UKENS LINDUS

I dag skal dere få møte  LINDUS for første gang.
Det blir en aldri så liten premiere det dere skal bli vitne til i dag.

LINDUS er en lokal Askøyjente, som har meninger om mangt og meget og som forundrer seg over enda mer. Hver fredag fremover har jeg lovet henne å få slippe til her på bloggen for å lufte noe av det hun har gått og grublet på i den senere tid, og det er ikke lite skal jeg fortelle dere ..

Hun har mye rart svirrende rundt oppe i topplokket  og jeg tror kanskje det kan være fornuftig at hun får luftet tankene sine i et forum som dette, tro meg, jeg kjenner henne vel bedre enn noen andre.

Nå er det vel ikke akkurat verdensproblemer som opptar  LINDUS mest, det er heller de nære og ikke minst sære hverdagsting som hun går og grubler på.

LINDUS har sendt meg et bilde på e-post som hun gjerne vil ha lagt ut sammen med sitt ukentlige innlegg.

Bildet sier vel ikke så mye mer enn at det var det eneste hun kunne finne i farten, og siden hun er av den litt sjenerte typen, måtte jeg love å sladde det litt. Hun lurte på om jeg kunne fordreie stemmen hennes også, men etter en del frem og tilbake fikk jeg da endelig forklart henne at hun ikke skulle på radio …

Grunnen til at hun trodde hun skulle på radio, var at jeg ba henne  lese inn på en sånn diktafon det hun ville si. Jeg hadde en i skuffen etter gammelt. Rettskrivnings kunnskapene sitter ikke helt inne forstår dere … Men ellers blir innleggene lagt ut usladdet …

Pseudonymet hun har valgt seg er en sammensetning av navnet sitt og linselus, litt selvironi har hun da …

Nå som LINDUS er sånn noenlunde introdusert for dere, så lar jeg ukens tekst tale for seg :

———————————————————————————–

UKENS LINDUS

Jeg har mange ganger lurt på hvorfor jeg er så inn i granskauen slepphendt. Med slepphendt mener jeg ikke uttrykk som «slepphendt med penger» selv om jeg nok til tider kan være det også. Men, for eksempel når du står på badet med parfymeflasken i hånden og bare skal sette en velrettet «dæsh» på halsen som siste klatt på verket og der glipper faenskapet ut av hendene dine. Du utfører noen ville armbevegelser, akrobatikk i luften, prøver å gripe den, men den glipper igjen og igjen og du ender opp med å sende den i gulvet med et brak så parfyme og glassbråt ligger strødd. Det passer selvfølgelig en plass midt bak, siden du er på vei ut døren på jobb …

Jeg har ikke tall på hvor mye jeg har mistet i gulvet opp igjennom.

Glass som detter ut av hendene mine, knus. En halvannen liter colaflasker som deiser i kjøkkengulvet og spraylakkerer kjøkkenet mitt fra topp til tå.

Har jeg litt for mye i hendene på en gang, fordi jeg ikke kan klare å venne meg til å gå med veske, så som lommebok, dagens post, lypsyl, lighter og mobilen, så kan du være sikker på at det er ikke de uknuselige brevene som daler ned mot bakken i det jeg kommer inn i gangen, neida, det er selvfølgelig mobilen. Så ligger den der da, spredt utover med bakdeksler og batteri  spredt utover hele gangen.

Mobiler har også en tendens til å bare falle ut av hendene mine. Tror det må være noe i hendene mine som frastøter seg denne teknologien. Fingrene åpner seg likssom helt på egenhånd og mobilen går i bakken, for n’te gang. Med det resultat at mobilene mine lever ikke så veldig lenge. Tror den som har levd lengst varte i 9 måneder…

Jeg kan følgelig heller ikke ha dyre mobiler. Det går bare ikke. Da hadde mobilforbruket mitt pr. år vært astronomisk. Jeg må ha mobiler som kan snakkes i og sendes SMS med og til nød tas bilder med. Thats it! Kan ikke ha noe så fancy som android mobiler eller touch screen mobiler. En tur i bakken og de ville vært knust i fillebiter ..

En gang kastet jeg sågar bilnøklene mine til skogs. Jeg skulle kaste noe så enkelt som en tyggis som jeg hadde i samme hånd som bilnøklene. Og hva gjør hånden min ? Joda, den åpner hele seg og slenger både tyggis og bilnøkler langt ned i skauen.  Først idet de farer avgårde gjennom luften, når signalene fra hjernen ned i hånden min og opp igjen til hjernen, som da omsider skjønner at her var det en feilkobling. En feilkobling som altså kostet meg en time med leting, bannende for meg selv innimellom busker og kratt nedenfor garasjen.

Så jeg har rett og slett konkludert med at det hele må være genetisk. Noe man er født med rett og slett. Og nå er jo garantitiden min for lengst utgått, så det nytter ikke å klage heller.

Og nå ser det faktisk ut til at denne tilstanden er arvelig også. Min eldste datter har tatt knekken på mobiltelefoner, kameraer og i-poder. Legg merke til at jeg her bruker flertall, for det har etterhvert blitt noen av sorten. Jeg har mer enn en gang revet meg i håret over dette, men det nytter jo ikke å hisse seg opp når sånt skjer (selv om jeg gjør jo det selvfølgelig, opp som en hjort og ned som en lort like fort igjen). I tillegg til å arve min slepphenthet, ser det også ut til at mitt avkom har en videreutviklet form av det samme genet. Og det fenomenet går ut på å miste ting. Miste ditt og miste datt. Finner ikke igjen mobilen og finner ikke igjen lommeboken, finner ikke kortholderen min, finner ikke i-poden min, finner ikke skoene mine. Hvor er buksa mi og hvor er skjorta mi ?? 

Akkurat hvor mange  tusen som har forsvunnet på denne måten i gjenglemte eller såkalte «mistede» gjenstander  har jeg gitt opp å summere, den summen ville jeg uansett ikke vite …

Nå gjenstår det bare å se om siste grenen på slektstreet også har arvet denne genetiske feilen. I så fall er det bare å opprette en sparekonto med en gang til formålet, for med dagens dyre dupeditter så kan det blir en langt mer kostbar affære enn med forrige gren …

Vel, dett var dett for denne gang, og nå har jeg ikke tid til å snakke mer innpå denne diktufonen eller hva det var du kalte det.  For nå har jeg steder jeg skal og ting å gjøre, det er jo fredag og helg og du vet hva de sier da :

VED ARBEIDSTIDS SLUTT, FORLAT LOKALET SOM OM BRANNALARMEN HAR GÅTT !!!

Men, før jeg legger på røret eller trykker på stopp knappen, så vil jeg bare gi dere en utfordring til neste fredag. Du skjønner det at jeg trodde jo egentlig det at jeg skullle på radioen, og da hadde jeg forberedt en liten konkurranse til dere. Mest fordi jeg i oppveksten hørte mye på Bergen Lokal Radio eller hva det var den het. Og der var det en programleder på min alder, den gangen altså, som alltid sa til de som ikke hadde vunnet : «Da sier vi takk til deg og så får du en singel i posten». Og til de som er så ung at de ikke vet hva en singel er, så kan jeg forklare at det er en sånn liten LP plate, mini plate i vinyl, sånn svart med papir innerst og hull i midten. Som de pleide å spille på platespillere. Nei, skitt, om du ikke har skjønt det til nå så får det bare være. Og vet du hva jeg så i dag inne på en side på nettet. De brukte sånne LP plater til å lage skåler av. De varmet de i stekeovnen og så formet de platene før de ble kald. Stilig.  Uansett . Det har jeg alltid hatt lyst å si til de som ikke klarte å svare riktig, på konkurransen altså.

Så jeg har en konkurranse til dere som dere kan gruble på til neste fredag, vinneren blir kunngjort i neste LINDUS. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn svaret ditt i kommentarfeltet under innlegget her og så trekker Lindas Lille Verden ut en vinner av de som har riktig svar, og de får ikke en singel i posten men 4 flaxlodd og det vil si 4 sjanser til å vinne en million kroner. Tenk litt på den du.

Og så har jeg alltid hatt lyst til å ringe inn til en sånn lokal radio og ønske meg en sang, for det kunne du gjøre før ihvertfall. Og da vil jeg ønske meg denne sangen her :

Salhusviskvetten – Sokkane

—————————————————————————————–

Og det var det siste vi hørte fra LINDUS for denne gangen, så får vi se om hun holder ord og kommer med noen gloser neste fredag også

Her er ukens konkurranse :

Kan du se hvem dette er en ung utgave av ???

7 kommentarer til «UKENS LINDUS»

 1. George Clooney..the one and only..
  Kan tryggt si at han er en av de menn som bare blir vakrere med årene..

 2. Haha fantastisk bra Lindus 😉

  Det var ikke så vanskelig å se at det er en yngre utgave av George Clooney nei, og slenger meg på om at han er som en god vin, blir bare bedre med årene 😉

 3. Jeg tipper: George Clooney (siden de 2 før meg har tippet det og hehe)

  Jeg heter Sølvi og digger bloggen din :))

   1. Må bare få si at dette var en latterfull avsluttning på en ellers så trist fredags kveld. Noe drit at Team Torhild røk ut i dag 🙁 Men denne hjalp veldig på humøret, må bare si at jeg kjenner meg igjen her ja, helt knall!
    Ja, så var det et svar da….George Clooney siden de andre har svart det….og han var jo å kjenne igjen….ha en fortsatt god helg!

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.