SECOND HAND – KLESBYTTE/SALGSDAG

Denne uken skal det altså skje, det som jeg har gått «svanger med» i åresvis.

Vi skal samles en gjeng jenter her hos meg på torsdag for å bytte/selge klær og sko. Alle tar med seg fine klær og sko som er fullt brukende, men som blir liggende/hengende i skapet fordi vi ikke selv bruker det av en eller annen grunn. Det kan bli noen spennende timer med klær og sko over alt, prøving og catwalk gange på høyt plan. Gleder meg til å se om de andre har noe som jeg har lyst på og ikke minst om jeg blir kvitt noe av mitt som jeg ikke bruker. Resten går til UFF som vanlig 🙂

Jeg har allerede fyllt to bossekker som skal legges frem denne dagen

Vi damer spesielt har mye hengende i skapene som vi skjelden og aldri bruker. Det gjøres mangt et bomkjøp som bare havner bakerst i klesskapet og ikke ser dagens lys før gjerne år etterpå, gjerne med merkelappen på fremdeles …

Her kan jeg kun snakke for meg selv, men jeg har ikke tall på hvor mange klesplagg jeg har kjøpt som nesten passer, og da går det helst den veien at det er «litt» for trangt.  Men, plagget skal jeg på død og liv ha og jeg kommer sikkert i det snart ….

Og sånn har det gått med plagg etter plagg. Om jeg noensinne blir tynn nok til å komme i de plaggene så er de gått ut av moten for lenge siden …

Nå har jeg (mer eller mindre) sluttet med sånne kjøp, har blitt LITT mer realistisk med årene. Men, likevel så sniker det seg et bomkjøp inn i mellom alt det andre som henger der. Enten det er feil farge til meg, du ser for brei ut, for bleik ut, du har ikke noe annet som passer til. Det er alltid et MEN med oss damer og klær. De skal passe, de skal sitte bra, de skal være komfortabel å gå med og en masse andre kriterier som skal oppfylles.

Og så hater jeg å prøve klær, jeg har rett og slett prøveromsangst. Så da ender det med at jeg røsker med meg et plagg i den størrelsen jeg tror jeg trenger fordi jeg rett og slett ikke orker å prøve det og så kommer jeg hjem og så var det ikke helt som jeg hadde tenkt meg .. Da er det skjelden at jeg tar med meg plagget tilbake til butikken for å bytte, teit men sant for min del.

Jeg er også en hyppig nettshopper, men der er det blitt så enkelt å bytte nå med gratis retur, bytting og penger tilbake på konto om det ikke skulle passe eller du rett og slett har ombestemt deg. For min del er dette den geniale shoppingen som har prøveromsangst.

Men denne uken skal vi altså prøve en litt annen form for klesshopping. Second hand, det er billig, det er en morsom form for shopping, det er gjenbruk og vi får forhåpentligvis noen morsomme og nyttige timer sammen på shopping. Jeg gleder meg ihvertfall stort 🙂

For de som har lyst å henge seg på dette arrangementet, så finner du info her
Har satt max 20 påmeldte, så det er førstemann til møllen 🙂

Et tips til slutt for å renske ut av skapene med jevne mellomrom  :

Heng alle klærne dine på kleshengerne  en vei, når du så har brukt et plagg henger du det tilbake i skapet den andre veien på kleshengeren. Når det har gått litt tid, kan du da se hvilke plagg som ikke har vært ute av skapet på denne tiden og som da evt kan byttes bort eller gis bort.

2 kommentarer til “SECOND HAND – KLESBYTTE/SALGSDAG”

 1. Jeg kjenner meg så igjen i historien din:) Jeg har også kjøpt klær for så å la dem henge, men de fleste har jeg heldigvis fått brukt da for så å finne ut at de enten har blitt for store, eller for små.

  Denne gangen har jeg bestemt meg for å IKKE gi bort noen av klærne mine, men sy dem om. Jeg føler at ved å gi bort så «taper» jeg penger. Ja, for jeg har jo tross alt brukt noen kroner på det jeg ikke trenger lenger.

  Kanskje du skulle prøve det samme? I verste fall så kan man jo bruke de mest slitte klærne til støvfiller/vaskefiller 😉 hihi

  1. he he, ja det var jo en lur ide med støvekluter, men du vet her i huset blir det KUN brukt microkluter 😉
   Nå skal vi ikke gi bort men bytte og selge, så jeg håper jo at alle går i null og sitter igjen med klær de faktisk KAN bruke når de har fått byttet bort/solgt det de har med seg 🙂
   Men ellers så synes jeg at det er helt greit å gi bort til UFF og slikt da det går til et godt formål 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.