DEN ÆRLIGE KONFIRMASJONSTALEN

Den ærlige konfirmasjonstalen !

 

alle konfirmanter ønsker å bade i penger

Konfirmasjonssesongen nærmer seg eller er godt i gang for dem som skal konfirmeres på våren.

Her er et utkast til en tale du neppe tør å holde….  he he

 

Kjære konfirmant !

Gratulerer med å ha klart å være i en kirke eller forsamlingshus åtte ganger i løpet av et år. Vi vet det har vært både tøft og uvant for deg, men nå er heldigvis den femsifrete belønningen innen rekkevidde…

Før i tiden betydde konfirmasjonen at du var ferdig på ungdomsskolen og dermed klar for voksenlivet.

I dag betyr konfirmasjon at du fremdeles er like voksen som en gjennomsnittlig deltager i «Paradise Hotel». Det eneste du antakelig er klar for er ditt første kjønnshår, og et gavebord som er i ferd med å bryte sammen.

 

konfirmasjonstalen

                                            Dette bør være verdt det!

 

Det finnes nemlig bare en fordel ved å konfirmere seg i dag, og det er penger. Det er derfor du har møtt opp på usaklig mange gudstjenester, til tross for at du mest sannsynlig er like religiøs som en gjennomsnittlig potteplante.

I tillegg er du villig til å vakle nedover kirkegulvet iført hvit kjole, uansett kjønn, kun fordi du senere på dagen kan melke hele slekten for en betydelig sum penger du ikke forstår verdien av. La oss samtidig innse det: Oddsen er stor for at du vil kaste de bort på en moped du råner rundt på i to år, før den blir stuet bort i garasjen for godt, eller på en helt ny garderobe du har vokst ut av i slutten av uka.

Om du er av den «hedenske sorten» har du valgt borgerlig konfirmasjon.

Mens dine venner slet ut kirkebenken har du sittet i et klamt klasserom og diskutert prevensjon. Etter å ha blåst opp kondomer og tafset på spiraler kan du nå lene deg tilbake og innta tilsvarende sum som dine «hardtarbeidende» venner. Det er heller ikke å skyve under pulten at konfirmanter i teorien vet mer om sex enn instruktøren sin.
Flertallet av dere har internett på mobilen og søkeordet «Asian» brukes neppe for å finne oppskrifter på hjemmelaget chilisaus.

Er du ekstra heldig har dine foreldre også satt sammen nøye uttenkte sanger og dikt til ære for deg. Det eneste som kreves for å være med på denne festligheten, er at du husker melodien på «Bamsens fødselsdag» og «Dyrene i Afrika» da disse tydeligvis egner seg til alt.

For de som virkelig ikke liker ungdom, har vi her et utkast til konfirmasjonssang dere kan stjele:

Melodi: Dyrene i Afrika

 

Nå er Even-Johhny blitt en voksen mann som far sin.

 

Han vokser fort i høyden og har stemmen til et marsvin

 

Kviser popper att og fram, snart er Even-Johnny mann

 

Puberteten er i gang, vi feirer med en sang.

 

Iiia Iiia Ahahaha

 

Iiia Iiia Ahaha

 

Ja puberteten er i gang, vi feirer med en sang!

Alt i alt vil det hele være en lang ydmykende dag med falsk høflighet, uønskede klemmer og sanger som du helt sikkert vil bruke år på å bearbeide med terapeuten din.

Likevel har du ingenting å klage på. Du har valgt dette selv, og vi vet jo godt hvorfor du har gjort det.
Så gratulerer så mye med den kommende dagen. Spis godt, drikk med måte og cash inn etter beste evne. Hvis du er gutt får vi også håpe det er siste gang du går i kjole mot betaling!

Gratulerer! 😉

Teksten er hentet fra Pondus.no

3 kommentarer til «DEN ÆRLIGE KONFIRMASJONSTALEN»

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.