TEST KONDISEN DIN MED KONDISKALKULATOR

 

Hvis jeg skulle lagt inn faktorer som tilsvarer hvordan kondisjonstallet mitt ville vært for 3 måneder siden, ville det vært VO2MAX 33 og en kondisjonsalder på 55 år (dvs. 14 år MER enn det jeg faktisk er)

Mitt resultat når jeg i dag tok kondistesten var VO2MAX 42 , dvs at jeg i dag har en kondisjonsalder på 29 år (dvs. 12 år MINDRE enn det jeg faktisk er) og det må jo sies å være en klar forbedring i forhold til for 3 måneder siden. Jeg har redusert kondisjonsalderen min med 26 år på 3 måneder …. Vil tro det gir meg en liten helseeffekt ..

Så det skal ikke så mye til for å komme seg i litt bedre form. Minske livvidden litt og trene 2-3 ganger i uken på riktig måte.

Hele artikkelen kan du lese på Side2.no

Testen / kondiskalkulatoren finner du på NTNU sine sider her

Det jeg har drevet på med de siste månedene, kan ikke sies å være annet enn etter boken om man skal gå etter rådene som NTNU gir om intervalltrening. Jeg klarer enda ikke å løpe hele veien og det blir derfor ganske så intervallaktig når jeg er ute og løper. Gå fort i starten/jogge lett. Så tar jeg meg helt ut i en bakke eller ett litt lengre strekk og så går jeg litt igjen. Og sånn fortsetter jeg til jeg har tilbakelagt den distansen jeg har lagt opp til den dagen. Så derfor har antakeligvis kondisen min kommet seg såpass raskt i løpet av denne korte tiden. Har gjort ting riktig uten å vite det 😉

Råd om intervalltrening :

2 kommentarer til “TEST KONDISEN DIN MED KONDISKALKULATOR”

  1. Så bra at du har fått så gode resultater! Takk for at du la ut linken. Har akkurat tatt testen selv, og funnet ut at min kondisjonsalder er 24 år (altså 13 år yngre enn faktisk alder). Mao: man er ikke eldre enn det man føler seg, hehe. Så i morgen tidlig skal jeg kontakte banken for å få utstedt ny legitimasjon:-).

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.