I år prøvde vi enda en ny oppskrift på pepperkaker
De tidligere årene har det vært litt suksess og litt fiasko på pepperkakefronten etter at minstejenten fikk påvist cøliaki, så nå var det på tide å få en ny oppskrift
Vi fikk oppskriften av en bekjent som sa at dette var «verdens beste pepperkaker» og da måtte vi selvsagt prøve den oppskriften
Mor lagde som vanlig en DIGER deig og satte i gang sammen med minstejenten for å bake – Deigen var lett å lage – lett å jobbe med og pepperkakene ble kjempegode ikke minst. Om jeg skal pirke bittelitt, så var de i sterkeste laget. Så man kan sikkert med fordel kutte litt på krydderet om man vil ha litt mildere smak på dem
Her kommer den magiske pepperkake oppskriften som er helt glutenfri
INGREDIENSER
150 gram romtemperert smør (kan byttes til melkefritt om man ønsker det)
1 egg
500 gram hvitt glutenfritt mel beregnet på kaker
250 gram mørk sirup
150 gram sukker
1 ts malt ingefær
1 ts malt pepper
1-2 ts malt nellik
2,5 ts bakepulver
FREMGANGSMÅTE
Pisk smør og sukker hvitt og tilsett egg
Når denne er godt blandet tilsettes bakepulver og krydder
Så tilsetter man sirup og til slutt rører du inn melet
Juster med mel slik at deigen ikke blir for tørr og ikke for klissete. Den skal være slik at du akkurat kan jobbe litt med den med litt mel på kjøkkenbenken
Deigen skal så pakkes inn i plastfolie eller i en tett boks og oppbevares minst 1 døgn i kjøleskapet. Den kan faktisk ligge inntil 3 dager i kjøleskap så denne deigen kan du lage i god tid før bakingen.
La deigen ligge litt på disken for å «varme seg» før du begynner å kna og kjevle den ut
Steketiden kommer litt an på ovn og tykkelse på pepperkakene. Tykke kaker blir litt mykere enn tynne kaker.
Stekes på 160 grader i ca 10 minutt (følg med underveis så de ikke blir for mye stekt)
Lykke til og kos deg med pepperkaker i desember