HVORDAN BRUKTE DU DIN SISTE DAG I 2010 ?

Et kjapt mobilbilde tatt underveis i stylingen. Akkurat her synes jeg at jeg ser mer ut som en voksfigur fra Madam Tussauds Wax Museum i London 😉

Nyttårsaften er jammen også over. Nok et år er gått forbi og vi står foran et nytt år med massevis av blanke ark og alle muligheter til å fylle dem med det vi selv ønsker

Starten på min nyttårsaften ble av det litt spesielle slaget  (nå holdt jeg faktisk på å skrive i år, men det er jo faktisk i fjor allerede)

Mobilen vekket meg med sin vanlige muntre trudelutt,  og for en gangs skyld spratt jeg opp av sengen uten å slumre en eneste gang. Her var det bare å komme seg i dusjen og få gjort seg klar til dagens happening : nyttårsstyling hos NUYU.

Kvelden før hadde jeg pakket x antall kjoler, par med sko og jakker i den største treningsbagen jeg kunne finne inne hos Jeanette. Jeg aner jo ikke hva man bruker på en fotoshoot, det har ikke akkurat vært min verden frem til nå. Været hadde jo selvsagt skiftet fra wonderfull winterland, kaldt tørt og fint til vanlig sørpete vestlandsvær med regn og storm i kastene.  Det er  min type flaks når fotoshooten skal foregå utendørs. Så,  «lada» med en svær bag og en rimelig stor paraply (som jeg heldigvis hadde kjøpt til Jeanette til jul og tyvlånte for anledningen) satte jeg meg i bilen på vei til Strandgaten 83, klar for dagens happening.

Bilen ble parkert så nær døren som overhode mulig. Selv om fremmøte var kl 0900 var det likevel en del biler parkert i gatene og Bergen flommer jo ikke akkurat over av parkeringsplasser, men jeg fikk nå bakset med meg min 20 kg tunge bag frem til salongen i gågaten.

Beathe Haaland tok i mot meg da jeg kom inn dørene og var minst like hyggelig som jeg hadde fått inntrykk av etter å ha mailet med henne på forhånd. Jeg ble plassert i stolen og vi gikk igjennom (heldigvis for meg veldig uformelt) hvordan vi skulle gjøre hva i dag. Hvordan skal håret bli, sminke, hvilke klær bruker vi osv osv. Så, jeg måtte opp med lasset mitt med klær og sko for at hun skulle ha noen ide om hvilken stil hun skulle velge. Vi klarte vel ikke helt å velge antrekket, men hun fikk en ide om hvordan looken ville bli og satte i gang.

Håret ble tupert opp på toppen, og strammet inn på sidene (en litt sånn mohawk look) som jeg likte fra første sekund. Det måtte et «tonn» med hårspray til på mitt tynne fine hår, men under kyndige hender stod håret etter en stund i riktig «Eli Hagen stil» 🙂 Det lange håret bak ble krøllet med rettetang og resultatet ble i mine øyne helt fantastisk. Sånn hadde jeg aldri sett ut før og jeg elsket det som sagt fra første sekund.

Jeg fikk kaffe og til og med anledning til å ta røykepause utendørs (ja, jeg røyker dessverre fremdeles, er ikke stolt av det, men jeg gjør nå en gang det) under paraply og persienner stod vi sånn noenlunde utenfor regnet og blesten. Praten gikk om løst og fast og jeg koste meg storveis.

Så var det makeup tid. Jeg ville egentlig forslå sparkel og grunning når jeg satt meg i stolen igjen, for jeg skjønte ikke hvordan hun skulle kunne lage en fest makeup på mitt begynnende rynkefjes uten at det skulle fremstå som enda mer rynkete. Men, mine bekymringer i den retning var helt grunnløse. Med dreven hånd og de rette produktene påførte hun foundation og annen makeup, formet og tegnet mine ellers så halverte bryn med den største selvfølgelighet. Og det jeg så i speilet underveis var ikke mindre enn et lite mirakel. Fra å være en usminket hverdagslig utgave av meg selv, forvandlet det seg til en sminket, sofistikert diva i speilet der fremme. Wow, at jeg kunne se sånn ut det ante jeg virkelig ikke. Hva riktig makeup kan gjøre.

Til daglig holder jeg meg til en blanding av dagkrem og foundation og mascara. Thats it, enten det er mandag eller tid for å gå på by’n.  Øyenskygge, kajaler og leppestift har vært helt fjernt for meg siden jeg gikk i 8 klasse og skulle prøve å fremstå som en tøff, hardt sminket punker (noe jeg selvfølgelig ikke var). Siden den gang har ethvert forsøk på å legge øyeskygge resultert i at det ble fjernet igjen på flekken, da jeg bare så en «sminket klovn» i speilet. Dette skyldes som jeg skjønner nå både feile fargevalg OG det faktum at jeg overholde ikke kan legge makeup. Så der Linda, har du enda en utfordring i 2011 : LÆR DEG Å SMINKE DEG !!

Når vi var vel ferdige og jeg var såre fornøyd, kom «makkeren» til Beathe inn dørene. En sprudlende østlending som levde i begge ender og vel så det, på en veldig positiv måte altså 🙂 Hun heter Lena Helen Garstad og driver SecretSize Models sammen med Beathe og hun hadde øyeblikkelig forslag til antrekk for dagen. Og det var IKKE mine klær, men en kjole hun selv hadde med til butikken som valget falt på. Fantastisk ! Kjolen så slik ut og var kjøpt på Balenz . Det er en drøm av en kjole i mine øyne, sitter som et skudd og fremhever akkurat det den skal. Så det gikk ikke bedre enn at jeg sprang avgårde og kjøpte meg en lik etter fotoshooten, den kjolen måtte jeg bare ha.

Så da bar det ut i Bergens gater i surt regn og vind på speilglatt føre med blankpolerte skosåler. Ingen skal si at finsko egner seg for vintervær. Med min omtalte fortside gallakjole, fuskepels og paraply fikk vi buksert oss opp i de mer stille sidegatene (takk og lov for det tenkte jeg i mitt stille sinn, jo mindre publikum jo bedre).

Beathe instruerte og jeg stilte meg opp.  Jeg, amatøren prøvde å gjøre akkurat som hun sa, haken litt opp, litt ned, se hit, se bort dit, snu deg litt den veien og nå litt mer den veien. Ingen tvil om at hun hadde gjort dette før nei. Og jeg gjorde som jeg ble instuert, merket ikke det sure været i det hele tatt, bortsett fra akkurat når fuskepelsen måtte av for å ta bilder i bare kjolen. Vi vandret litt rundt i bakgatene, fant ulike steder som passet for fotoshoots, tok masse bilder og pratet underveis.

Siste stopp var foran Nykirken og her var det litt mer publikum enn det hadde vært i de stille sidegatene. Litt forskjellig reaksjoner fra de som gikk forbi, alt fra å ikke tørre å se opp egang til en mann som gikk forbi som lagde masse ablegøyer og grimaser for å få meg ut av fatning og det klarte han selvsagt. Er jo ikke akkurat dreven på dette, he he. Når vi avsluttet hadde Beathe tatt tohundre og et eller annet antall bilder, så det var nok å velge i. Så spørs det bare om «fotogene» meg egner seg på noen av de og Beathe finner noen som duger.

Jeg venter i spenning og så snart jeg får bildene skal jeg selvsagt legge de ut her til «almenn beskuelse» 🙂

Resten av nyttårsaften gikk med til å ha litt kvalitetstid med minstemann Isabell før hun skulle til bestemor og bestefar, tante og onkel og kusine for å feire nyttår der. Vi skulle ha selskap her hjemme og det ble riktig så vellykket, faktisk så vellykket at jeg først nå følte trangen for å sitte meg ned for å skrive noen ord 🙂

Og nå bare gleder jeg meg til å se bildene fra fotoshooten og at 2011 skal komme igang for fullt. Har på følelsen at 2011 vil bringe med seg masse bra for min del, jeg krysser fingre og tær for det

Godt år folkens, sees snart igjen 🙂

Hvordan tilbragte du din nyttårsaften? Skriv inn i kommentarfeltet da vel 🙂

Da var noen av bildene fra fotoshooten klare (tusen takk for en super jobb Beathe)

8 kommentarer til «HVORDAN BRUKTE DU DIN SISTE DAG I 2010 ?»

 1. Hei hei Linda, så gøy det du har skrevet om dagen! Var kjempehyggelig å ha deg på besøk hos oss 🙂 Bilder kommer idag og du kan glede deg for du ser bare fantastisk ut 🙂 En kjempemodell med andre ord!!!!

  En liten rettelse i innlegget ditt bare 😉 Lena helen Garstad er ikke stylist, men driver Secret Size Models sammen med meg og er en fantastisk dyktig tankefelts terapaut. I tillegg er hun god på kosthold, trening osv. «life coach» 🙂

  Ha en strålende dag så lenge. Mailer deg litt senere 😉

  1. Godt Nyttår Vakre Linda og Con Gratz med din Nyttårs styling 😉 Nå gleder vi oss til bildene som nå kommer veldig snart )

   Vi sees vel også veldig snart .. så vidt jeg minnes så ga jeg deg en utfordring på å være med på neste trening til Secret Size Model ..;-)
   Ha en fantastisk tirsdag!
   Mvh
   Lena Helen

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.