZER

 

 

 

 

2 kommentarer til «HAIREXTENSIONS OG DIKKEDARIENE RUNDT DET»

  1. Hei på deg! tusen takk for innlegget, jeg har tidligere hatt tape exstension og har helt ærlig prøvd alt. har drevet med extension i 6 år nå tenker jeg. hatt det hele tiden, har nå brukt microrings i ett år. Men er egentlig klar for å gå tilbake til tape ( min favoritt ) Siden frisøren jeg kjøpte dette tidligere på er stengt. Leter jeg nå etter et sted å kjøpe dette på nett. Jeg er utrolig redd for å feste extension med teip for så å merke at håret blir helt ødelagt. Føles bortkastet, men ditt innlegg er nok med i vurderingen min 🙂

    Mvh.Ida Maiia

    1. Hei, ja hairextension skal ikke være lett 😉 Det gjelder å finne det man trives aller best med og ikke minst den aller beste hårtypen. Håper du fikk med deg et tips eller to og så må du ha masse lykke til enten det blir tape eller sveis 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.