Jeg har en jente på 9 år som fikk diagnosen cøliaki i april 2016
Veien har vært til dels krunglete når det kommer til brødmat, da det ikke har vært så lett å finne noe som hun liker over tid. Vi har prøvd å bake ulike brød uten hell. Rundstykker med søtpotet har så langt vært favoritten. Knekkebrød og rundstykker kjøpt dyrt i butikk har også fungert i perioder
MEN, så fikk jeg to pakker med brødmix fra eldste datteren. Og DE falt i smak
Nå har jeg bestilt inn større pakker av disse fra FUNKSJONELL MAT og de er bare fantastisk å lage rundstykker av. Jeg synes det er mye mer praktisk å både lage og spise – Lett å ta opp fra frysen og tiner raskt.
Det som er neste pluss med disse er at de er så SUPER ENKLE å lage.
Tøm brød miksen i en bakebolle, bland med vann og la stå i ca 5 minutter å svelle.
Form til brød eller rundstykker. Jeg bruker å ha et glass med vann stående, slik at jeg kan fukte hendene med litt vann av og til så ikke deigen fester seg til hendene.
Former så rundstykker og setter på bakepapir kledd stekeplate – Stek i ovn – Så enkelt og gjort på få minutter
Chiabrød mixen er fritt for GLUTEN, EGG, GJÆR OG SOYA
I tillegg har det kun 3,5 gram karbohydrater pr. 100 gram som også er et pluss
En slik pakke rekker til et brød (lite) og ca 6 rundstykker – Du får kjøpt 8 pk og da betaler du bare for 6 pk – Smart og økonomisk om du liker brødet. De selges også hos Life og Sunkost og hos Meny enkelte steder
Fiberbrødet har vi også testet og det er like godt og faller like godt i smak
Dette er også GLUTENFRITT og har kun 2,5 gram karbohydrat pr. 100 gram
Like enkel fremgangsmåte som med Chiabrødet og like godt
Begge disse brødene kan du også enkelt forme som hamburgerbrød eller pølsebrød.
Fiberbrødet får du kjøpt i 1 kg pakke og av dette fikk jeg ca 25 rundstykker
Du kan også kjøpe flere pakker av dette brødet – 8 pakker og 20 pakker for å spare inn litt
Anbefaler disse på det sterkeste både for glutenallergikere og de som vil holde et lavkarbo kosthold og savnet brød som smaker brød og ikke egg og fuglemat (noe jeg er veldig lei av i mitt lavkarbo liv)
Så det var dagens tips til et smakfult brød for både gluten allergikere og de på lavkarbo kosthold / diett.