SUPERT TIPS FOR Å BEVARE MALERKOSTENE DINE

Malingen går fremover. Alle dørene har fått et strøk med grunning, det samme har vinduene i stuen oppe fått. Ble litt forskjell :

Så i dag måtte jeg ta turen for å kjøpe mer grunning, oljemaling og nye malerkoster. Turen gikk til Montèr i Kleppestø (gamle Florvåg Bruk)

Det var her jeg fikk TIDENES tips for å bevare malerkoster enten du maler med vannbasert maling eller oljemaling.

Jeg har alltid (etter jeg fikk råd fra en maler) «sauset» inn kostene med maling eller beis og så pakket de godt inn i en plastpose om kostene skulle ligge natten over eller flere dager før de skulle brukes igjen. Før jeg fikk dette tipset ble de vasket om det var snakk om vannbasert maling og satt i White Spirit om det var snakk om oljemaling.

Men det som er LUREST å gjøre er å pakke de godt inn i plast og legge de i FRYSEREN !!
Da kan du ta opp kostene dine og de er like fine neste gang du skal bruke dem. Ikke antydning til å tørke ut eller bli harde.  Spesielt økonomisk er dette om du skal bruke de dyre Jordan kostene som jeg f.eks kjøpte i dag til 189,- pr. stk til dørene (skikkelig ublu priser spør du meg) Men, genialt tips der altså.

Man kunne gjøre det samme med ruller, men de tok litt lengre tid å tine opp igjen, så da måtte du ta de opp i god tid før du skulle male 🙂

9 kommentarer til «SUPERT TIPS FOR Å BEVARE MALERKOSTENE DINE»

  1. Genialt. Dette har jeg aldri hørt om før. Har ikke så mye maling igjen her hjemme, men skal prøve neste gang vi maler 🙂

  2. Dette er helt fantastisk. Jeg googlet «hvordan vaske malerkoster», og du poppet opp som nr. 1 eller 2. Uheldigvis er kosten min allerede delvis ødelagt, haha, men gjør dette fremover. Tusen takk!

  3. Har en hybeleier som gjør det samme, men maten smaker ikke akkurat det samme etterpå… boksene og posene som var i fryseren fikk også en helt annen lukt….

    1. Hmm, jeg merket ikke noe til det, må jo pakke penslene godt inn i plast da og helst forsegle dem med tape rundt eller lignende, da skal de ikke gi fra seg noe mer de enn andre ting som ligger i fryseren …

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.