KROPPEN ER IKKE DET DEN EN GANG VAR NEI …

Som tidligere aktiv svømmer så har jeg visse minimumskrav når jeg skal trene svømming!

Hørte du hvor «important» det hørtes ut … ? Det måtte jeg også prøve å formidle til Christine i går, når hun invitert meg med på svømming i dag kl 1000.

Da måtte jeg spørre  om det var sånn at en på den timen måtte svømme zikk zakk og under alle gamle damer med briller på nesen, eller om det gikk an å svømme sånn noenlunde frem og tilbake … Har vært med på det noen ganger skjønner dere, faktisk å måtte dukke når de kommer mot deg, to og to og tre og tre i bredden. Viker ikke for noe den gjengen der skjønner dere. Tror det skjer noe når en runder de 60, og spesielt om de opptrer i flokk, da eier de verden likssom ….

Vår alles kjære Christine var ikke verre enn at hun sendte ut en melding på Facebook i går kveld som svar på det spørsmålet :

«Linda Haga skal svømme zigzag og under folk i Askøyhallen i morgen. Oppfordrer alle med hengedaier å stille for å gjøre undervannssvømmingen litt mer utfordrende!! Helsing duskedamene …»

Men, jeg tok nå sjansen på å stille lell.

Kjepphøy spurte jeg badevakten med en gang jeg kom inn i hallen om han kunne legge ut en bane ??? Det er egentlig bare sånne racere som svømmer i egen bane på fellesbading, men jeg tenkte det kunne være greit å unngå alle de som Christine hadde invitert og fikk innvilget mitt ønske pronto. Service i Askøyhallen ser du.

På med badehette og svømmebriller (som den eneste), opp på startpallen og stupte uti så grasiøst og elegant som det går an etter 2 års fravær fra startblokken. Allerede etter femti meter måtte jeg innse de harde fakta og stoppe opp og trekke luft. Herregud, jeg pustet som en hval. Dette var noe helt annet enn å trakke opp og ned til Kolbeinsvarden ja. Hadde helt glemt hvor mye pust som kreves for å svømme fri og puste bare på hvert 3 tak …. 
Og der hang jeg som et slips langs kanten og følte meg ikke akkurat som noen eks konkurransesvømmer, mens badevaktene holdt på å flire seg ihjel på min bekostning som hadde vært så kjepphøy og forlangt egen bane for litt siden ….

Her var det bare en ting å gjøre. Få inn et brett!  Har dere brett ?? Badevakten ilte til og sprang og hentet med en gang. Her var det bare å begynne opptreningen på egen måte. 50 meter på brett og femti meter uten. Sånn holdt jeg på i nesten en time og til slutt hadde jeg jaggu meg svømt 2200 meter. I mine ører høres det rimelig imponerende ut, alt tatt i betraktning. Selv om jeg vet at mange svømmer myyyye mer enn det, så er det imponerende i MINE ører …

Mens jeg lå der og telte banelengder kom jeg på at jeg har tatt vare på et par treningsdagbøker fra den tiden jeg var aktiv svømmer. Tok tiden nemlig, og jeg brukte i dag i gjennomsnitt 40 sekunder pr. 25 meter med brett.  på 100 meter med kun bentak brukte jeg altså 2.40. Da hadde det vært artig og sett i de gamle bøkene for å se hvor langt vi svømte på en trening og tider fra konkurranser.

Så jeg gikk ned i den nå lett oversiktlige kjelleren og begynte å lete og jeg fant jeg fant.

Dette er da helt tilbake i 1983, den gang jeg var ung og lovende (sånn cirka 13 år)

På en måned svømte vi gjennomsnittlig 93.400 meter, dvs. et gjennomsnitt på 4670 meter på hver trening. Det er 187 ganger frem og tilbake i Askøyhallen det. Puh ! Og her sitter jeg og kjenner at gangsperren i morgen kommer til å bli kraftig etter 2200 meter. Hjelpesmeg.

Når jeg ser på tider fra den gang, så svømte jeg 100 m fri på 1.10 og 200 meter fri på 2.42
Brystsvømming 200 meter 3,43 og Rygg 100 m 1,35. Dette var noen testresultater fra Askøyhallen og trening.

Målt opp i mot min tid i dag som var 2.40 på 100 meter bryst (selv om det bare var målt med kun bentak og ikke armer) så blir det 5.20 på 200 meter. Det er laaaangt over det som jeg svømte på som 13 åring.

Tror jeg må begynne å trene fast igjen og se hva tidene blir etter en stund, og da med ordentlig brystsvømming.  Forbedringspotensialet er ihvertfall ENORMT !!

Kroppen er ikke det den engang var nei, det skal være visst. Så nå er det bare å få på seg Speedoen oftere og prøve å forbedre tidene og ikke MINST pusten 🙂

5 kommentarer til «KROPPEN ER IKKE DET DEN EN GANG VAR NEI …»

 1. Utrolig artig å lese! Og kjempegøy at du blir fast innslag i Askøyhallen. Meg og Irene (som ikke fikk tilgang til banen) klarte 1500m med EKTE brøstsvømming! altså hodet høyt hevet over vannskorpen mens tyteboksen gikk i ett, snakker om pusteteknikk, men det e vi gode på:)

  1. Imponert over at dere svømmer og snakker samtidig 🙂 Aldri fått til det der, stiv nakke 😉 Skal prøve å få lagt inn noe ekstra brøstsvømming jeg og neste gang, men da med hodet under vann, får ikke til noe annet 😉 Men det frister som sagt til gjentakelse, så kommer flere ganger jeg, selv om jeg ikke er så pratsom i bassenget 🙂

 2. Uten sammenligning forøvrig så måtte jeg bare inn og se hva verdens beste svømmere tilbakelegger de samme distansene på. Og her er verdensrekordene :
  100 m fri damer 52,22 (17,78 sekunder raskere enn meg som 13 åring)
  200 m fri damer 1, 52 (50 sekunder raskere enn meg som 13 åring)
  200 m bryst damer 2,20 (1 minutt og 23 sek raskere enn meg som 13 åring)
  100 m rygg damer 58,12 (36,8 sekunder raskere enn meg som 13 åring)

  Konklusjonen er : jammen bra jeg gav meg som konkurransesvømmer ! 🙂

 3. hehe.. morsomt skrevet 🙂 Kjenner meg igjen i det med kroppens forfall hvertfall, etter å ha drevet med idrett i yngre år. Nå har jeg såvidt begynt med zumba .. hvis 10 min forsiktig zumba teller. (tør jo ikke annet enn å begynne VELDIG forsiktig med denne kroppen)

  1. Uff ja, «tidens tand» er det ikke det det heter ? 🙂 Har prøvd å komme meg på Zumba jeg og de siste 4 mandagene, så nå håper jeg på at i morgen blir dagen jeg får det til. Men da i en hel time, mulig det kommer et innlegg etter det 😉 Vi får bare ta oss selv i nakken og komme oss i form igjen, alternativet er jo skremmende 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.