PRESENTASJON AV RAMPENISSEN

Rampenissen – den originale fra WOWEFFEKT

Rampenissen er et alternativ til de tradisjonelle adventskalenderene med sjokolade og pakkekalendere. Det er et langt rimeligere alternativ og det kan være utrolig kjekt for de minste å ha dette å glede seg til i adventstiden

RAMPENISSEN
Elf on The Shelf – Naughty Elf – Rampenissen
Kjært barn har mange navn sies det, så også med Rampenissen som er det norske navnet han har fått her til lands. Rampenissen kom for alvor inn i norske hjem i 2016/2017 og har siden økt i popularitet, og vi forstår veldig godt hvorfor. Det finnes nemlig ikke grenser for hva Rampenissen kan finne på.

Rampenissen har sin opprinnelse fra boken om Elf on the shelf. En bildebok som forklarer på rim hvordan nissen vet hvem som har vært snill og hvem som ikke har vært fullt så snill. Det er fordi at det finnes en Elf on the shelf i ethvert hjem som følger med for nissen i løpet av desember at barna er snille og greie.

Ut i fra dette har det blitt en tradisjon at Elf on The shelf eller Rampenissen som vi kaller ham her gjør rampestreker i løpet av natten, kommer med belønninger når noen har vært snille eller en lapp om å hjelpe til sammen med foreldrene, leverer fra seg et dikt, ber barna om å gjøre en god gjerning osv.

Dette er den originale rampenissen / Elf on the shelf
Det finnes mange etterligninger der ute men dette er altså «the one and only» Elf on the shelf som du får kjøpt hos WOWEFFEKT

Rampenissen måler 30 cm på strømelesten, han har bøybare armer og ben slik at du lett skal kunne bøye ham i ulike stillinger, illustrere bedre hva han gjør eller har gjort – Han blir da også lettere å feste til ting

Han flytter som vanlig inn 1. desember og reiser ikke igjen før tidligst 1. juledag. Ofte så får han herje gjennom hele romjulen også om foreldrene i huset lar ham bli ut året 🙂

For foreldre er det mest gøy med rampenisse på kveldstid, og for barna er det veldig gøy om morgenen. Da våker hele familien opp til nye påfunn fra den lille nissen.

Hva kan rampenissen finne på å gjøre i huset mens resten av familien sover ?
Det er spenningen spesielt de små våkner til hver morgen i løpet av desember.
De kan nesten ikke vente med å komme ned i huset og se hva rampenissen har funnet på denne gangen

Har han smakt på lørdagsgodtet, har han lagt ut et skattekart som må følges, har han gjemt en gave, bakt eller funnet på andre rampestreker i løpet av nattens mulm og mørke ?

I 2005 ble den amerikanske barneboka «Elf on the Shelf» utgitt av forfatteren Carol Aebersold og datteren Chanda Bell. Leserne ble presentert for alver utsendt av julenissen for å finne ut hvem som hadde vært «snill eller slem». 

Det vanlige er å begynne med å sette opp en liten dør et sted i huset. Dette er den magiske døren hvor rampenissen kommer inn 1 desember og er også den døren hvor han går ut for å reise tilbake til nordpolen hver natt for å rapportere til nissen hvordan det går i huset. Om barna har vært greie osv. Regelen skal egentlig være at rampenissen ikke skal røres og ikke skal tas ut av huset. Rampenissen skal sitte urørlig på dagtid og kveldstid og kommer til «liv» kun på natten enten før han reiser til nordpolen eller etter han kommer igjen.

Dette praktiseres noe ulikt og det er vel opp til hver enkelt hvordan de vil bruke sin rampenisse. Kun fantasien setter grenser, det kan ikke gjentas nok ganger.

Sammen med den originale rampenissen som selges hos WOWEFFEKT får du 100 forslag til rampestreker/andre tips som du kan bruke i løpet av desember (på norsk) – så du skal ikke stoppes av dårlig fantasi – Her får du alt servert (husk bare å gjemme denne listen godt for barna så de ikke røper hemmeligheten din og rampenissen sin selvsagt)

Så skal det ikke stikkes under en stol at det også har blitt en trend å legge ut på Snap, Instagram og FB blant de mer voksne også, ulike rampestreker gjort i løpet av natten. Dette er ofte litt mindre «barnevennlige» ting som du kan Google deg frem til på nettet og du vil ha forslag til bilder å legge ut som voksen også i løpet av desember 

Rampenissen kan du sikre deg med GRATIS frakt hos nettbutikken WOWEFFEKT

Hver dag frem mot 1. desember vil vi presentere et nytt tips til rampestrek du kan gjøre med Rampenissen – Så følg med her på bloggen så får du gode ideer til din Rampenisse og alle rampestrekene han skal få utføre hjemme hos deg før jul
Du kommer direkte til rampestrekene ved å følge linken HER

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.