MYE NYTT LAVKARBO STOFF

I dag har jeg endelig fått bakt de knekkebrødene som Liv tipset meg om for lenge siden, lenge leve tregheten, så nå har jeg noe ordentlig godt å knaske på til frokost og lunsj.
Oppskriften får dere her :

KNEKKEBRØD – LAVKARBO

Oppskriften gir ca 32 knekkebrød og hvert knekkebrød inneholder ca 1 karb.

3,5 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2,5 dl kruskakli
2 ss fiber husk
1 ts salt
1/2 ts sukrin (flytende eller pulver)
5 dl vann

Rør alt sammen til en deig. Smør/klem deigen ut på to stekebrett med bakepapir.
Del opp med pizzahjul til 16 knekkebrød pr brett.
Stek begge platene i ovnen på 160 grader varmluft. Nest nederst og nest øverst i ca 1 time og 10 min.
Etter 30 min ta ut brett snu rundt slik at de fremste knekkebrødene kommer bakerst og bytt plass på brettene.
Pass på at de ikke blir svidd. I noen ovner holder det med 1 time steking.

Legg hele bakepapiret med knekkebrød opp/ned på rist når de er ferdig og dra av papiret. Avkjøl

Slik ble de :

AT JEG IKKE HAR BAKT DISSE FØR ??? FANTASTISK GODE VAR DE !!! Bakermerster Haga fikk da riktignok bare 20 knekkebrød og bare ett brett, men de var himmelsk gode for det om 🙂

Som dere ser ble mine litt tykke, skal prøve å lage dem litt tynnere neste gang

 

NY LAVKARBOSIDE OPPDAGET

Så fikk jeg også i dag tidlig et tips om en super lavkarboside fra en leser som heter May-Britt. Nettsiden finner dere her . Siden er svensk, men der finnes uttallige variasjoner av alt mulig du kan tenke deg å lage. Så her anbefaler jeg dere å ta en titt innom.

Hun anbefalte spesielt mandelpannekaker. Jeg måtte lete litt på siden for å finne dem, men jeg regner med det var disse hun mente siden de inneholder mandelmel…

MANDELPANNEKAKER

Ingredienser:
Räcker till 4st pannkakor av den mindre modellen

2st ägg
2dl grädde
1/2msk fiberhusk
50g mandelmjöl (ca: 1dl)

Använd en mandelkvarn eller en bra mixer/matberedare när du gör mandelmjöl. Resultatet SKA bli lika fint som mjöl.

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna och låt smeten svälla en lite stund.

Stek pannkakorna i mycket smör, jag steker mina pannkakor i en liten stekpanna då jag tycker det är lättare att vända dom så. I en stor stekpanna kan det va lite trixigt att vända dom 🙂

Ät och njut!

PS! Regner med dere forstod den svenske oppskriften 😉

ATKINS BAKEMIKS

Jeg kjøpte for lenge siden en Atkins bakemiks fra Iherb.com (husk at dere kan få 5 dollar i rabatt første gang dere handler her om dere bruker min kode AGA243), men har fremdeles ikke tatt den i bruk. I dag har jeg Googlet litt og funnet ut at jeg ikke finner noen oppskrifter med bakemixen (ihvertfall ikke med min tålmodighet) Minstejenten har nemlig siklet etter bildet på fremsiden av pakken som viser noen deilige pannekaker. Hun har fått sine ikke lavkarbo pannekaker da, men på den måten har jeg stadig blitt påminnet at jeg må finne ut av bruken.

Kan dere være så snill å tipse meg om bruk av dette produktet. Baking osv. men som erstatning for hva, hvor mye osv. Takknemlig for tips 🙂

LOWCARB MEGASTORE

Jeg har også oppdaget en MEGA nettbutikk for lavkarboprodukter. Den ligger i UK, og jeg har ikke forsøkt å bestille noe enda, men det skulle gå greit fra Norge derfra. Gi meg en tilbakemelding om dere bestiller noe derfra, om det er noe veldig godt / lurt å anbefale. Jeg skal få pløyd gjennom butikken så snart jeg får tid. Butikken finner dere her

NYE LAVKARBO BRØD OPPSKRIFTER

Det første her er ikke et brød, men noe man kan «smelle» sammen direkte på tallerken i mikroen. Jeg har ikke fått prøvd det enda selv, men snart …

«Brødet» rekker til 1 person (?)

Man gjør følgende :

Ta en middagstallerk (evt. med litt kant) som tåler micro.
Knekk 2 egg og pisk sammen med gaffel til de er helt blandet.
Ha oppi 1 dl. sojamel, 1 dl. mandelmel og 1 dl kruskakli – blandes godt med eggene
Tilsett så 35-50 gr godt smør (som er smeltet i mikro eller på komfyren på forhånd)
Tilsett litt salt om du ønsker det

Bland smøret med resten på tallerken og sett denne i microen på full styrke i 3 minutter

Enklere enn dette kan det jo ikke bli, så om dette fungerer, så er jo det en kjempebra oppskrift. 

Et alternativ som en hadde kommentert var å bruke 2 egg, 2 dl. kruskakli, 2 ss philadelfiaost og bare litt smør. Så hadde hun doblet deigen så det rakk til 2 personer.

HVITT BRØD – GODT TIL TOAST

Ingredienser:
10-12 egg (alt etter str på eggene)
100 g smeltet smør 
1 ts salt
1,5-2 dl kokosnøttmel
2 ts bakepulver

Slik gjør du
Visp eggene til eggedosiskonsistens og ha i det smeltede smøret. Bland i saltet og hell i de tørre ingrediensene. 

Helles over i en bakepapirkledd brødform. Dryss evt over med litt sesamfrø.
Stekes på 175 grader i 30-40 minuter, kontroller mot slutten av steketiden.

Skal være kjempegodt brød til å bruke som ristet brød / toast.

NY OPPSKRIFT PÅ PIZZABUNN

Nå har jeg prøvd det meste og nå har jeg tenkt å prøve noe HELT annet en av dagene. Fant en oppskrift som er nøye forklart i filmen under (litt arbeid, men jeg håper det er verdt det)

Ingredienser :

ca. 450 g aubergine, revet
60 g parmesan, revet
2,5 dl mandelmel (mandler kjørt i blender)
1 eggehvite

Fremgangsmåte :

Ha den revne auberginen i et dørslag, dryss over litt salt, og rør rundt.
La det stå og renne av seg ca. 30 minutter
Klem ut mest mulig vann (gi deg når du ikke gidder lenger)
Bland sammen alle ingrediensene til en klissete deig
Pensle et bakepapir med litt olivenolje
Trykk deigen godt utover papiret, så tynt du får til uten at det blir hull

Stekes på 230 grader i ca. 15 minutter

Ta bunnen ut av ovnen, den skal nå snus. Det kan være litt tricky

Legg et nytt bakepapir oppå bunnen

Få hjelp av en annen person eller bruk en stor tallerk eller lignende, og vipp hele bunnen rundt

Dra forsiktig av det gamle bakepapiret

Sett inn i ovnen igjen, og stek 5-10 minutter til – pass på så den ikke blir for brent i kantene

Ta ut bunnen og la den hvile (dampe av seg) i minst 10 minutter

Og så kan du fylle på akkurat det du vil ha på pizzaen din og steke som vanlig til osten er gyllen eller slik du ønsker å ha den

Så dette ble en helt masse ny info til dere som jeg håper dere får like mye nytte av som meg. Fortsatt god lavkarbouke 🙂

 

9 kommentarer til “MYE NYTT LAVKARBO STOFF”

  1. 4 TIMER??? Herrejemini, jaja kver sin lyst 😉 Masse lykke til med det 🙂 Tusen takk, skal få gått inn og sett på det i løpet av kvelden, må jo finne noe å bruke denne bakemiksen på som jeg har kjøpt 🙂 Ligger forresten frø over alt her nå. Jeg kan jo som kjent ikke sitte i ro og spise, så jeg har knasket og drysset hele veien fra kjøkkenet til loftet 😉

 1. He he. Er bare til å følge smulene så finner man deg da 😉
  Gikk veldig greit på 3-timers maraton, så da prøver jeg meg på 4 timer nå. Har avtalt Bergen-Voss med Torbjørn i 2012, så kan ikke ligge på latsiden fremover.
  Satser på at jeg holder til mål på lørdag, men regner med at det blir tidlig kveld i stuen her 🙂

  1. Jada, bare å følge smulene 🙂 Jeg er helt imponert Liv. 4 timer er leeenge, men antar at når man først har kommet i siget, så er det bare å fortsette. Jeg tenker bare at det må bli kjedelig å sitte oppå der i 4 timer, ser dere på noe da eller ? Er det Bergen – Voss ruten som kjøres på skjerm eller ? Da blir det gjerne litt givende. Bergen – Voss in resal life i 2012, ja da må du nok ut på ordentlig sykkel og er jeg redd. Ikke det samme med studio. Men, er ikke litt i tvil om at du klarer det og. Rivjern 🙂 Er nok godt kjørt etter en sånn økt ja, det vil jeg trol
   Christine har lokket meg med opp Stoltzen og over til Fløyen på torsdag, så jeg tar en bråstart kan du si. Etter desember så er vel det lengste jeg har gått rundt Bergheim, så jeg bør kanskje ta meg en tur i morgen og, så kroppen ikke får helt sjokk på torsdag 🙂

   1. Ingen video, men fantastiske instruktører som vitser og heier hele veien. Bruker pulsklokker og blir veiledet til hvor vi skal ligge for å få best effekt 🙂 Er pauser innimellom med frukt og energidrikker, så timene flyr avsted.
    Lykke til med Stoltzen. Er sikkert blytungt opp, men vannvittig deilig når man stå på toppen. Gleder meg til å høre om turen 🙂

   2. Høres veldig bra ut, tror det er en gjeng med flinke instruktører der ute som får dere så engasjert 🙂 Jeg har puttet Ipoden full i ACDC og annen musikk med trøkk i, akkurat nok til at jeg skal komme meg opp på under 25 minutter, så får vi se om jeg kommer til toppen før Ipoden går tom for musikk, da har jeg i så fall tapt mot meg selv 😉 Du skal få referat 🙂

 2. I dag har jeg for første gang laget knekkebrød, og prøvde liksågodt oppskriften her. De ble fantastisk gode, så disse kan virkelig anbefales:-)

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.