IS LYKTER DU LAGER SELV MED BØTTE OG VANN

I disse kalde desemberdager, kan det være greit å gjenta seg selv med denne typen innlegg for de som har lyst til å lage seg is lykter og ha stående utenfor 🙂

Her kommer innlegget fra desember 2010 :

Nå har jeg da fått «forsket» videre på bøttelyktene. Det som er smart å gjøre, er at disse ikke fryses helt. La dem fryse på samme måte som når du fryser ballonger med vann i (dvs. at det skal være et hulrom midt i som fremdeles er vann. Enten kan du ta dem inn i varmen en halvtimes tid, så de slipper bøtten, eller for de utålmodige (som meg) så holder du dem under rennende varmt vann en liten stund så slipper de fort bøtten. Kakk hull i isen i midten og tøm ut det vannet som er oppi der, så skal du nå ha en «uthult» islykt.

IKKE bruk te-lys, da disse for det første smelter isen i bunnen av lykten p.g.a. varmen fra te-lysene. For det andre så vil de fort «drukne» i smeltevannet. Det er lurest å bruke kubbelys. Drypp gjerne litt stearin i bunnen for å få lyset til å stå stødig.

En annen variant av islykter som barn kan ha det moro med er de som er laget av f.eks. melkekartonger. Etter å ha skylt kartongene, fyller du dem med vann, ha evt. litt konditorfarge i vannet om du vil ha farge på dem. Sett dem i frysen eller ute om det er kaldt nok til det (bruk gjerne natten til dette, da er det kaldest) Kartongene skal være gjennomfrosset. Du må nok ha 8-10 stykker, for disse blokkene skal settes på bakken og danne en «ring» og så setter du et kubbelys i midten. Lyset skal altså ikke stå inni disse lyktene, men isblokkene danner en ring rundt lyset.

Dersom du vil ha dekor i lyktene dine (som f.eks kongler, blomster eller lignende) er det lurest og vente til vannet har blitt til «slush» før du har dette oppi, ellers vil alt bare synke til bunns i vannet.

Det finnes nok en uttømmelig liste over ting som kan brukes til dette. Om du har noen gode ideer å komme med, så legg dem gjerne inn i kommentarfeltet under

Ha en flott «ISTID» nå i desember

Fant en side der du kan bestille ferdige islykt former. Den finner du her

Her er også en måte og lage islykter på, litt mer tidkrevende, men de blir kjempefine, sjekk ut linken til viivilla

Se også mine andre innlegg om is lykter

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.