NYTT PÅ TRENINGSFRONTEN

JO BEDRE KONDISJON – JO SMARTERE BLIR DU

Wow, det var jo gode nyheter, ikke rart jeg har følt meg skikkelig «inkeligent» i det siste 😉
Men fra spøk til alvor : Alt tyder visst på at kondisjonstrening øker hjernefunksjonen. Trening starter produksjonen av viktige stoffer, bl.a. et marihuanalignende stoff ved navn endocannabinoid, insulin og vekstfaktoren Brain Derived Neurotrophic Factor (BDNF) (bare for å si det, jeg klarer ikke å uttale ett ord av det jeg nettopp skrev …) – et stoff som trigger hjernefunksjonen og gjør det lettere å lære nye ting og som bedrer hukommelsen

Men, så vet vi ihvertfall det 🙂

KORTE BEIN FORBRENNER MER KALORIER

Endelig litt godt nytt for oss som ikke er langbente gaseller men heller litt kortere i «lortefallet» …
I Journal of Experimental Biology står det at korte bein gjør at du forbrenner mer kalorier enn de med lange bein. Dette er rett og slett fordi du må ta flere skritt for å løpe samme distanse … Noen fordeler må vi også ha 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.