JEG HAR VÆRT HOS «MIRAKELMANNEN» MAGNE BRAKSTAD

Nå tenker du sikkert Snåsamannen med en gang, men det er det altså IKKE.

Jeg har vært hos Magne Brakstad på Knarvik og han bærer tilnavnet Mirakelmannen med rette mener jeg !!

Jeg har de siste årene og spesielt de siste månedene hatt vondere og vondere i hele kroppen. Og listen er lang. Jeg tar det med her for at dere skal få se hvilke grep mirakelmannen tok for å få has på alle disse plagene på en og samme behandling, og hvis noen av dere har NOEN av disse plagene, så ikke nøl med å ta kontakt med ham.

1. Føttene har vært så vonde at jeg ikke har kunnet gått på tur de siste månedene. Og da snakker jeg vondt UNDER foten. Har prøvd all slags såler og kjøpt alle sorter sko, men ingenting har hjulpet

2. Knærne har vært så vonde at jeg ikke har kunnet f.eks sitte på gulvet og leke med minstedatteren, har heller ikke kunnet sitte på huk

3. Hoften har gått ut av ledd titt og ofte

4. Har hatt isjassmerter i rygg og ned i fot og prolapser titt og ofte når jeg har jobbet for mye i løpet av de siste to årene

5. Ryggen har vært stiv som en stokk, verket både dag og natt.

6. Armene har låst seg, selv ved en så lett «øvelse» som tannpuss og jeg har måttet brekke de opp igjen for å få bort krampen

7. Skuldrene har vært helt ute av funksjon, all styrke i armene har vært borte, bare det å bære to handleposer opp til huset fra bilen har vært en kraftanstrengelse.

8. Jeg har vært sterk som en «okse» tidligere og har kunnet både løfte tungt og utføre tungt arbeid, det har det blitt en slutt på det siste året, da kroppen bare har blitt svakere og svakere

9. Håndleddene har vært helt på tulletur, bare å helle i en kopp med kaffe har ofte resultert at hele kaffekannen har gått i gulvet fordi jeg plutselig mister all kraft og det knekker sammen.

10. Kroppen har vært generelt sliten av å gå og ha vondt hele tiden og energien har vært på bånn.

Det var litt av den lange listen. Og, klart med alle disse «symptomene» så begynner du til slutt å lure på om det er en hovednevner eller en paraply over alle disse som har et eller annet navn. Tankene mine har vært inne på leddgikt, fibromyalgi har jeg hørt nevnt nylig og allskens skumle diagnoser, og jeg har vært inne mer enn en gang på nettet og søkt på symptomer for å se om jeg fant noen fellesnevner. Uten resultat. Det har nesten vært sånn at jeg har håpet på at noen skulle sette en diagnose på det for å få det feiet inn under samme teppe. Å begynne å utrede alle de ulike formene for «vondter» hadde nesten blitt for mye av det gode.

Fastlegen min har bare sagt at jeg må ta det med ro og gjøre det jeg klarer i jobben. Men hvem kan leve av det da ? Å kunne utføre 30 % av jobben din blir du jo ikke akkurat rik av, spesielt når du driver for deg selv.. Han kunne prøvd selv, å leve på 30 % av lønnen sin uten å få noe fra staten, så hadde nok pipen fått en annen lyd tenker jeg.

Meldte meg i desperasjon inn i Volvat i høst som kostet meg nye 1200,- og fikk rekvirert røntgen og MR og fikk kortison i albuen for «tennisalbue». Ingen resultater der heller. Ingenting som viste på noen bilder. Like langt.

Så på torsdag i forrige uke, snakket jeg med en venninne som kom inn på Magne Brakstad igjen. Min eldste datter har vært hos ham for flere år siden via håndballen for en beinhinnebetennelse hun hadde i foten. Hun var inne i 5 minutter og kom ut igjen og var bra. Men jeg har aldri tenkt på at han kunne kontaktes av oss «vanlige dødelige». Trodde han var en som kun gav «audiens» for idrettsskader.

Så, jeg ringte fredag og fikk time allerede i dag tirsdag kl. 0900. Jeg må innrømme at jeg hadde ikke store forhåpninger om noe som helst når jeg satt meg i bilen i dag morges, men jeg tenkte «what the heck», det er verdt et forsøk, det som alt annet.

På forhånd hadde jeg vært inne på nett og Googlet ham opp, for å finne ut mer før jeg skulle ut der, og her er noe av det jeg fant :

Artikkel i BT
Artikkel i Aftenposten
Veteranfriidrett
Artikkel i BA

Så jeg stilte til timen min på Knarvik i dag vel vitende om at dette kom til å gjøre vondt, men med et lite håp om at jeg kunne bli bedre.

Det var en hyggelig kar som tok imot meg når jeg kom og han spurte hva problemet var. «Hvor skal jeg begynne» var vel mitt svar og sa som sant var at det var nesten fra øverst til nederst. Han beordret meg på benken med ansiktet ned i «hullet» på benken og ble fortalt at «nei her var det ikke mye sirkulasjon å spore». «Hele øverste delen av ryggen din er blokkert, og hovedproblemet sitter her oppe i venstre skulder».. «Javel», sa jeg, vel vitende om at venstre skulder var en av de verste punktene. Så trykket han meg på flere steder på ryggen, på låret og på leggen og under foten og jeg krympet meg av at det var så ømt og vondt.  Å forklare hva han så egentlig gjør, er ikke så lett, men det han sa var at han tok tak i muskelen og holdt press på den til den slapp. Og det var IKKE godt, men jeg overlevde skulderen. Kjentes ut som han «huket» muskelen av en krok som den hang på. Så fortsatte han nedover hele ryggraden og det knaket og knakk som når du er hos kiropraktor. Ned på hoften med samme behandling og så slapp alt sammen nedover hele den siden. Når han nå trykket på rygg, lår og legg så var det som gele, fantes ikke stivt i det hele tatt. En merkelig følelse.

Så fikk andre siden med skulder, hofte og ryggrad samme behandling og det samme gjentok seg der.

Så var det å snu seg. Nå var det fremsiden av skulderen og armhulene som stod for tur. Begge sidene var for så vidt «greit» vondt. Helt til han begynte på armhulene. Han advarte meg på forhånd om at det ville kjennes ut som jeg fikk mange Volt i armene og det fikk han rett i. Når han knep og rullet musklene i armhulen og begynnelsen på overarmen (på innsiden) så var det som lyn og støt i absolutt alle nervetråder som fantes i armen. Spesielt ille var det på høyre armen.

Så var det hoften/lysken sin tur og den fikk akkurat samme behandling på begge sider.

Nå høres sikkert dette ut som rene torturen. Det er det ikke. Men, det er ikke å stikke under en stol at det var en vond behandling. Men gud bedre meg, det var verdt det.

Vel oppe på bena igjen prøvde jeg å teste ut bevegeligheten. Å ta i gulvet med flate hender med bena samlet var null problem, armene lot seg bevege opp på ryggen som ingenting (som når du skal klø deg selv oppe på ryggen). Høyrehånden her har ikke vært så langt opp på ryggen på det jeg kan huske og venstre fikk jeg helt opp mellom skulderbladene. Amazing.

Hele behandlingen varte i rundt 20 minutter fra jeg kom inn døren til jeg gikk ut igjen og kostet den nette sum av 400,- Det var vel verdt hver eneste krone.

Nå har jeg fått beskjed om at jeg antakelig må ha 1-2 behandlinger til, den første om ca 1 måned, da mitt system var fullstendig blokkert og må åpnes opp flere ganger før det holder seg slik over lang tid.

Nå skal jeg prøve meg en tur til Kolbeinsvarden i morgen og for første gang på mange mange måneder gleder jeg meg til å bevege meg igjen.

For de som har plager og som ønsker å få dette behandlet, så er det bare å ta en telefon til Magne Brakstad på nummer 41518949

Jeg skal komme tilbake med mer, når jeg ser hvordan jeg blir fremover, men dette er bare himmelen så langt 🙂

 

Besøk nr 2 hos Magne Brakstad kan du lese om her

 

 

 

 

29 kommentarer til «JEG HAR VÆRT HOS «MIRAKELMANNEN» MAGNE BRAKSTAD»

 1. Hei, hei
  Har brukt ham jeg og, men etter noen jæ…. timer har jeg valgt å gå til muskelteapauten på Juvik. Hun tar 350,- for en time og mye mindre reisetid. Behandlingen er helt annerledes, men hun har fikset (les: bedret) meg med MYE mindre smerte. Ellers er det bedre å gå på forebyggende trening, før det blir himla vondt, og da har jeg erfaring med atrose i begge knær, prolapser i rygg, kronisk beinhinnebetennelse fra knærne og helt ut i tærne og betennelse under bena, i tillegg til stiv nakke etc….
  Men man lar ingenting være uprøvd,- så lykke til ,- men prøv henne på Juvik også 🙂

  1. Det er nok noe i det du sier om forebyggende ja. Har planer om å holde kroppen i bedre form og ikke feilbelast den med så tungt arbeid som jeg har gjort de siste 7 årene. Var sikkert ikke det lureste å gå rett fra kontorstolen og ut i fysisk arbeid uten å ha det minste treningsgrunnlag. Kroppen tålte det ikke i lengden. Litt av en liste du har der du også 🙂 Legg gjerne ut navn på behandler så andre evt kan prøve henne, ingenting skal være uprøvd som du sier 🙂

 2. Mellom Anne Karin Wennevold, Anne Grete Johnsen, Karen Gissinger, Cindy ‘Snuppa’ Karlsen, Yvonne LouiseAlltidforsinket Johnsen, Linn Cecilie Fossdal

  Marianne S Karlsen 18. januar kl. 14:42
  Litt om Magne Brakstad, og erfaring fra en venninne som nettopp har vært der. Noen av oss har allerede fått oppleve denne mannen :-)))

  Anne Grete Johnsen 18. januar kl. 15:36
  Magne er eneståande flink. Veit kva han held på med og ber sitt tilnamn med rette.

  Marianne S Karlsen 18. januar kl. 15:57
  Litt kjekt å kunne dele erfaringer med andre. Alle har hver sin historie og sykdomsforløp. Og kjekt å få høre hvordan det har gått i ettertid med dem som har vært hos Magne :-))

  Karen Gissinger 18. januar kl. 18:02
  Flott! Ja han får utrettet store ting, og ting som ingen andre har greid før han ! Han fortjener all den omtale han kan få ! 🙂 Flere skulle visst hvor flink han er !

  Marianne S Karlsen 18. januar kl. 19:06
  Hei alle dere . Kan dere skrive inn dette og evt deres erfaringer inne på linken over ? «Linda Lille Verden» ? . Hadde vært fint om vi kunne dele erfaringer med mange andre som har vært hos Magne , eller har andre erfaringer som kan være til hjelp til andre mennesker som har slitt med uforklarlige kroppssmerter. Andre har gjerne erfaringer som vi kan dele, og kanskje kjenne oss igjen i.
  Mvh
  Marianne.

  1. Supert Marianne, jo mer info jo bedre 🙂 Enten det er negativt eller positivt. Mange og kvinner spesielt er ofte plaget med muskel og skjelettplager og veldig ofte blir det ikke funnet ut årsakene til dette og plagene bare vedvarer. Om Magne Brakstad eller andre behandlere/behandlingsformer kan være til hjelp for noen så er vel verdt å informere om. Så slipper hver enkelt å «finne opp kruttet» dvs lete seg ihjel etter alternative behandlingsformer, hvem er bra, hvem er ikke osv. Så det er bare å dele info her, det er bare helt supert for alle parter 🙂

 3. Hvordan har det gått med kroppen 1 måned etter første behandling. Merket noe forskjell? Er utrolig stiv i korsrygg og bekken. Har prøvd kiropraktor og fysio uten resultat, og lurer litt på å ta meg en til hos han her 🙂

  1. Var veldig bra i starten, så har det kommet sigende igjen. Er ikke like ille nå som jeg var før første behandling. Men det fikk jeg beskjed om ville skje, men han visste ikke hvor lang tid jeg ville være bra. Han regnet med jeg måtte ha 2-3 behandlinger før det slapp helt siden det var helt fastlåst første gang jeg var der. Null sirkulasjon som han sa. Hele øverste delen av ryggen var fullstendig blokkert. Så jeg burde absolutt vært ute igjen nå snart som mulig. Kan anbefales å prøves selv om det er tøffe tak akkurat de minuttene man ligger på benken 🙂 Vi kan gjerne reise utover ilag en dag .. ?

 4. Det kan vi godt gjøre, men jeg er jo på jobb frem til kl 3. Vet ikke hvilke dager han har åpent, eller om han har åpent på kveld/helg? Kan evt bestille litt sent på arbeidsdagen. Regner med at jeg ikke er mye dugenes på jobb etter en sånn behandling 🙂

  1. Jeg kan undersøke litt. Var forøvrig helt fin etterpå, bare litt stiv og støl og øm i musklene som hadde fått mest juling utover kvelden og litt dagen etter. Sånn mørbanket som om man har hatt en skikkelig kraftig treningsøkt, men det er jo du vant med 😉

 5. Tilbaketråkk: Anonym
  1. Hei 🙂
   Han holder til på Isdalstø nærmere bestemt Kvassnesvegen 63.
   Men jeg mener han har utdannet en person som har tilhold i Bergen sentrum. Det kan du evt høre med Magne Brakstad om når du ringer, dersom det er mer praktisk for deg

   Lykke til

   Hilsen Linda 🙂

   1. Tusen takk skal du ha:), nå vet jeg hvor ferden skal gå. Jeg har time i morgen og krysser fingrene for et «mirakel» 😉

 6. Hallo! Jeg har også hatt behandling hos denne mannen. Og det er sant at han er en mirakelmann. Jeg slet lenge med beinhinnebetennelse, men etter noen behandlinger hos ham ble jeg bra igjen.

  1. Så bra 🙂 Tror ikke det er helt uten grunn at han går under navnet «miralekmannen» nei. Min eldste datter spiller håndball og slet også med beinhinnebetennelse. Etter en behandling hos Brakstad var hun veldig mye bedre. Skulle nok vært ute der igjen, men hun fikk skikk på det ved å bedre grunnmuskulaturen med basistrening, slik at leggene bedre tålte håndballtreningen 🙂

   1. Erik Østgård heter karen Magne har utdannet og han holder til i Sandviken. Kan absolutt anbefales. Nås på 920 42 262

 7. Jeg har også vært hos Magne mange ganger. Begynte med en skulder som var vondt, fikk beskjed av legen at det var slitasje og at det var ingenting å gjøre med det, ble henvendt til en fysioterapeut, fikk strøm på noen muskler bak skulderen og etter 5 behandlinger ga jeg opp, til en kamerat fortalte om Magne.
  Jeg kom inn døren, og han spurte hva han kunne hjelpe med? Skulderen min sa jeg og så bare ser han på meg og sier at den skal vi får på plass.
  Legg deg på magen med ansiktet ned i hullet. Så trykker han på ett punkt bak skulderen ett nede på ryggen og ett midt på ryggen: her har du vondt, sier bare han (og det hadde jeg), da sitter problemet her sier han og tar på ett helt annet punkt.
  Så knekker han på plass skulderen og tar på punktene han tok på tidligere som var vondt og alle spenninger var vekke. Måtte dermed rulle rundt på ryggen, fant noe spenninger i kjeven som han løste ved å slå på siden av magen, og så til den jævligste: den under armhulen som hun skrev over i artikkelen (den e grusom!!), dette for å drenere ut all dritten som var samlet seg opp i skulderen over årene. Så vred han noe på plass i håndleddet (!), og noe på hoften og 7min senere var jeg ferdig.
  Det viser seg at skulderen har i en årrekke vært litt utav ledd pga at musklene på framsiden av armen er mye sterkere enn på baksiden, så når jeg har servet eller smashet i volleyball, så har skulderen min blitt revet utav plass og blitt der, jo mer jeg servet og smahet jo verre ble det og de siste 6årene hadde jeg ikke kunne gjort noen av delene.

  Dagen etter behandlingen gikk jeg på trening og prøvde å serve og smashe og kjente ingen verdens ting!! -herligste følelsen etter ikke å ha kunnet serve eller smashe på 6 år pga skulderen. Men så skal det sies at jeg var nok en smule ivrig og burde trent opp baksiden av skulderen før jeg begynte å slå løs igjen, men vanskelig å la vær, så endte opp med å slå den utav ledd igjen… har totalt knekket den på plass igjen 8 ganger, men den har vært helt fin nå siste 2 årene etter at jeg har trent opp baksiden 🙂

  I tillegg til skulderen har jeg fikset både hekseskudd i ryggen og beinhinnebetennelse på framsiden av begge leggene
  Hekseskuddet: (hadde så vondt at jeg ikke kunne gå, puste dypt eller bevege meg.), da knakk han mye i ryggen, hoften, ræven, skulderen og overalt, sa at jeg kom til å være mørbanket i ett døgn og kom til å ha smerter neste 2 dagene før det ble bra og det stemte helt! 2 dager senere var alle smerter vekke igjen! Helt utrolig!

  Beinhinnebetennelsene på beina tror jeg må være noe av det mest smertefulle jeg har gjort hos han, men det forsvant etterhvert det og 🙂

  Kan absolutt anbefale å gå der, 5-20min med smerter hos han er absolutt verd det! 🙂
  Han holder til i Studio nor bygget (for de som er kjent der), inngangen er i bakken på vei ned til parkeringen til studio nor 🙂

 8. Han er sinnsyk. Drit vondt men shit så effektivt
  Kom inn med krykker pga smerter i hofte,rygg og knær.
  Gikk utn igjen uten krykker 😀
  Fantastisk <3

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.