SITTEUNDERLAG I REN ULL

Sitteunderlag i ull

Fikk denne gode ideen på vei over Vidden (i Bergen) i høst. Gikk sammen med en god turvenninne og hun hadde med seg sitteunderlag i ull. Mye varmere og bedre å sitte på enn de man får kjøpt i butikken.

Så det måtte jeg bare strikke da vettu. Til nå har det blitt 3 stk.  i ordinær størrelse og 1 i dobbel størrelse (til 2 på tur sammen) 🙂

Enklere ting å strikke, finnes vel knapt.
Du trenger følgende: 6 stk 50 grams nøster med garn i ren ull (100 % det er veldig viktig) og pinner i str 6 eller 7 (du må da ha garn som kan strikkes med denne pinnestørrelsen)
Om du lurer på om du kan bruke et garn som du finner i butikken, så spør betjeningen om garnet kan toves.

Sitteunderlaget på bildet er strikket i et garn som heter Cortina Soft, men du kan lik så godt bruke ull garnet de har på Europris til 14,90 pr nøste (Iglo) eller fra andre steder.
Det kommer helt an på krav til farge og kvalitet. Dette sitteunderlaget skal jeg gi bort i julegave og valgte derfor et litt dyrere kvalitetsgarn (og jeg sa ikke til hvem nå gjorde jeg vel ?)  🙂 De jeg har strikket til meg selv, har jeg strikket i billiggarnet fra Europris.

Til et sitteunderlag som på bildet (ferdig tovet ca 45 cm x 30 cm) legger du opp 90 masker og strikker rett både frem og tilbake til du har brukt opp de 6 nøstene med garn. Så feller du av. De løse trådene kan du enten knyte og klippe kort eller feste med nål (de vil uansett «forsvinne» under tovingen)

Tovingen er like enkel : Legg det ferdig strikkede sitteunderlaget i vaskemaskinen og vask det på 40 grader uten forvask. Bruk et vaskemiddel uten enzymer (jeg bruker Milo). Du må gjerne strekke litt forsiktig i det så du får det helt jevnt når det kommer ut av maskinen. Heng til tørk, og vips  så har du et ferdig tovet sitteunderlag som er godt og varmt å sitte på enten utenfor på benken eller på tur i skog, mark og fjell.

Og så et tips som jeg fikk også : bruk litt eddikvann i skyllevannet så holder småkrypene seg unna når du sitter i terrenget …

4 kommentarer til «SITTEUNDERLAG I REN ULL»

 1. Hei Linda.
  ——et lite tips anngående sitteunderlag : litt eddik i skyllevannet, holder småkryp unna.

  1. Det var lurt, tusen takk for tipset 🙂 Har blitt en del sitteunderlag nå etterhvert, greit å gjøre på når du likevel sitter og glor på TV, føler deg mer «nyttig» da 😉
   Hvilke kryp forresten ? Alle slags ? 😉

   1. småkryp i marken, kan lett finne bolig i et varmt underlag….kan ikke forestille meg at du sitter i ro uten å gjøre noe, phuuu….tar helt pusten fra meg….en kjempefin blogg du har, så artig å lese og følge deg…;)

   2. Fysj, det har jeg ikke tenkt på, da blir det eddik fra nå av 🙂 Å joda, akkurat nå har vi maraton på Prison Brake (er sikkert den eneste som ikke har sett den serien) og da er sitteunderlagene grei å holde på med 🙂 Men det hender vel av og til at jeg uten å tenke over det sitter ytterst på stolen og sidemannen lurer på om det er noe jeg skal he he, da må jeg ta meg selv i nakken og komme meg OPP i stolen 🙂 Kjekt at du liker det, håper vi snakkes snart 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.