PYNTE MED KRISTTORN

Pyntet kristtorn

Hver dag i desember har jeg satt og sett ut vinduet fra loftskontoret på busken med kristtorn som står oppe i bakken, og hver dag har jeg tenkt at nå må jeg gå ut og klippe noen grener og pynte litt i inngangspartiet. Jeg har til og med hatt gule post-it lapper rett foran meg på pulten med et stort HUSK, men det har blitt med tanken.

I dag trasket jeg opp i bakkene og fikk klippet de greinene jeg trengte, men det var dessverre litt for sent i forhold til at det var bær på dem. Der var jeg nok litt for sent ute. Ett og annet bær var det fremdeles, men det var så lite at jeg måtte pynte grenene med litt juletrepynt, og det ble ganske så dekorativt synes nå jeg.

På min vei oppover i buskaset oppdaget jeg også at jeg har TO trær til litt bortenfor, så da vet jeg hvor jeg skal gå og hente til neste år. Har aldri plantet disse ut selv, så de må ha frødd seg helt på egenhånd fra en hage i nabolaget eller noe. Mulig det stammer fra 80-tallet da vi hadde «kristtornbukett-fabrikk» på tunet her hver jul, som skulle selges til inntekt for Askøy Svømmeklubb, hva vet jeg..

Noen som vet om disse frør seg selv ??

Var forresten inne på en hageforumside i dag og der hersket det vill forrvirring om man trengte hann og hun planter for å få bær på hunplanten. De fleste mente at det måte være en av hver, så da er antakelig de to «trærne» jeg har hanplanter og denne busken som jeg klippet fra som det var bær på ho plante. Jeg velger å tolke det slik 🙂

Kristtorn

 

Andre som bruker kristtorn som pynt :

http://frokenkfryd.blogg.no/1288093527_kristtorn_krans.html
http://1.bp.blogspot.com/_B9n809nmKkA/TPlObJFFQuI/AAAAAAAACt4/pVBcazDFWf4/s1600/Cecilekrans.jpg
http://linnelisabeth.blogg.no/1259617349_lag_juledekorasjoner_.html
http://somdagenegr.blogspot.com/2008/12/juledekorasjoner.html
http://hjemmebra.blogspot.com/2009/11/adventslys-og-juledekorasjon.html

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.