TROLLDEIGOPPSKRIFTEN BLE HENTET FREM IGJEN

Det begynner å bli noen år siden sist jeg lagde trolldeig nå. Det var jo veldig POP på åttitallet og gjerne litt ut på nittitallet også, men siden har det ikke vært laget hjemme på min kjøkkenbenk ihvertfall.

Mandag ville småen at vi skulle lage lekedeig, men vi manglet olje så det ble inngått et kompromiss om at vi skulle lage dette på tirsdagen når mor hadde fått alle ingrediensene i hus 🙂

Men, så kom jeg på at det kunne være vel så morsomt for 4-åringen å lage trolldeig og steke figurer som varer etter at en har laget dem. Lekedeigen er jo bare til å bruke og pakke sammen igjen etter at en har laget forskjellig med den. Som tenkt, så gjort. Ideen falt i smak hos minste jenten og i går kveld satte vi i gang med trolldeiglaging begge to.

Oppskriften som ble brukt var en helt «plain» oppskrift (kan ingen andre)

—————————————————————————

OPPSKRIFT TROLLDEIG

4 kopper hvetemel, 2 kopper salt, 2 kopper vann, 2 ss olje

eller sagt på en litt annen måte :

2 DELER HVETEMEL
1 DEL SALT
1 DEL VANN
1 SS MATOLJE

så kan du selv velge hvilke mengder du skal lage ut i fra antall kopper (deler) og størrelsen på koppen (delene) du bruker  🙂

Stekingen tok sin tid, da noen av figurene var rimelig «tjukke». Stekes på rundt 80 grader til alt er gjennomstekt. Ta gjerne ut de tynneste figurene når de er ferdige og la de «tjukke» stå igjen en time eller 4 til, alt hva som trengs.

Når du skal male trolldeig, kan du bruke ulike typer, men om du skal lakke etterpå, så ikke lakk på baksiden eller i bunnen, da får de ikke tørket ut ordentlig og de blir «blaut» og ødelagt …

———————————————————————————-

Det ble egentlig en ganske koselig seanse. Jeg har ikke verdens beste tålmodighet i å sitte og se på at hun skal gjøre på/lage ting, da har jeg en tendens til å «skli» avgårde for å gjøre på andre ting og svare  hmm hmm sånn innimellom der det passer seg. Men, her kunne jo jeg få utløp for mine «kreative evner» jeg også. Og vi gikk i gang med liv og lyst. Som vanlig ble det ikke «normale» ting som ble laget her i heimen. Neida, det var dødningehoder, groteske snømenn, merkelige fantasifigurer og ting som blir til etterhvert som man lager det. Jaja, alle kan ikke være som alle andre alltid …

Men, hun var fornøyd hun. Så får vi male de litt senere i dag eller i morgen, så de forhåpentligvis ser litt mer normale ut. «Normalisere» de med litt rosa og pastell tenker jeg, så blir hun nok så fornøyd atte 😉

 

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.