NÅR EN PEPPERKAKEBAKER BAKER, BAKER PEPPERKAKEBAKER…

Som dere sikkert fikk med dere, gikk pepperkakehuset til meg og Isabell i tusen knas når mor skulle flytte på det… kremt. Som et lite plaster på såret rigget vi oss til på kjøkkenet i kveld for å bake pepperkaker.

Og DET var stas det !! Kjevle, stikke ut, legge på brett, steke og smake. Hvetemel overalt og stor ståhei. Så nå ligger det 5 brett med kaker, klare for kakeboksen. Det var mest hjerter som var «in» i år, antakelig fordi det er store hjerter som henger i vinduet i barnehagen med datoer på, og som de får med seg hjem etter tur.

Jeg klarer aldri å dy meg, må alltid lage noe annet enn det jeg skal (stikke ut med former), og i dag ble det da en rad med hus og en nissekone. Gøy å lage sånt på frihånd:-)

Så var det pynting av pepperkakene. Har aldri helt fått den riktige konsistensen på melisen, den blir som regel for bløt og siger utover, men da har jeg kun blandet melis og vann. I dag fant jeg den «riktige» måten å gjøre det på :

2 eggehviter piskes sammen med ca 5 dl siktet melis i 10 minutter med mixer.

Konsistensen skal være så fast at du kan ta litt av blandingen mellom tommel og pekefinger og da skal melisen stå i topper ut fra fingrene og ikke «sige». Til slutt har du i 2-3 dråper sitronsaft.

Dette funket som bare det, det eneste jeg savnet var noe skikkelig å sprøyte med. Jeg er ingen fan av kremmerhus (selv om det sikkert hadde vært det beste), så jeg brukte Tupperware sitt kremmerhus og den tynneste «tuten», det ble ikke helt vellykket og jeg tar gjerne imot tips til gode metoder/verktøy til dette.

Men her er resultatet av mor sin pynting (resten av melisen står på kjøl til Isabell i morgen kveld, da er det hennes tur til å pynte sine ting)

Pepperkaker anno 2010

 

Her er dagens Youtube  bidrag til julestemning Stevie Wonder

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.