JULEN 2011 ER OVER

I dag skriver vi 26 desember 2011 og andre juledag.

Dette tror jeg må være DEN julen som har vært minst «julete» i historien for min del. Det har ikke vært et FNUGG av julestemning. Ikke i hele desember, ikke på julaften og heller ikke nå. Bortevekk. Selv om jeg har pyntet leiligheten det som går an å pynte og har gjennomført de samme «ritualene» som ellers. Hva skjedde ???

Egentlig tror jeg at jeg vet svaret. Julen hos meg har lagt i Mølledalen 4. I huset og barndomshjemmet som jeg solgte for et par måneder siden. Der har jeg feiret hver eneste jul siden jeg så dagens lys. Og, selv om jeg har forsonet meg med at det er borte, så ble desember en merkelig måned i år, spesielt med tanke på at huset har stått der i mørket når jeg har kjørt forbi og de ikke engang har flyttet inn. Så både meg og huset har ikke fått feiret ordentlig jul i år. Husets første desember uten jul siden 1956 og min første desember siden 1969.

Jaja, nye tider, nye koster og alt det der. Det må jeg vel bare venne meg til. Øvelse gjør mester, så jeg prøver igjen neste år 🙂

MEN, det vil ikke si at jeg ikke har kost meg i desember og i julen for det om. For det har jeg virkelig. For første gang siden barndommen fikk jeg bl.a. ligge strak ut på sofaen en julaften morgen og formiddag og «gnafle» julegodter og se på Tre nøtter til Askepott. Ikke EN arbeidsoppgave ventet på meg den dagen, ikke pinnekjøtt som skulle på kok, poteter som skulle skrelles, multekrem som skulle lages. No nothing. Så det ble en bedagelig julaften der vi kom til duk og dekket bord hos min far og Astrid og det var kjempedeilig.  Fikk feiret sammen med min kjære for første gang og sett min eldste datter Jeanette sammenhengende i mer enn 9 timer og fikk masse flotte julegaver, fantastisk 🙂

Første juledag tilbragte vi også i horisontalen MEN vi klarte faktisk å komme oss ut og gå en tur på kvelden (i 10,5 plussgrader en 1. juledag, fønvind og opplett) Det var tvingende nødvendig å få bevegd seg litt. Denne kroppen tåler ikke å være for lenge i ro 😉

Og i dag folkens, har jeg hatt min første løpetur igjen på veldig lenge. Det gikk overraskende bra, selv om de fleste oppoverbakker ble gått og ikke løpt. Men det skal vi fort få en orden på. Det har «sneket» seg på 2-3 kilo i løpet av desember også som jeg må få has på, så løpeskoene må definitivt på igjen oftere fremover …

Så, nå er det romjulen som gjenstår av dette året og så får jeg minstejenten Isabell hjem igjen idag som har feiret jul med pappaen i år. Det blir stas. Da skal jeg få høre et laaangt referat om alt som har skjedd i julen, om nisser, pakker og alt hun har opplevd. Det kommer til å være stjerner i øynene  på henne når hun forteller 🙂

Men først skal vi trøkke i oss litt mer julemat i dag, svineribbe denne gangen, før vi slipper julen helt for denne gangen …

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.