DAGENS TIPS – HVORDAN FINNE DE BILLIGSTE FLYBILLETTENE – FJERN COOKIES

Vi søker en del på flyreiser for å finne billigste flyreiser når vi skal ut å reise. Opp gjennom årene har vi sett at det er ulike priser når på døgnet du er inne og søker etter flyreise.

Det er i og for seg forståelig, at flyselskapene setter prisene høyere i de perioder på døgnet da flest personer er inne og søker etter flybilletter. Går du inn f.eks kl. 0300 på natten, kan jeg nesten garantere at du finner flyreisen din langt billigere enn om du går inn kl 1900 på kvelden

Phi Phi Mamas

Det vi imidlertid nå har oppdaget er at Google og flyselskapene logger deg. Det har du sikkert opplevd tidligere om du f.eks har søkt på Nike joggesko. De nærmeste dagene vil du uansett hvor du befinner deg på nettet finne annonser for nettopp det ute på høyre siden. Google har da oppdaget hva du har søkt på og prøver via forhåndsbetalte annonser fra leverandører av Nike joggesko og få deg inn igjen på en av disse for å kjøpe Nike joggesko.

Det samme gjelder om du søker flybilletter til f.eks. Thailand som vi gjør stadig vekk 😉
Da vil Google obse dette og stadig vekk legge annonser ute på reklameplassen du får opp på forskjellige nettsider du er innom og dermed prøve å få deg inn på «rett spor» igjen.

Det som derimot er skikkelig «dårlig gjort» med denne form for logging, er at prisen stiger. Du søker gjerne etter flybilletter flere steder og til slutt går du tilbake til der du fant den billigste billetten, men opplever at den da har steget i pris, kanskje bare kort tid etter.  Det varierer jo fra time til tim og fra dag til dag, tenker du kanskje nå, og det har du for så vidt rett i MEN og det er her det store MEN’et kommer

Dette skyldes at en cookie legger seg igjen på din maskin som forteller flyselskapets server: «Jeg er tilbake og sjekker samme rute igjen, og da har jeg nok ikke funnet noe billigere andre steder og er ganske interessert.»

Om du fjerner loggen din på maskinen – dvs. fjerner Cookies’ene på maskinen din (historikken) så får du opp de billige prisene igjen. Da har nemlig ikke Google/flyselskapene noen historie på deg når du søker på det samme igjen, og regner deg for ny søker.

Så folkens, skal du finne den billigste prisen på ihvertfall flyreiser på Finn.no, så fjern Cookies og slett loggen, så skal du se at det kommer opp helt andre priser

Synes jo det er litt horribelt da, men er nok noe vi bare må følge med fremover, Google vet til enhver tid hvor du har vært på nett og hva du har søkt på, sånn er det bare

Les mer her om hvordan Google «logger» deg her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggen min er plassert på bloggkartet her

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.