GORDON RAMSEY JULE KALKUN – DEN ALLER ALLER BESTE OPPSKRIFTEN DU KAN FINNE TIL KALKUN – SAFTIG OG SUVERENT GODT
For noen år siden skulle vi lage kalkun og var litt skeptisk etter å ha laget det noen ganger tidligere og endt opp med tørt kalkunkjøtt. Dette er jo veldig vanlig og kalkun er ikke det letteste kjøttet å få saftig da det er så magert
Vi Googlet som vanlig og kom over Gordon Ramsey sin oppskrift på Christmas Turkey
Ut i fra videoen fikk vi listet opp ingrediensene og handlet inn alt som skulle til
Det er jo egentlig verdens enkleste mat å lage, når alt er gjort på forhånd er det bare å sette i ovnen og så klarer den seg helt fint på egenhånd
Spesielt sausen som man lager på Gordon Ramsey vis er vel verdt oppskriften, den er bare himmelsk
Følger du oppskriften som Ramsey skisserer i Youtube videoen er du GARANTERT et vellykket kalkun måltid – Hemmeligheten er egentlig hvitløkssmøret som man legger inn under skinnet på kalkunen og baconet som forsegler fuglen under steking slik at man beholder saften i kjøttet – Andre hemmeligheten er å la kjøttet hvile like lenge som du steker det. Det kan virke veldig lenge å hvile kjøttet i 3 timer om du steker i 3 timer men det er vel verdt det, så prøv
Nå har ikke vi alt det tradisjonelle tilbehøret som mange har til kalkun. Vi bruker heller ikke innmaten. Som tilbehør har vi poteter, rosenkål, rødkål, hjemmelaget waldorffsalat, hjemmelaget saus (som i videoen) og gjerne svisker
Her får du oppskriften som jeg kan anbefale på alle mulige måter og som vil gi deg den saftigste kalkunen du noen gang har smakt 🙂
Se youtube video av Gordon Ramsey’s christmas turkey