BARNDOMMENS JUL

Her er mine «tre nøtter til Askepott» – tre ting som må på plass og som hører julen til :

Barne-TV i barndommen, var ikke som i dag. Høydepunktet var kl 1800 når Jul i Skomakergata kom på skjermen. Noe koseligere enn dette har de enda ikke klart å lage. Favoritten over alle favoritter.

Dagen før dagen, på lille julaften var det en ting som alltid måtte sees på TV, og det var Grevinnen og Hovmesteren, da visste du at nå, ja nå nærmet det seg virkelig den store dagen

Og når vi kommer til selve dagen, Julaften, var vel ingenting som å kunne sitte i pysjen i julepyntet hus, med masse godt på bordet og se på Disney jule tegnefilmer. Høydepunktet, og det jeg husker aller best er Walt Disney – When you wish upon a star med  «Gresshoppe» Jiminy Cricket. Vi kunne ikke se disse filmene hver dag den gang (uff nå følte jeg meg plutselig fryktelig gammel), var kun på julaften de ble sendt. DET var magi og bare sitte der, forventningsfull til hva kvelden skulle bringe, bare observere at foreldrene holdt på med de siste forberedelsene der i bakgrunnen. Vente på julemiddagen, gavene du skulle få og ikke minst de du skulle gi bort, ville de like det du hadde kjøpt eller laget? Et forventningsfullt barnesinn. Du hadde ikke EN bekymring den gangen, det var bare kos, den som kunne få opplevd EN sånn dag igjen … Derfor er det så deilig å se på de små i adventstiden og på julaften. Øyne funklende av forventning, ingen bekymringer bare puur glede og sitrende spenning til det som skal komme.  Bless them  🙂

Har du noen julefilmer, sanger eller Barne-TV som har betydd mye for deg, så sleng deg på her 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.