JEG HAR LAGET LAVKARBO PIZZADEIG …

og den var IKKE noe god. Blæ !!!! He he ikke alt som kan være vellykket nei ….

Endte opp med å spise pizzafyll til middag. Ikke noe galt med det i og for seg, men ville jo gjerne hatt en deig under som jeg pleier …

Smaken er vanskelig å beskrive, mest ettersmak av noe som ikke skulle være der …

Her er oppskriften jeg brukte (fant den på et forum, og ut i fra beskrivelsen skulle jo dette være bra «greier» :

«Dette er den beste lavkarbopizzaen jeg har smakt! Speltpizza er såklart bedre, men kan jo ikke kalles lavkarbo. Denne er fast innslag hos oss på lørdagskveldene iallefall.

4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver…
100 – 150 gram revet god ost

Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).

Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn.

Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.

Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg.

Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):

Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.

——————————————————————————-

Noen som har noen veldig gode UTPRØVDE oppskrifter på pizzabunn – lavkarbo ??

Mottas med takk 🙂

2 kommentarer til “JEG HAR LAGET LAVKARBO PIZZADEIG …”

Svar på May BrittAvbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.