AVFARGING AV HÅR

Som mange andre har jeg gått i den fellen å farge håret mitt «til døde».  De siste fem årene har håret mitt vært sort. Og har du en gang farget håret ditt sort, er du «dømt» til å fortsette med det om du ikke vil leve med en nydelig ettervekst i ett års tid … Dermed har håret blitt farget gang på gang i sort.

Nå har jeg vært kraftig lei den sorte harde fargen i lang tid og har mang en gang tenkt tanken på å komme meg til frisøren for avfarging. Men, etter det jeg har hørt er det både en omfattende og dyr prosess. Så, det har bare ikke blitt gjort. Det har vært enklere å bare kjøpe en ny pakke med farge og farge på ny hjemme på badet ..

For noen uker siden ble jeg imidlertid gjort oppmerksom på et produkt de hadde på Lindex av min venninne Birgitte. Hun brukte det på sitt hår og det funket veldig bra. Så, nå til helgen gikk jeg til innkjøp av den siste pakken de hadde på Lindex. Det har tydeligvis blitt et populært produkt, og de er stadig vekk tomme for den sterkeste utgaven, så det gjelder å være om seg mens de har. Prisen kr. 159,- er jo ikke akkurat avskrekkende heller i forhold til å få dette utført hos frisør.

I går tok jeg mot til meg og satte igang med avfargingen. Grei bruksanvisning i pakken og hele prosessen tok meg ca 45 minutter. Mye skylling, så jeg vil vel anbefale å ta den i dusjen fremfor å henge bøyd over badekarskanten som jeg gjorde, noe de også skriver i pakningsvedlegget.

Sortfargen forsvant den, og igjen satt jeg med en rødbrun farge som ikke var helt lik min originale, men det fikset vi lett med en minicolour i brunt som jeg satt i like etter at avfargingen var ferdig (du må IKKE bruke permanent farge rett etter avfargingen).

Så, nå har jeg mørkt brunt hår igjen og er veldig glad for det. Sort ble litt for hardt i lengden 🙂

Her kan du lese mer om produktene

29 kommentarer til «AVFARGING AV HÅR»

 1. Dette var en kjempetips!! Har gått og lurt på hvordan jeg kan få til det uten å måtte gå til frisøren, etter år med farging, Det hadde det vært deilig å fått en fresh start, og kanskje en lysere farge 🙂 Veldig bra! Tusen takk!

  1. Nå ser jeg at jeg har selvfølgelig farget håret mitt i en litt for mørk brun farge, så jeg er farlig nær sort fremdeles. Skulle nok gjerne tatt det i to omganger, men det var jo bare en pakke igjen i butikken så da … Får nå se hvordan det blir når minicolouren vaskes ut, om det lysner litt da 🙂 Men prøv deg frem og se hvordan det blir.
   Uansett blir det jo betraktelig mye billigere enn å gå til frisøren som fort kan koste borti et par tusen. Lykke til 🙂

  1. Ja, det er noe med det å tørre å hoppe i det og 🙂 Venninnen min Birgitte som tipset meg om og som har brukt dette produktet før meg, var knall rød, så det gikk også helt fint, bare til info 🙂

 2. det virker virkelig som et helt fantastisk produkt om det fjerner fargepigmentene i håret. men hva om man har mørkebrunt hår og farget det i ca 4 år og den naturlige hårfargen er mørkeblondt, blir det lysere brunt da eller blir det en slags »missfarging» som oransj og gult pågrunn av at jeg har farget håret mørk så mange ganger?

  1. Du kommer ikke automatisk «tilbake» til gammel hårfarge, den må du «tilsette» i form av minicolour. Jeg er ingen frisør eller ekspert på området, har kun egne erfaringer og venninners erfaringer og dele, men fra mørk brun til mørk blond burde gå helt fint. Jeg gikk fra sort til mørk brun. Selv hadde jeg nok hatt best effekt om jeg hadde gjort det to ganger, men jeg er extension bruker og hadde ikke tiden til å ta to behandlinger før jeg satt på nytt. Ha uansett den fargen du skal ha tilgjengelig før du avfarger, for du kan risikere å sitte med et «misfarget» hår som du sier etter avfarging og det vil du ikke gå ut med 😉

 3. Eg har farget håret mitt mange ganger , og min naturlige hårfårge er blond . Men no har eg mørkebrunt hår og eg vil fjerne hårfårgen før skole start. Så virker den ?? , og kor er den kjøpt ? 🙂 Har sett at Lindex har de ;).

  1. Jeg har avfarget mitt, men kun fra sort til brunt. Det samme har flere jeg har snakket med gjort. Fra mørkebrunt til blond må du gjerne beregne 2 pakker, dvs at du må ta det i to omganger. De fås kjøpt på Lindex ja 🙂

 4. heii det e litt seint og spør om dette nå 🙂 mn eg har heilt rødt hår og vil ha det brunt det eg har onna denne . og om de fynke at eg kan få vekk det røde uten at det blir orange mn brunt ?

  1. Du må nok regne med orange først ja 🙂 Men om du farger det etterpå, får du den fargen du vil ha. Sliter nok på håret dette ja, så gjør det for all del ikke for ofte, men for sånne som msjackson og meg som har havnet over på alt for mørkt og vil ha det litt lysere så duger det som en engangsforeteelse. Tror pakkene kostet 159,- for 1 pakke, men sjekk i butikken, jeg fant mine på Lindex. Masse lykke til 🙂

 5. Jeg har brukt denne, etter å ha endt opp med en veldig mørk farge etter mange års farging og ønsket det lysere. (Har brunt hår egentlig) Det ble ganske orange, men jeg farget det igjen med det samme, og fikk det lysere slik som jeg ville 🙂
  Men jeg ville ikke gjort dette så ofte, fordi det sliter veldig på håret, og jeg mistet endel hår etterpå. (Har gått seg til nå da) Nå passer jeg på å farge det i nøyaktig samme farge hver gang. så jeg slipper at det blir for mørkt.

 6. Jeg leste om det HER første gang! Så hjertelig takk for tipset. Jeg fikk det jo slik jeg ville, tross røff behandling for håret. Som sagt, det gikk seg til.

 7. Hei 🙂
  Hvor langt hår hadde du da du tok avfarging? Jeg har ganske langt hår, så lurer på om jeg kansje må ha 2… Å er du sikker på at man ikke kan farge håret med permanent farge rett etter? Tror du det er mulig dagen etter i såfall? :))

  1. Nå er ikke jeg frisør, kan kun snakke ut i fra egne erfaringer og det de rundt meg har erfart. Jeg selv hadde hår til midt nedpå ryggen, så det skulle ikke spille noen rolle hvor langt håret er, men mengden hår spiller selvsagt inn i forhold til mengden avfarging du trenger. Jeg ville hørt med parfymeriet eller en frisør om akkurat det, men både jeg og mine venninner har farget det med minicolour samme dag som avfargingen og det har gått fint. Med varig farge vet jeg faktisk ikke. Masse lykke til 🙂 🙂

   1. Okei, takk! 😀 Har du forresten prøvd å ta det i vått hår? Tror det sto på pakken at man kunne det for å få de enda litt lysere.. Skjønnte ikke så mye av det! 😛 hehe

   2. Hei 🙂 Nei, det har jeg ikke prøvd dessverre .. Om det står på pakken, ville jeg kanskje prøvd på det. Studere pakningsvedlegget nøye 😉 Masse lykke til 🙂

 8. hva heter produktet er det det som er på bildet eller? og hva er forskjellen på minicolour og permanent hårfarge? får du kjöpt det på samme stedene eller? blir veldig glad for svar 😀

  1. Hei 🙂 Det er produktet som er vist på bildet det gjelder ja. Minicolor lar seg vaske ut jevnt etter x antall vask mens permanent hårfarge vokser ut (da en får ettervekst) om du skjønner hva jeg mener 🙂

 9. okei, men får du tilbake din naturlige hårfarge når det vaskes ut eller sånn fargen var etter du tok avfargingen?

  1. Man er nødt til å farge håret på nytt etter en avfarging. Håret «ser ikke ut». Men, det er da du må velge farge. Vil anbefale å gå til frisør å få gjort farging etter avfarging slik at du kan få tilbake din opprinnelige farge om dette er målet. Lykke til 🙂

 10. Har to pakker liggende i skuffen, og har ikke klart å mannet meg nok opp til å gjøre det enda! Men vet du hvordan det kan bli etter jeg har gått fra ginger – mørkbrun – ombre – rød – brunsvart – ombre – rød til brunsvart igjen? :p tanken er ikke å få min egen hårfarge, men bare lysere! som du skjønner så blir jeg fort lei!

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.