OPERASJON OPPUSSING COMPLETED

Tre uker har gått og alle dager har nok ikke vært like effektive i oppussingens ånd, men jeg har nå putlet på jevnt og trutt når jeg kunne og  TTLTEMT fenomenet
(Ting Tar Lengre Tid Enn Man Tror) har definitivt slått inn denne gangen også.

Rart det der med oppussing. Man skal bare gjøre det og det, men herregud så mye lengre tid det tar enn man først tror (burde vite det nå etter 22 år i oppussingsbransjen)

Mitt selvpålagte oppussingsprosjekt gikk ut på følgende :

 1. 16 dører (9 med glass) skulle males og skiftet dørhåndtak på
 2. En gang der halv vegg med trepanel skulle males
 3. En hall der halv vegg med trepanel og taket skulle males
 4. En loftsstue der vinduskarmer skulle males
 5. Et bad der takvinduet skulle males

Dette høres jo enkelt og greit ut, men, og det er alltid et men med oppussing

 1. 16 dører har også 16 karmer og 32 sett med lister, ett på hver side av døren 
  De var også trehvite og selv om jeg brukte heftgrunn, så er det såvidt det holder med 4 strøk…
  16 dører har også 16 dørhåndtak/låser som må demonteres før maling
  Dører fra 1990 har gjerne fått seg et hakk eller to som må sparkles før maling
  Det må også tapes (maskeres) ned mot alle dørstokker og gulv. Og ikke minst : maling trenger faktisk tid å tørke mellom strøkene
 2. I denne gangen var det også 2 vinduer og karmer og lister rundt ytterdør som jeg hadde «oversett». Oversett hadde jeg også gjort med alle klær og sko og møbler som måtte flyttes på/demonteres for å komme til …
 3. I hallen er det også et vindu i trappeoppgangen og der er bare en smal kant å balansere på, så demontering av persienner blir litt kronglete, det samme med malingen. Hallen hadde også en trapp som kommer ned fra loftet og det så rimelig teit ut å ikke male gelenderet i samme slengen, så det måtte nok males det også. Taklamper, røykvarslere og ringerklokker må demonteres og møbler og et tonn med leker må flyttes på.
 4. Denne loftsstuen er utstyrt med trepersienner i alle 4 vinduer og i altandøren. De må ned, ventiler må ned, dørhåndtak og vindushåndtak må demonteres. Vinduene har også lister som må males. Det viste seg også at de gardinene som hang der ikke var så fine når jeg så ekstra godt på dem, så da måtte det også kjøpes, vaskes og strykes nye til alle 4 vinduene…
 5. Et takvindu som også har lister rundt seg og en Veluxpersienne som ikke var lett å demontere

Alle rom er også rikelig utstyrt med stikkontakt deksler som måtte demonteres og monteres. Her i huset sparte vi ikke på antall punkter når vi bygget nei …

Hadde virkelig lyst til å ta begge trappene i huset også, men der besinnet jeg meg. Hadde fort gått med 3 uker til, bare på de to trehvite monstrene. Så det får bli andres business å ta seg av.

Så Ting Har Tatt Tid. 3 uker har dette «lille» prosjektet mitt tatt og da har vi lagt ned rundt 70 timer med arbeid. Arbeidsfordelingen har vært som ellers 83 % /17 %. Kostnaden med hele prosjektet har vel vært det snilleste. 5100,- for alt dette er jo ikke så verst (fordeling 87%/13%)

Siste innspurt ble gjort i helgen, da jeg hadde satt min egen deadline til søndag kveld. Da skulle absolutt alt være ferdig. Jobber best under press, da går ting unna.

Så, akkompagnert av alt fra Smurfene og Hakkebakkeskogen fra min datters rom og The Voice fra loftsstuen så gikk arbeidet unna i helgen. The Voice har desidert best effekt på hurtigheten. Innimellom måtte jeg sette av tid til å male Hello Kitty fjes og andre ting for å aktivisere 4-årigen som har blitt kraftig «forsømt» stakkars i helgen.

Men, en ting må jeg bare si. Søndag kveld når klokken tikket mot midnatt og jeg la siste hånd på verket, så kjente kroppen faktisk ut som den hadde vært kjørt over av en veivals. Eller en annen sammenligning kan være når du har stått på byggvask i 3 dager til endes, 16 timer dag, da kjennes det og ut som om kroppen skal knekke i to. Bare sånn for å illustrere hva oppussingen har «kostet» i «antall» krefter 🙂

Den gledelige tingen som jeg oppdaget i en av pausene i helgen (pauser må man ha), var at ved maling så forbrenner man ca 215 kalorier pr 60 minutter. Det vil altså si at jeg har forbrent omlag 12.255 kalorier på disse ukene på oppussing. Jeg måtte kjapt regne ut hvor mye dette utgjorde i «ting jeg har til gode» da :

26,6 liter Halmstad Cider eventuelt 17,5 liter rødvin. Det kan bli mange sene fredagskvelder ut av dette, hvis jeg da ikke skal ta det som «et ledd i treningen», blir vel helst til det tenker jeg. Hvem har vel godt av 26,6 liter Cider ? Ikke jeg ihvertfall 🙂

Så, der var det prosjektet vel dokumentert og MISSION COMPLETED !!!

Da gjenstår bare bildedokumentasjon, og her kommer den :

Jada og så var alt lekerotet på plass også, hvor skal man gjøre av alt ??? Og, ja trappen skulle absolutt vært malt også, men det får bli en annen gang, sikkert noen andre som kan ta den biten ...

Mørk ytterdør, men det får bare våge seg, tør ikke begynne på den, redd det ikke blir fint ...

 

Men akk, jeg var ikke helt ferdig likevel. «Fant» en vegg i loftsstuen som måtte sparkles og males etter at det har hengt en flatskjerm der, så da er det kjøpt inn ett malingsspann til, skal tas i morgen 🙂

Og så et lite tullebilde til slutt. Ble mye spøking med at jeg kjente meg som Karate Kid med wax on og wax off i helgen med alle malingsbevegelsene, så da lovet jeg Sølvi at jeg skulle sende henne et bilde med meg balanserende på bordbeinet på hagebordstillaset mitt i trappeoppgangen. Selvsagt knipset med spisepinner i det jeg knerter en flue i riktig Karate Kid stil. Nå var det ingen fluer å oppdrive, så jeg fikk ikke trent på spisepinnetrikset, men fikk da tatt et bra bilde «in action» likevel 😉

Så her ser dere «meg» forkledd som Karate Kid :

Ha en strålende uke videre. Jeg skal fra onsdag bevege meg ut i regnværet og begynne med høytrykkspyling, så da er det på med fullt oljehyre og vaske vaske.

4 kommentarer til «OPERASJON OPPUSSING COMPLETED»

  1. Takk 🙂 En helt annen «stemning» i rommene nå ja, utrolig lyst, luftig og deilig. Har hengt opp lyse flortynne gardiner i loftsstuen og det er bare så jeg venter på at varm sommerluft strømmer inn altandøren og leker seg med gardinene, men det gjør den jo ikke nå. Hadde jeg åpnet altandøren i dag hadde de flydd lukt til … 🙂 Men sant, det ble stor forskjell 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.