TUR OG LØPESKO TIL BESVÆR

Dere fikk nok med dere at jeg for få dager siden proklamerte at jeg hadde fått meg nye løpesko. De virket perfekt til foten min i butikken og var de skoene som ble anbefalt meg og mine trøblete føtter. Den gang ei nei …

Etter første løpeturen som var på rundt milen og gikk på grus, så var det egentlig en helt grei sko, men i dag når jeg løp 1,5 mil for det meste på asfalt, så gikk det helt skeis. Jeg kjente det allerede etter rundt milen at dette kom til å gå helt galt. Det begynner med en sviende smerte under forfoten og sprer seg ut i tærene sånn at de nesten bare «dovner» bort. Nå klarer jeg en del vondter, så jeg fortsetter å løpe, men det blir ikke noen kjekk tur kan du si når dette setter inn …

Det samme har skjedd på vei til Kolbeinsvarden, til Løvstakken, til Lyderhorn, over vidden og you name it med andre sko jeg har hatt før og det har vært like kjekt hver gang. Prøv å gå over vidden med krummede tær fordi du har så vondt under foten at du knapt nok klarer å trå ned … Fantastisk !!

Nå skal det faktisk sies at jeg nok er rimelig tverrplattfot (skjellsord) noe som det viser seg at de fleste er, men kanskje jeg mer enn andre. Og, jeg trenger da litt annen oppbygging på skoen enn alle andre, så det er bare å innse.

Dette er heller ikke det første bomkjøpet jeg har gjort… Allerede når jeg begynte å gå toppturer for et par år siden begynte denne problematikken og jeg har prøvd utallige sko og like mange har vært feil. Dyre sko, rimelige sko, veldig bra sko, ikke fullt så bra sko… Jeg nevner i fleng. De har kjentes fantastisk ut i butikken og i starten på turen, helt til jeg har hatt dem på og gått/løpt en halvtimes tid. Da er vi i gang og jeg vet med en gang at disse skoene kan jeg ikke fortsette å bruke. Og så blir de parkert i skohyllen.

Helt til jeg fant mine Asics sko i fjor høst. Kjøpt på G-sport mener jeg og var et rent impulskjøp og valgt ut i fra at jeg hadde hatt en lignende par med Adidas joggesko tidligere som hadde samme oppbygging. Jeg har selv regnet meg frem til at jeg må ha en «nettingsko», altså jeg kan ikke ha en skinnsko som beveger seg lite, jeg må ha plass til at foten kan bevege seg. Og så må jeg ha rett demping, og det ser det ut som om disse Asics skoene har for min fot.

Så i dag gikk turen innom nettet og nye sko ble bestilt MED EN GANG når jeg fant mine gode gamle sko fremdeles til salgs. Asics Gel Nimbus 12 for de som lurer på hva skoen heter. Jeg bestilte mine gjennom Oslo Sportslager som var den eneste nettbutikken jeg fant som forhandlet skoen fortsatt (den kom i

En litt annen (knall) farge, men fortsatt den samme skoen, så nå bare gleder jeg meg.

Og her er hva som stod da den kom ut i juli 2010 (kremt, kostet visst 1599,- dengang. Jeg tror jeg har skrytt på meg at de kostet rundt tusenlappen, har en lei tendens til å fortrenge hva ting koster i ettertid når jeg skal gjengi det …)

Asics har i mange år produsert noen av de beste løpeskomodellene på markedet. Mange nordmenn har løpt langt og fort i sko fra Asics! Nå er velkjente Asics Gel-Nimbus på vei i ny utgave – som
allerede er kåret til årets nyhet.

Runner’s World har denne våren kåret Asics Gel-Nimbus 12 til årets oppdatering. Det vil si at en allerede svært god modell nok en gang kan forventes i utbedret versjon!

Nimbus er en løpeskomodell med mye støtdemping, høy komfort og god stabilitet. Den er en utpreget mengdetreningssko beregnet for normal- og underpronasjon, og for løpere
flest er dette en super nummer én-sko. Selv tyngre løpere vil ha glede av en
holdbar, myk løpesko med høy ytelse.

Hva er det så med Asics Gel-Nimbus 12?
Årest modell er en utpreget komfortsko med middels bred passform. Støtdempingen er fortsatt myk, og en bredbaset såle gir god stabilitet. Skummaterialet i hælpartiet, kalt Personal Hell Fit (PHF), former seg etter foten, og i årets modell er hælkappen sømløs. Den asymmetriske snøringen gir en overdel som omslutter foten og gir fast, men behagelig støtte til fotbue og rist. Lesten er lett kurvet, noe som bidrar til stabilitet og gir god bevegelighet.

For å oppsummere: Asics Gel-Nimbus 12 er en svært komfortabel, stabil mengdetreningssko med mye støtdemping, som passer for løpere med underpronasjon eller nøytralt steg. Med flere oppgraderinger er dette en løpesko som vil passe for enda flere løpere enn før!

Detaljer for
Asics Gel-Nimbus 12:

  • Overdel: Biomorphic fit overdel, åpen mesh, PHF,
    asymmetrisk snøring, ComfortDry Sockliner, Solyte 45 lest
  • Støtdemping: Gel i både hæl og forfot, gender specific
    forfotsdemping, IGS-støtte i hæl
  • Mellomsåle: Solyte, Space Trusstic, Guidance Line, IGS
  • Yttersåle: AHAR, DuraSponge
  • Vekt:Herre (42,5) – 345 gram, dame (38) – 295 gram
  • Pris: 1599,-

DETTE er da altså virkelig en sko jeg kan anbefale til dem som sliter med samme problemeatikk som meg (om noen gjør …)

Da har jeg altså MINST 3 par dyre løps/tursko stående i hyllene som ikke blir brukt. Og hva gjør jeg med det. Jo, nå har jeg funnet løsningen på det også …

Jeanette, min eldste datter var for noen år siden veldig plaget med beinhinnebetennelse og overtråkk på håndballbanen. Dette p.g.a. at det var vanlig å bruke Adidas Stabil sko i håndballen og disse var alt for brede for hennes fot, slik at de brå bevegelsene på håndballbanen førte til at foten ikke klarte å følge med og lå og skled i skoen i steden for. Løsningen ble først en innleggssåle (idrettssåle) som de støpte på Atterås på Krambua. Siden fikk hun tilbud om smalere sko også, så den sykdomshistorien fikk en ende.

Men, det er akkurat det jeg også må gjøre. Jeg må bestille meg en time på Atterås og få støpt meg en såle til den nette sum av 1800,-, men det vil da igjen si at jeg kan flytte denne sålen over fra sko til sko og jeg kan begynne å bruke mine 3 par dyre sko som til nå bare har stått der til pynt. Så det skal bli gode greier. Da har jeg sko til ethvert formål fremover en stund.

Problem solved 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar til dette innlegget

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.