EGGESKALL – EN YPPERLIG KILDE TIL KALSIUM

Egg

Visste du at du kunne slippe å kjøpe dyre kosttilskudd for å få nok kalsium i kosten ?

Du kan lage ditt eget kalsium tilskudd fra egg du har i kjøleskapet – Eller rettere sagt eggeskall fra egg du har brukt

Det gjelder å balansere kostholdet slik at du får i deg alle vitaminer og mineraler som kroppen trenger gjennom uken. Akkurat det kan av og til være vanskelig å få til av ulike årsaker og mange tyr da til kosttilskudd for å sikre seg de nødvendige vitaminer og mineraler

Hvorfor trenger man kalsium ?
Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt, men kalsium er også viktig for at muskler, hjerte og nervesystem skal fungere normalt.

Kalsium kan ikke dannes i kroppen og må tilføres med mat og drikke. Kalsium utgjør cirka halvparten av mengden mineraler i kroppen. Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt og en viktig komponent i alt støttevev i kroppen. Vi har ca. 1-1,4 kilo kalsium i skjelettet.

Hvor mye kalsium trenger man daglig?

Norske anbefalinger fra 2014 gjelder for barn fra ett år og voksne, friske personer med normal fysisk aktivitet.

Barn

  • 1-5 år: 600 mg
  • 6-9 år: 700 mg

Voksne menn og kvinner

  • 10-20 år: 900 mg
  • Over 20 år: 800 mg1

Gravide og ammende

  • Gravide: 900 mg
  • Ammende: 900 mg

Spedbarn

  • 6–11 måneder: 540 mg

Kalsium er spesielt viktig i vekstperioder, under graviditet, amming, samt før og etter overgangsalderen. Kalsium bidrar til å opprettholde normalt skjelett og bidrar til normal energiomsetning.

KALSIUM VIA EGGESKALL

Eggeskall går jo som vanlig i bosset eller i komposten, men nå kan du nyttiggjøre deg av kalsiumen som finnes i eggeskallet

1/2 teskje med pulver fra eggeskall (knust til pulver gjennom fremgangsmåten under)
gir hele 400 mg kalsium – Pulveret kan du ha i alle typer matretter da det ikke gir smak – Tilsett det i smoothies og annet for å sikre at du får nok kalsium

Her kan du se hvordan det gjøres

Dette skal jeg definitivt prøve ut – Lykke til

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget